Schimbarea Google Pixel, un nou trend, precomenzi și comparații

Google Pixel - precomandaGoogle a facut anul acesta o miscare surprinzatoare. A abandonat brandul Nexus in favoarea lui Pixel. A lansat 2 smartphone-uri de top Google Pixel, care intra în competiție directa cu marii producători Apple, Samsung, HTC, LG, Huawei și restul.

Daca dispozitivele Nexus erau cunoscute ca device-uri puțin sub vârful de gama al producătorilor enumerați mai sus, Pixel vine cu cu un design finisat (nu brut ca și Nexusul), interfață prietenoasa, feature-uri de top.

Despre specificații

Nu am sa pun lista completa de specificații care majoritatea nu o citesc niciodată pana la capăt. Dacă sunteți interesați de ele va recomand gsmarena.com . Ce am sa fac este sa vorbesc de câteva aspecte interesante:

  • Procesorul: Qualcomm Snapdragon 821 este un upgrade fata de versiunea 820 prezenta în vârfurile de gama de anul acesta
  • Memoria: 4 GB
  • Spațiu stocare: la alegere intre 32 si 128 GB
  • Camera foto frontala 8Mb, camera principala 12 Mb (cel mai bun scor ever pe DxOMark, asta inseamna ca bate toate smartphone-urile de pana acum inclusiv S7 Edge, iPhone 7, HTC 10, LG G5) – comparatii de imagini găsiți ori pe DxOMark ori pe GsmArena

Toți producătorii de pana acum lansează vârfuri de gama de 5.5 inch sau mai mari, modelele de 5.2 sau 5 inch în schimb sunt mai slabe ca performanta nu doar ca mărime de ecran. (exceptând anul acesta când multi au scăzut diagonala spre 5 inch)

Google Pixel vine în varianta Pixel XL de 5.5 inch și Pixel de 5 inch fiecare are aceeași procesor, memorie instalata, aceleași camere foto, diferența este ca:

  • Pixel are un ecran de 5 inch 1080 x 1920 și o baterie de 2770 mAh iar,
  • Pixel XL are un ecran de 5.5 inch 1440 x 2560 și o baterie de 3450 mAh

Precomenzi

Telefonul este disponibil doar la precomanda. Prețul cum ziceam a ajuns la nivelul unui vârf de gama, iar fiind precomanda e și cu un + în plus.

Precomenzi EuroGsm:

  • este disponibil varianta Pixel 5.0 la 32 GB la un preț de 3.299 RON și Pixel XL la prețul de 3.799 RON – vezi aici

Precomenzi QuickMobile:

  • are la precomanda același Pixel 5.0 de 32 GB tot la 3.299 RON cat și Pixel XL 5.5 la 3.799 RON – vezi aici

 

Ce înseamnă aceasta schimbare?

Pana acum Nexus era un mod de a arata celorlalți ce înseamna Android-ul pur, fără modificările producătorilor și cu actualizări rapide de soft.

Problema a fost ca toate Nexus-urile erau concepute de alți producători pe baza vârfurilor lor de gama, și asta intra puțin în conflict. In mod sigur ei nu erau dispuși sa investească prea mult în design, sau sa adauge toate specificațiile lor de top ca apoi sa vândă un Nexus mai ieftin în detrimentul vârfului de gama din anul respectiv.

Google Pixel este asamblat de HTC dar direct coordonat de Google care de aceasta data au proiectat partea hardware, design, software. Iar cu schimbarea de brand Google a a avut și ocazia de a schimba zona de preț a device-urilor lor.

Circula pe net ideea ca odată cu Google Pixel, Android va deveni închis, producătorii de smartphone-uri ar merge pe alte soluții de sistem de operare.

Realitatea este ca Google nu câștigă în urma Android în mod direct atât de mult ca și Apple, dar ei câștigă din aducerea utilizatorilor prin intermediul Androidului către produsele Google unde reclamele și modul de folosire a internetului sunt locul de unde scoate Google profitul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *