E cumva contul tau Google prin cele 5 milioane sparte?

Gmail Passwords Leaked - complete archiveSurpriza sa îmi găsesc una din adresele de Gmail pe lista celor 5 milioane de conturi sparte și publicate pe un forum Rusesc (normal rusesc).

Inițial lista conținea atât username-ul (adresa de Gmail sau de Yandex) cât și parola. Ulterior arhiva originala a dispărut și a rămas doar cea cu adresele de email dar fără parole.

Experți în securitate spun ca nu a fost o breșă în securitatea Google ci au fost colectate cu ajutorul unor viruși sau troieni care infectau calculatoarele “victimelor” și baza de date este relativ veche doar 60 % din conturi mai sunt valabile multe din cele valabile nu mai au parola care a fost listata în fișier. Cazul meu a fost sa îmi găsesc contul dar cu o parola mai veche.

Totuși e bine sa va schimbați parola dacă va găsiți pe lista și dacă nu ați făcut-o în ultimile luni e bine sa o schimbați chiar dacă nu sunteți afectați de problema.

Acum aveți 2 modalități de a verifica: intrați pe site-ul Is leaked? introduceți adresa voastră de email și dacă e găsita in lista va va da primele 2 litere din parola, dacă nu a fost sparta atunci vi se va comunica asta.

Sau downloadați lista de conturi (fara parole) de la link-ul următor. http://www.miniurls.co/AFeC2 (sorry about the ads) – arhiva are 28 mb se dezarhivează cu 7Zip și după dezarhivare veți găsi un fișier txt de vreo 100 de mega. Fiind un fișier asa de mare e posibil ca notepad-ul din Windows sa se blocheze eu am reușit sa îl deschid și sa caut în el fără probleme cu aplicația Notepad ++

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *