Cum iti faci update la Lollipop pe LG G2

In perioada aceasta (mai 2015) bătrânul smartphone LG G2 primește  update la Lollipop, din păcate ritmul de update este mai încet ca … melcul și probabil ca și tu încă nu l-ai primit.

Ce poți sa faci ca sa îl ai mai repede și asta varianta oficiala nu vreun custom ROM?

O soluție e sa intri la Update Center (Centrul de actualizare) și sa dai refresh pe update software și asta cât de des posibil. Totuși șansa sa primești asa e foarte mica. O soluție rapida (aprox 15-20 de minute) este sa folosiți aplicația de actualizare pe care o găsiți pe pagina producătorului.

Primul lucru intrați pe pagina: www.lg.com/ro/suport-mobil/lg-D802

De acolo downloadați undeva pe la mijlocul paginii veți găsi un paragraf numit “MANUALE ȘI SOFTWARE”. Selectați tabul “Actualizare Software”. De acolo descărcați aplicația “LG MOBILE SUPPORT TOOL“. Instalați aplicația iar la pornire veți vedea o fereastra ca și în imaginea de mai jos  .

LG Mobile Support Tool

In mod default țara selectata este Afghanistan, nu știu dacă contează când instalezi noul SO dar nu am vrut sa risc cu singurul meu telefon asa ca am schimbat în Romania (schimbarea se face de la meniul Funcții Suplimentare->Selectare țara și limba)

Următorul pas este sa conectați telefonul și la conectare de pe ecranul telefonului sa alegeți Software LG (fereastra care apare fix la conectarea telefonului la USB)

Daca aplicația nu găsește telefonul înseamnă ca nu aveți driver-ele instalate pe calculator și asta se rezolva simplu apăsând butonul Instalați driverul USB. (alegeți din lista varianta corecta din lista de telefoane disponibile).

UPDATE unii utilizatori la instalarea driverului nu au avut nimic în lista de driveri. Nu va speriați driverul se poate descarca și din pagina de unde ați descarcat aplicația LG Mobile Support Tool (cel de la punctul 1 “Driver USB”)

Odată ce telefonul este conectat (îl vedeți în aplicație) butonul Porniți Actualizare va fi disponibil. Apăsați butonul și pana la terminare nu deconectați telefonul de la calculator. Va dura în jur de 15 minute în total, exista chiar un moment când aplicația de pe calculator ajunge 100% dar telefonul încă lucrează la instalare. Nu deconectați răbdarea e de aur.

Spor la Lolipop și … atenție un back-ul înainte nu strica, chiar și cei de la LG sugerează acest lucru.

Inca un hint după instalare telefonul va funcționa destul de greu, va încerca sa își facă o grămadă de actualizări din Google Play, lăsați-l sa termine, când a terminat dați un Shut Down (nu restart) apoi repornire.

Inca o sugestie când începeți instalarea aveți grija sa aveți un minim de 70% la baterie.

Eu am făcut acest update în urma cu 2 zile pana acum nu am găsit nici o problema cu el asa ca din punctul meu de vedere este ok .

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *