LG G5 aproape sigur următorul meu smartphone

LG G5 flagship smartphoneSăptămâna trecuta a fost prezentat oficial noul vârf de gama pentru 2016 de la LG și anume LG G5. Telefonul meu actual este tot un LG dar cu câteva generații mai vechi un LG G2.

Desi un telefon încă capabil LG G2 este vremea pentru un înlocuitor. Eu am o regula, tin un smartphone cam cat tine garanția apoi caut o noua alternativa.

LG G5 mi-a atras atenția pentru ca aduce un design simplu dar modern, o carcasa metalica demna de un vârf de gama un hardware capabil și bineînțeles ceva inovativ fata de modelele precedente. (și aici nu ma refer la încă un GB de RAM in plus)

Design

Noul LG G5 este construit in jurul unui display de 5.3 inch. Si este o idee buna aceasta mărime deoarece este un telefon care îl poți tine și folosi cu o mana.

Pentru prima data LG renunță la plastic și alege o carcasa metalica ceea ce îl face sa se simtă cu adevarat vârf de gama. Culorile pe care poate fi achiziționat sunt Argintiu, Gri Titan, Auriu și Roz.

Pe spate vedem 2 camere foto și un senzor de amprenta, butoanele de volum sunt mutate pe lateral.

Display

Una din inovațiile interesante aduse in noul LG G5 este display-ul in display. Display-ul unui smartphone este unul din cei mai mari consumatori de baterie, și pornind display-ul de n ori pe zi doar sa vezi cat e ora ajungi sa consumi destul de mult.

LG tine aprins partea de ecran care afișează ora, data plus încă câteva icoane pentru sms-uri, email-uri, calendar și apeluri pierdute fără a consuma prea mult .

Mărimea display-ului este de 5.3 inch cu o rezoluție de 1440 x 2560 iar tehnologia folosita este cea clasica LG: IPS LCD

Camera foto/video

LG G5 are 3 camere foto/video. Dap nu ai citit greșit. Pe spate are 2 camere foto una de 8 MP dotata cu lentile de 135 grade ceea ce poate surprinde într-o imagine o suprafață putin mai mare decât poate percepe vederea umana. Si o camera de 16 MP dar cu lentile cu un unghi de 70 de grade ideala pentru imagini mai apropiate.

Camerele de pe spatele telefonului sunt dotate cu laser autofocus, OIS și un LED pentru blitz

De asemenea mai exista si o camera frontala de 8 MP ideala pentru selfie-uri sau videochat.

Camera principala de 16 MP este capabila de video 4K iar cele 2 de 8 MP doar de full HD.

Inovații

Senzor-ul de amprente este prezent pe spatele telefonului și este exact ca cel prezent pe Nexus 5x.

LG G5 vine cu un ansamblu de 2 camere foto principale care pot sa fie folosite simultan sau separat, transformând smartphone-ul într-un veritabil DSLR dar fără obiectiv.

Ecranul Always On pentru display-ul ceasului și a unor icoane de stare.

Am lăsat la sfârșit sistemul modular care transforma smartphone-ul in mai mult folosindu-se se un Magic Slot (conector).

Sistemul modular de posibilitatea de a extrage bateria si de a monta diverse accesorii numite de LG ca și LG Friends.

LG CAM Plus - LG Friends for LG G5LG CAM Plus – este un accesoriu care se montează in Magic slot și adaugă telefonului butoane care le întâlnești de obicei la camerele foto ca și un buton in 2 etape pentru realizarea unei fotografi sau o rotita pentru zoom. LG CAM Plus adaugă 1200 mAh in plus la capacitatea bateriei.

Pentru iubitorii de muzica ascultata la o calitate superioara exista Hi-Fi Plus with B&O Play, care este tot un modul montat in Magic Slot și echipează un smartphone LG G5 cu un procesor de sunet dedicat de calitate superioara.

Exista și un sistem pentru VR conectabil la LG G5 dar pentru asta am sa revin ulterior cu un articol.

Specificații

Specificațiile sunt demne de un vârf de gama și salut faptul ca acest smartphone vine cu suport pentru micro SD Card.

Display IPS LCD, 5.3 inch, 1440 x 2560 pixels display Always On
OS Android OS, v6.0.1 (Marshmallow), LG Optimus UX 5.0 UI
Chipset Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820
CPU Dual-core 2.15 GHz Kryo & dual-core 1.6 GHz Kryo
GPU Adreno 530
Memorie microSD, pana la 200 GB, 32 GB intern
Camera principala 16 MP (f/1.8) + 8 MP (f/2.4), laser autofocus, OIS, LED flash
Camera secundara 8 MP, f/2.0, 1080p@30fps
Baterie Li-Ion 2800 mAh
Senzori Amprenta, accelerometer, giroscop, proximitate, compass, barometru, spectru culoare
GPS A-GPS, GLONASS, BDS
Altele Infrarosu, NFC, Radio FM, USB 3.0 Type C

 

De abia aștept sa am șansa sa îl testez ! Si atunci am sa revin cu un alt articol.

 

Pana atunci pentru cei foarte grăbiți care nu mai au răbdare sa apară in magazine și îl vreți fix din prima zi QuickMobile îl au deja la precomanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *