Star Trek Beyond – lovește din nou, un film fără legătură cu universul Gene Roddenberry

USS FranklinAm reușit sa ajung la cinema la Star Trek Beyond. Si … ce pot sa spun despre el este ca nu este un film Star Trek. E un fel de film SF care pentru a prinde la public a fost branduit după o franciza de succes. Daca ești fan Star Trek gândește-te bine înainte sa cumperi biletul la cinema, dacă în schimb îți plac filmele SF și faci abstracție ca noul film are vreo legătură cu Gene Roddenberry atunci este un film cât de cât ok.

Atenție mai scap câte un spoiler mai jos!

Filmul începe cu un cpt. Kirk plictisit care vrea sa își schimbe locul de căpitan cu unul de “birou” pe o stație spatiala. Apoi în primele 10-15 minute Enterprise este distrusa.

Acțiunea în majoritatea timpului se petrece pe o planeta, planeta pe care sa prăbușit nava. Bineînțeles ca fără o nava nu se poate și asa apare în scena USS Franklin, o nava construita cu 100 de ani înainte pierduta de mult într-o alta zona a spațiului, o ruginitura (la propriu) care bineînțeles cu câteva reparații făcute de la o consola și o lansare de pe o stânca de parca ar fi un deltaplan a fost suficient sa zboare.

Cea mai tâmpită chestie “ever” a fost modul cum au învins roiul de nave care atacau stația spatiala Yorktown. Le-au pus o melodie de a lui Beastie Boys, Sabotage

Asta e. Filmele astea se fac pentru public dacă nivelul de inteligenta a scăzut zilele astea normal ca trebuie sa scadă și gradul de complexitate al filmelor. Nu de alta dar cine s-ar mai uita la un film din care nu ar înțelege nimic. Dar sa pui o melodie mai stridenta pe o frecventa VHF iar toate navele inamice încep sa explodeze are sens nu? WTF …

In concluzie ma bucur enorm ca acum câțiva ani filmele artistice Star Trek au mers pe ideea de un univers alternativ. Ar fi fost o crima sa introduci în universul clasic Star Trek un scenariu asa de tâmpit. (sau pentru tâmpiți)

De abia aștept noul serial Star Trek care va merge după rețeta clasica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *