Jack Reacher: Never Go Back

Dupa o vara in care filmele la cinema au fost cam … slabute, in sfarsit un film care te tine prins in scaunul cinematografului. Jack Reacher: Never Go Back, partea a doua a filmului Jack Reacher aparut in 2012 vine cu un sequel (sau continuare mai pe romanestie) in care Tom Cruise este acelasi ex militar care trebuie sa descurce itele unei conspiratii legate de … bineinteles armata Americana.

Filmul incepe o scena in care Tom / Jack asteapta intr-un bar sa fie arestat de seriful local dupa ce a pocnit cativa tipi, cand ajunge seriful plin de sine Tom ii spune ca in 90 de secunde telefonul o sa sune si seriful o sa fie arestat. Chestie care se intampla in film (vezi trailerul) . Ce m-a adus aminte faza asta e scenariul tipic al filmelor cu Steven Segal, in care bate pe toata lumea si el nu se murdareste nici macar de praf. Sa fie oare efectul care il are asupra actorilor care sunt si producatori?

Revenind la film avem parte de actiune, conspiratie, coruptie la nivel inalt in Armata Americana. Sa nu uitam putin umor presarat printre frazele lui Tom sau de o incercare de a aduce putin romantism. Intriga filmului incepe chiar cu dorinta lui Jack (Tom Cruise) de a o intalni pe Maior Turner (Cobie Smulders). Fapt care il plaseaza fix in mijlocul conspiratiei pe care o descopera Turner. Din pacate relatia … moare acolo. De salvat salveaza fata dar la final inainte de a face ceva (orice), pleaca si o lasa cu ochii in soare.

Jack Reacher a fost creat ca un personaj invulnerabil, nimic nu il atinge (cu ziceam un fel de Steven Segal). Dar totusi o vulnerabilitate trebuie sa aiba, asa ca scenaristii au adaugat un personaj putin mai neasteptat, o posibila fica dintr-o relatie anterioara, un copil de care nici nu stia.

Filmul merita vazut, pe mine m-a tinut captivat vreme de 2 ore fara sa stiu cum a trecut timpul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.