Pokemon GO la o săptămână după instalare

Acum o săptămână am instalat Pokemon Go. Mai mult împins de nebunia creata în jurul lui. Trebuie sa mărturisesc ca pentru un timp a dat putina dependenta dar în weekend când chiar as fi avut timp sa joc nici nu am deschis aplicația.

Ce ar trebui sa ști

Jocul nu este pentru cei care stau în vârful patului și butonează telefonul, trebuie sa ieși afara și sa te plimbi prin oraș după monstruleti (pokemoni) și după bile, oua sau alte chestii pe care altfel ar trebui sa le cumperi din Shop.

Pe de o parte chestia e buna, te mai scoate din casa, mai ales ca e vara, iți mai cunoști și tu orașul și faci și mișcare. Locurile de unde te poți alimenta cu bile pentru aruncat în Pokemoni sau PokeBalls. Partea proasta e ca pentru unul care nu joaca jocul atunci când te vede pe strada țintind aerul cu telefonul apari ca un nebun care ori încearcă sa facă poze cu telefonul la chestii care nu are nici un sens sa le pozezi (atunci când încerci sa prinzi pokemonii sălbatici) ori ca …

Ai grija sa nu ajungi subiect de “mișto” pe net

Oameni au căzut de pe stânci sau în lacuri din cauza ca erau prea absorbiți de joc. Unii au intrat și în instituții ca și sectiile de politie sau și-au dat demisia de la job ca sa ii prindă pe toți – CATCH ‘EM ALL

Ipotetic. Un împătimit al jocului se apropie de un spital pentru oameni mai … puțin ageri la minte. Deodată pe harta apare un pokemon fix în curtea spitalului. Merge la portar și:

  • El: Pot sa intru puțin am văzut ca aveți un Pokemon rar în curte, vreau sa îl prind și plec imediat.
  • Portarul: Hmmm, sigur intra, avem multi pokemoni, avem și un club înăuntru cu fani care vad pokemoni peste tot.
  • Portarul: Uite aici și o cămașa ca sa intri în clubul nostru, e alba iar mânecile mai lungi o sa te ajute sa nu te rânești atunci când vezi un pokemon

Hinturi pentru începători

Când începi jocul după ce treci de setarea personajului ai în jurul tău 3 pokemoni, prinde unul din ei. Scopul jocului este sa prinzi toți pokemonii existenți. (CATCH ‘EM ALL). Pentru ca jocul sa funcționeze trebuie sa ai GPS-ul pornit, asa ca dacă ești paranoic legat de locație poți sa dezinstalezi jocul. Mai ai nevoie și de o conexiune de net activa.

In jurul tău vei vedea pe harta multe markere numite și PokeStop, acolo iți găsești diverse obiecte necesare jocului cum ar fi poke ball-uri. (dacă nu ai chef sa treci pe la poke stop aceleași chestii le găsești în Shop dar … acolo sunt pe bani adevărați). La Poke stop-uri găsești bile pentru prins pokemoni, ia cat de multe poți pt ca ai nevoie se ele sa prinzi pokemoni iar dacă ești la început vei consuma mai mult de una / pokemon. De asemenea găsești oua de pokemon sau poțiuni. Odată ajuns lângă un Poke Stop da click pe el, și vei vedea o imagine rotunda reprezentând ceva din lumea reala din acel loc (o clădire, o statuie, un pod etc.) secretul este sa învârți imaginea dând swipe pe ea. Atunci de abia primești “bunatatiile”

Plimbându-te pe străzi ca bezmeticul vei găsi din loc în loc Pokemoni sălbatici. Trebuie sa arunci cu bile în ei ca sa ii prinzi. Mai târziu (după level 5) vei putea sa iți folosești polkemonii în Gym. Dar atenție la puterea lor.

Poemonii pot fi evoluați pentru a avea putere mai mare.

Apropo de evoluție. Exista și o tara care a interzis jocul Pokemon Go – Arabia Saudita tara cu populație islamica interzice acest joc. Unul din motive este ca personajele – Pokemonii evoluează iar evoluția este respinsa de islam. (acum înțeleg și atentatele teroriste din ultimele zile – oamenii aia ai interzis la evoluție )

Ce mai e de spus … aaa despre oua. Ziceam ca la PokeStop-uri primești și oua. Ouăle trebuiesc clocite și asta se face într-un incubator pe care îl ai deja. Alege un ou și da click pe el, o sa vezi un incubator, da și pe el click și tot ce trebuie sa faci este sa mergi. Fiecare ou are o valoare de 2, 5 sau 10 km. Ca sa îl clocești nu trebuie sa stai pe telefon ci trebuie sa mergi 2, 5 sau 10 km pe jos dar atenție trebuie sa fi cu aplicația pornita. Din păcate dacă mergi cu telefonul în buzunar considerând ca merge ca și o aplicație de numărat pași o sa ai surpriza ca nu prea sa înregistrat nimic.

Cam asta e. Daca mai e ceva de adăugat comentariile sunt deschise.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *