Odata cu cresterea pretului nejustificat al benzinei (pretul petrolului nu a urcat, salarile sunt tot mai mici si puterea de cumparare e tot mai scazuta) oameni nemultumiti, oamenii care muncesc fiecare banutz care il au, au inceput sa spuna STOP.

STOP este un cuvant bun, sper ca va fi folosit mai des pentru ca nu uitati noi ce cumparam suntem stapanii lor, fara noi cei multi ei nu ar insemna nimic.

In ultimele zile a aparut un nou protest. De data aceasta nimeni nu a iesit in strada si nimeni nu s-a incaierat cu fortele de ordine. In cateva din benzinariile din Cluj si Bucuresti grupuri de oameni au venit au cumparat benzina, cate un litru doua si au platit cu monede de 1, 5 si 10 bani.

In felul acesta benzinaria respectiva nu a mai avut incasarile obisnuite iar distribuitorii de benzina au avut incasari mai mici.

Desigur incasarile mai slabe la una sau doua pompe nu prea conteaza la nivelul unei companii ce are filiale in toate orasele din tara. Dar daca un astfel de “protest” s-ar organiza la scara mai mare, sa zicem pe parcursul a mai multe zile si in cel putin marile orase sa nu se mai cumpere benzina de la ei … atunci deja un semnal de alarma s-ar trage.

Plecand de la ideea aceasta un grup (nu stiu cine sunt) au facut o pagina pe Facebook, se numeste “Protest Impotriva Benzinarilor“. In aceasta pagina oamenii sunt indemnati sa nu cumpere benzina in zilele de 17, 18 si 19 ianuarie.

Ma intreb oare ce efect ar fi daca am plati taxele la stat cu cat mai multi bani marunti?