Espresor automat Saeco Xsmall Steam review

Philips Saeco xsmall steamIn ultima săptămână am reușit sa testez espresorul Philips Saeco Xsmall Steam pentru ca fostul meu espresor a … murit la datorie.

Saeco Xsmall este un espresor automat asta înseamnă ca ii puteți cafea boabe, apa și puteți sa faceți câteva cafele fără sa va mai faceți griji cu zațul de cafea rezultat, apa care trebuie sa stea câteva minute sa fiarbă etc.

Aparatul este destul de voluminos pentru un espresor casnic și undeva la 10 kilograme, are 2 compartimente interioare unul pentru apa de 1 litru și unul egal ca dimensiune în care pune zațul rezultat. Compartimentul pentru boabe este plasat deasupra (vezi imaginile).

Interfața este simpla de folosit, după pornire nu trebuie decât sa apeși pe butonul de cafea sau cel de espresso. Expresso este foarte mic, cam de 1 deget in pahar si extraordinar de tare.

Philips Saeco xsmallCafeaua in schimb iti umple o cană. Pentru cafea exista și posibilitatea de a opri înainte de terminare pentru a o face mai scurta. Acest lucru se face simplu prin apăsarea încă odată a butonului de cafea.

Aparatul are reglaj pentru măcinarea cafelei. Când am desfăcut cutia era reglat pe cel mai fin mod ceea ce înseamnă o cafea cu gust mai intens. Are 5 trepte de măcinare, dacă doriți o cafea mai slabă nu trebuie decât sa îl setați pe măcinare mai mare.

De asemenea are și posibilitatea de a face spuma pentru lapte prin un tub prin care sufla abur puternic.

Important la un espresor este presiunea cu care face cafeaua, iar Saeco Xsmall are o presiune de 15 bari. De asemenea pe cutie scrie ca rajnita este ceramica. Sincer sa fiu nu știu la ce ajuta dar sunt convins ca nu ar face nimeni reclama la asa ceva dacă nu ar fi de folos. Consumul de curent este de 1400 W.

Un aspect foarte important care pentru mine este faptul ca aparatul are și autocurătare.

Ce înseamnă asta? La pornire aparatul trimite putina apa calda pe duza prin care iese cafeaua pentru a curata eventuala cafea rămasa uscata. De asemenea același lucru îl face și la închidere. Tăvița de scurgere este suficienta nu trebuie sa aveți o cană pentru colectare.

Aparatul vine în 4 variante, diferențele intre ele sunt în general de culoare

Deși sunt foarte mulțumit de acest espresor are și 2 probleme de design.

Primul este ca tubul prin care iese aburul pentru spuma de lapte este plasat în fata compartimentului pentru apa. Ceea ce înseamnă ca de fiecare data când îl alimentez cu apa trebuie sa îl dau la o parte.

Al doilea aspect care tot de design, tine, deși aparatul este suficient de înalt, distanta intre tăviță de scurgere (cea pe care se pune cană de cafea) și gura de scurgere este ok pentru o cană normala în schimb dacă vrei sa folosești o cană mai înaltă gen cănile ce le cumperi de la Starbucks nu ai noroc.

Aspecte pozitive:

Curățare automata, plus ca unitatea de preparare a cafelei este detașabilă pentru o curățare mai temeinica. Rezervorul de apa este discret, ușor de folosit. Tăvița de scurgere indicator pentru prea plin. Spațiul pentru zaț este suficient de încăpător pentru cel putin o săptămâna de cafele.

De asemenea o cafea lăsata pana la capăt poate fi pusa automat în 2 pahare pentru ca espresorul este prevazut cu 2 duze de ieșire cafea. Nu trebuie decât sa așezați 2 căni una lângă alta fiecare sub duza lui.

Iar cafeaua iese perfect.

Philips Saeco Xsmall HD8651/29 – rosu – 1.436 RON

Philips Saeco Xsmall HD8651/19 – alb/argintiu – 1.459 RON

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *