Dell Latitude E7450 un laptop business făcut și pentru developeri

Dell Inspiron E7450

In ultima luna și jumătate o companie de software din Timișoara mi-a pus la dispoziție pentru un proiect software dezvoltat pentru platforma Android un laptop business Dell Latitude E7450, un laptop pe care am ajuns sa îl apreciez.

Laptopul este de categoria business, are un display de 14 inch care in mod normal este prea mic pentru a lucra ore întregi într-un IDE chiar și cu rezoluția lui Full HD, din fericire laptopul are un port HDMI și conector pentru un docking station care permite conectarea unui monitor normal. In felul acesta nu riști sa ramai cu o pereche de ochelari de toată frumusețea.

Mărimea mica și greutatea îl fac ideal de a fi folosit in ședințe, iar un developer știe cate ore ajungi sa fi in ședințe și cate lucrezi la soft.

Modelul E7450 vine cu un procesor i5 sau i7 si cu SSD de 128 sau 256 GB. Varianta pe care am folosito eu a fost un i5 su 128 GB și 8 GB RAM dar sa descurcat admirabil. Nu am avut nici o sacadare, am lucrat cursiv. Singura problema de performanta pe care am vazut-o a fost atunci cand am avut pe langa Android Studio, un browser si alte cateva tooluri deschise si 2 emulatoare de Android in paralel.

Bateria

Bateria sa de 4 celule și optimizările aduse de procesoarele Intel de generația a cincea au dus la o autonomie de aproape 9 ore in care am avut tot timpul wireless-ul deschis.

Specificații Dell Inspiron E7450

Procesor Intel® Core™ i7-5600U sau i5-5300U
Memorie 8GB RAM, DDR3L (Low Voltage), 1600 MHz
SSD SATA SSD (Solid State Drive) – 256 GB
Procesor grafic Intel® HD Graphics 5500
Display 14″, FHD (1920×1080) – Tehnologie Anti-Glare
Network Gigabit Ethernet(10/100/1000Mbs)
Wireless 802.11ac/a/b/g/n
Porturi 3 x USB 3.0, 1 x Mufa RJ-45 (LAN Ethernet), casti + microfon, 1 x Mini DisplayPort, 1 x HDMI
Baterie Lithium-Ion, 4 celule, aproximativ 9-10 ore
Greutate 1,6 KG
Altele Cititor amprenta, webcam, microfon, conector doc

Design

E7450 - joystick / keyboardLaptopul are o diagonala de 14 inch, și o greutate de 1,6 Kg ceea ce ii face foarte, foarte portabil. Este bine construit, fără spatii la îmbinarea carcasei. Materialul este plastic dar acoperit cu un strat care îl iți da senzația de material cauciucat. Este plăcut la atingere nu aluneca din mana, nu aduna amprente ca si suprafetele lucioase dar in zonele in care a fost atins des apar pete de grăsime.

Balamalele ecranului sunt metalice pentru o rezistenta sporita la închideri deschideri repetate.  Pe laterale avem porturi USB, un DVD-RW, conector de SD card. Pe spate sunt prezente conectorul de rețea, HDMI și cel de alimentare cu energie.

Tastatura nu are și zona numerica, este prea putin spațiu la un laptop de 14 inch dar are prezent un joystick asemănător cu cel prezent pe laptopurile Lenovo foste IBM. Poate eu nu am dexteritatea de a îl folosi, iar din punctul meu de vedere touchpad-ul este mult mai util in navigare.

Dell Inspiron E7450 Design

Securitate

Laptopul este dotat cu un senzor de amprenta ideal pentru a bloca accesul atunci când laptopul este lăsat nesupravegheat sau dacă este furat.

Docking Station Port ReplicatorSetup de birou

Cum spuneam la început dimensiunea de 14 inch este buna pentru ședințe in schimb dacă vrei sa lucrezi pe un astfel de laptop și sa iți menti sănătatea vizuala ai nevoie de un monitor normal.

Setup-ul pe care am lucrat eu a fost realizat dintr-un monitor Dell de 24 inch conectat la un Docking Station Dell Simple Port Replicator II . De Docking station mai era conectat un mouse, o tastatura și o pereche de caști.

Un astfel de laptop poate fi achiziționat la un preț intre 6800 și 7100 RON vezi evoMag, ITArena sau MediaDot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *