Cat credeti ca mai costa un RCA pentru un Spark?

Am în familie o mașină mai veche Chevrolet Spark, un fel de mașina de rezerva ca oricum nu mai scoți nimic pe ea dacă o vinzi. Azi dimineață am primit o notificare pe email din partea eMag care ma anunța ca în 15 zile îmi expira polița RCA.

Arunc o privire și era sa îmi scap cafeaua din mana.

Cat credeți ca mai costa un RCA pentru o mașina ca un Spark din 2007?

Oferta Asigurare SparkCea mai mica valoare pentru 12 luni e 476 Lei, o valoare sa zicem ok. Cea mai mare valoare 2378 Lei. Nu am scris greșit. Dar îmi pun problema de ce astfel de valori? Mașină nu a avut niciodată o problema cu asigurările și nu e înmatriculată pe o persoana tânăra sau începător.

De ce astfel de diferențe?

Daca fac o căutare rapida pe un site de anunțuri auto pt. un Chevrolet Spark din 2007 primul preț afișat e 1200 Euro negociabil. Euroins ca de voi e vorba în formulele voastre de estimare a poliței sa știți ca Spark-ul nu are motor V8 ci 0.8 Litrii. De ce ar da cineva jumate din valoarea mașinii pe o asigurare? Are CASCO inclus, masaj pt șofer? WTF …

Sau e o strategie de marketing pentru îndepărtarea clienților?

Eu încă sper ca e doar o eroare de afișare preț ca …. Doamne mai am o mașină o Skoda Rapid pt. aia o sa trebuiască sa îmi pun ipoteca pe apartament dacă pt un Spark costa atât RCA-ul.

Totuși am făcut repede o comparație la toate firmele de asigurări și se pare ca doar Euroins a a sărit calul deși și alții au valori suficient de mari comparabil cu ceilalți.

Poți face o comparație de preturi pt. RCA aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *