X-Files sau Shit-Files

X-Files - I want to believe posterCelebrul serial X-Files a reînceput și nu ca un remake ci ca o continuare, Scully și Molder s-au reîntâlnit iarăși pentru încă 6 episoade, chiar și Smoking Man și adj director Skinner au fost aduși in distribuție.

Eu sunt fan X-Files cel putin a primelor 9 sezoane (cele inițiale). Abordarea de atunci de a prezenta subiecte ca și extratereștrii sau alte fenomene paranormale la modul serios fără a fi luat in bășcălie au făcut ca serialul sa fie unul de referința in cultura Science Fiction.

Următoarele rânduri sunt spoiler deci dacă încă nu te-ai uitat le ele și vrei sa vezi cele 6 episoade noi poate ar trebui sa nu citești mai departe.

Probabil ca din titlu v-ati dat seama ca nu am rămas mai deloc impresionat și da asa este. Primul din cele 6 episoade începe destul de interesant. Scully și Mulder se reîntâlnesc, este interesant ca Mulder este primit înapoi in FBI de parca ultimul sezon din X-Files nici nu ar fi existat.

Cadrul este actualizat pentru vremea din zilele noastre, telefoane smartphone, Mulder asculta la caști muzica, apar in birouri un laptop, se uita pe internet la emisiuni online etc.

Începând cu episodul 3 deja cazurile încep sa fie luate in bășcălie iar scenariile sunt atât de tâmpite încât parca ar fi fost scrise de niște amatori sau … poate sunt scrise pentru majoritatea tinerilor din ziua de azi care nu au un tel in viata.

Ultimul episod din sezon de obicei e cel care e cel mai bun, e cel care te va tine in suspans pana la începutul sezonului viitor, cel care te face sa continui.

Din păcate ultimul episod este cel mai prost dintre toate. Si nu cred ca ca va tine pe nimeni in suspans sau ca va fi suficient pentru un nou sezon.

X-Files este un serial care tratează totul la modul serios, X-Files este un serial de suspans cu conspirații guvernamentale presărate cu diverse fenomene paranormale pe parcurs, un serial in care se fac investigații. Cel putin asta a fost pana la sezonul 9 inclusiv.

Ce a ajuns acum X-Files este un serial ieftin realizat de niște oameni care nu au înțeles ce anume înseamnă fenomenul X-Files.

Nu știu voi dar eu nu consider noul sezon făcând parte din film. Si dacă cumva va continua deși ma îndoiesc ca va fi reînnoit un serial atât de slab eu nu voi fi unul din cei care îl va urmări.

Citatul “I want to believe” este celebru, dar de data asta îmi e mai ușor sa cred in fenomene paranormale decat in nou X-Files

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *