Nepăsarea fata de reguli este mai rea decât corupția din politica

De ani de zile pentru orice nedreptate, pentru orice merge rău dam vina pe oamenii politici. Si da avem dreptate. Iar rândurile următoare nu au nici o legătura cu alegerile de ieri.

Poate sunt mai puțin stresat sau am mai mult timp liber sa observ lucrurile din jur dar în ultima vreme am început sa realizez ca oamenii din jur, oamenii obișnuiți nu mai au nici un respect fata de celalalt, nu contează ca se cunosc sau nu. Pur și simplu respectul nu mai exista. Iar dacă respectul fata de oameni nu prea mai exista cel fata de reguli, fie ele bune sau proaste este inexistent.

Azi dimineață ca și în orice oraș mare când te apropii de ora 8 AM e nebunie. Mașinile se înghesuie în intersecții, claxoane, se taie benzi etc. Daca stai în un oraș mare sunt sigur ca ști despre ce vorbesc.

In Timișoara exista o intersecție numita Michelangelo refăcuta recent tocmai pentru a fluidiza traficul. Si dacă si șoferii ar avea bunul simt de a respecta regulile ar merge perfect. Azi dimineață era sa se urce la propriu un SUV peste mine. De ce ? Pai eu trebuia sa cotesc undeva spre stânga, el vine de pe banda tot înainte și îmi taie calea. Hai ca nu ar fi ceva de ne întâlnit. Un claxon și fiecare merge în treaba lui asa ca în România. La următoarea intersecție în schimb a ținut cu tot dinadinsul sa îmi explice mie ca toți șoferii fac stânga de pe banda de tot înainte asa ca de ce îl claxonez.

WTF (asa ca sa nu scriu în clar) dacă toți încalcă o regula de circulație ea devine cumva nula și nu am știut eu?

Asa ca în dimineața asta mi-am dat seama deși nu as lua apărarea nici unui om politic nu ei sunt singurii vinovați pentru tot ce nu merge pe la noi bine, pentru salarii mici și toate alea.

Noi suntem cei care consideram ca dacă toți fac un lucru greșit el devine corect. Noi nu mai avem nici un respect fata de cel de lângă noi. Iar ca într-un vechi proverb romanesc, “Raul trebuie tăiat de la rădăcina”, probabil ca dacă am începe cu lucruri mici fiecare dintre noi poate peste o generație am schimba o tara întreaga.

Vai ce naiv sunt !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *