Ce schimbări vin cu Android 7.0

Google tocmai a publicat versiunea developer preview pentru noul Android N sau Android 7.0. Iar de data aceasta nu vine doar cu schimbări sub capota care celor mai multi dau impresia ca nu e nimic nou ci cu schimbări vizibile.

Android N - Split ScreenSplit Screen sau multi window

Opțiunea de Split screen nu e ceva nou dacă ați avut un Samsung sau un LG (posibil și alte smartphone-uri sau tablete) sigur ați văzut aplicații care pot fi vizibile in paralel cu altele. Pana la Android 7.0 aceasta facilitate era implementata de producătorii device-urilor și nu nativ in Android. Odată cu lansarea Android 7.0 acest lucru va fi disponibil pe orice device și va da o noua viata tabletelor.

(in imaginea alăturate puteți vedea browserul Chrome in partea de jos și Google maps in partea de sus)

Un nou settings menu

O noua implementare a setărilor asta ca sa te mai pună încă odată sa înveți noile locații pentru setările preferate. Dar odată cu noua implementare va fi disponibila in partea de sus a ecranului o zona de sugestii (probabil cele mai accesate setări)

Totuși printre setări am descoperit și o optiune interesanta numita Display size.

Display size

Android N -Display sizeDisplay size da posibilitatea ca sa faci un zoom pe ecran astfel încât toate obiectele sa fie mai mari. Opțiunea este similara cu schimbarea mărimii fontului doar ca in cazul Screen size nu se referă doar la font și la tot ce e pe ecran.

Poate va întrebați la ce e buna setarea asta? Pai unele persoane mai ales cele mai vârstnice nu au vederea asa buna, mărind totul pe ecran este ca și când ai vedea printr-o lupa display-ul.

Notificările și quick settings refăcute

Notificările sunt refăcute permițând sa faci diferite acțiuni in zona de notificări mai mult decât sa dai o confirmare. De asemenea Quick setting cu care ne-am obișnuit in partea de sus a zonei de notificări a fost minimizata (vezi imaginile de mai jos). Pentru maximizarea setărilor nu trebuie decât sa apăsați pe săgeata de maximizare.

Drawer

Sa zvonit săptămânile trecute cum ca in noua versiune nu va mai exista butonul de App Drawer , totul va fi pe ecran la fel ca și la iPhone. In printscreen-uri se poate vedea in schimb un App Drawer refăcut in care icoanele aplicațiilor instalate sunt așezate într-o singura lista tip grid (fără paginare) și cu un search in partea de sus.

Momentan atât. Nu uitați Android N nu a fost lansat oficial este doar developer preview și imagini nu sunt disponibile decât pentru dispozitivele Nexus de la Nexus 6 in sus. Build-ul nu este stabil și nu este indicat pentru a fi folosit in mod curent. De asemenea poate fi schimbat pana la lansarea oficiala.

 Android 7 - Notifications  Android 7 - Quick Settings Android 7 - app drawer
 Android N - Settings  Android N - Storage Settings  Android N - SD Card settings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *