Am fost la Independence Day 2

Săptămâna trecuta am fost la cinema la filmul Independence Day 2: Resurgence (pe românește … Ziua independentei 2: Renașterea). Filmul e o continuare făcută la 20 de ani distanta de filmul inițial, și când ma refer la 20 de ani, distanta este atât în realitate cât și în film.

La fel ca mai toate filmele Sci-Fi din ultimii ani filmul e plin de efecte speciale. Începutul mi s-a părut cam slăbuț. Filmul încearcă sa facă o trecere în revista a vieții de după marea victorie din primul film. Din păcate dacă nu ai văzut primul film ai șansa sa nu prea înțelegi mare lucru din început și tot ce îți dorești e sa înceapă odată acțiunea.

Spoiler în continuare !!!

Will Smith (dacă va așteptați sa îl revedeți) nu apare în film. In schimb fiul lui (fiul personajului) devine unul din noii eroi. Bill Pullman (Președintele Whitmore), Jeff Goldblum (David Levinson), Judd Hirsch (Julius Levinson), Brent Spiner (Dr. Brakish Okun) vor fi prezenți și aici pentru a salva încă odată planeta. Din păcate fiecare cu sechele.

O nota de comedie aduc Brent Spiner și Julius Levinson.

Comparabil cu primul film in Ziua Independentei 2 lipsește dramatismul. In orice moment oricât de serioasa ar fi acțiunea, oricât de multe pierderi materiale și omenești sunt omenirea are un as în mânecă. Lupta e mai mult una contra cronometru decât una disperata pentru independenta, pentru supraviețuire.

In acest film se pare ca scenariștii au avut în minte doar proporții uriașe. De la nava cu care vin extratereștrii cei rai (mai sunt și extratereștrii buni) pana la regina extraterestra care la final e mai mare decât nava din care a scapat. Ma întreb unde a încăput acolo.

Si ca ziceam de extratereștrii buni primii care apar în film ar fi vrut sa ne ajute, dar … bineînțeles ca noi i-am terminat cu un singur foc fix la începutul filmului.

Ca și o concluzie filmul este bunicel. Are pe alocuri putin umor, începe cam slăbuț și as recomanda sa vedeți și primul film înainte de a merge la cinema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *