Premiera Doctor Strange un nou film by Marvel

Doctor Strange, posterAm avut plăcerea sa fiu aseară prezent la premiera noului film marca Marvel, Doctor Strange. Daca sunteți la curent cu filmele produse de Marvel știți ca aveți parte de super-eroi.

Doctor Strange (personajul principal după care filmul își ia și numele) este chiar doctor (neurochirurg) și se numește Stephen Strange. De aici Doctor Strange.

Filmul începe cu Doctor Strange, prezentat ca un doctor de succes, un personaj care le are pe toate. Arogant, foarte sigur pe sine și fără sa își imagineze ce va urma. Într-o singura clipa pierde tot în urma unui accident de mașină. Mâinile lui sunt distruse iremediabil ceea ce face ca și cariera sa de neurochirurg sa înceteze acolo, odată cu asta și faima și banii.

Nu își pierde însă speranța și asa ajunge sa intre într-un grup / cult cu tente budiste Kamar-Taj, care ii promite ca ii va vindeca mâinile. Dar Stephen Strange găsește aici o lume plina de mister, secrete, vrăji, puteri oculte, lumi paralele si dușmani ai universului. Dar cel mai de preț lucru este ca învață sa lase egoismul în urma pentru a ajuta pe ceilalți.

Filmul e presărat cu replici haioase care îți stârnește un ras sau măcar un zambet, lupte care se folosesc de tehnici orientale ale artelor martiale și bineînțeles o grămadă de efecte speciale spectaculoase atunci când personajele modifica realitatea.

Filmul trebuie neapărat văzut în 3D pentru a fi perceput asa cum a fost el gândit, iar sala IMAX de la Cinema City din Shopping City Timisoara locul unde l-am vizionat eu a fost perfecta.

Un film bun, un film care nu se bazează doar pe efecte speciale, un film care a avut o poveste, a îmbinat schimbarea unei vieți transformând un om arogant într-un super erou cu lupte și puteri oculte.

Din punctul meu e vedere este unul din filmele foarte bune ale acestui sfârșit de an. Nota 8 de pe IMDB posibil sa reflecte sfârșitul care deși ingenios a fost cumva grăbit, tras de par, nu intru în detalii pentru a nu strica surpriza vizionarii și închei acest review cu trailerul filmului. Vizionare plăcută.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *