Am fost la cinema la filmul Aliatul


Dacă tot am avut timp cu mini vacanta de 1 Decembrie am fost la 2 filme la cinema unul a fost Primul Contact și celalalt la Aliatul. Recunosc ca atunci când am ales filmul 2 chestii au fost hotărâtoare. Primul a fost trailerul în care am văzut acțiune în Al Doilea Război Mondial. Doi Brad Pitt, asa ca filmul trebuie sa fie bun.

Genul filmului nu a fost exact ce ma așteptam, dar nu în sensul rău. Acțiunea filmul a început bine, iar trailerul arata segvente chiar de la început. Brad Pitt nu e doar un are un rol generic ca sa ridice doar valoarea filmului joaca chiar unul din personajele principale. Filmul în schimb este mult mai profund. Nu e despre război de genul în care vezi lupte pe front deși e plasat în  timpul celui de Al doilea Razboi Mondial, alegeri imposibile pe care le faci din cauza dragostei.

Ce faci atunci când iubești dar afli un adevăr care îți va schimba viata?

Acțiunea începe în al doilea Razboi Mondial în Casablanca – Africa de Nord. Brad Pitt interpretează pe Max Vatan un ofițer de informații (sau spion). Împreună cu un fost membru al rezistentei franceze, Marianne Beausejour interpretat de actrița Marion Clotillard trebuie sa asasineze unul din liderii naziști. Misiunea reușește și acțiunea se muta la Londra. Cei doi se căsătoresc, întemeiază o familie și au și un copil. Dar când ai impresia ca singura lor problema în viata este războiul  afla un secret teribil.

Undeva după jumătatea filmului am intuit întrucâtva finalul modul cum sa întâmplat m-a luat prin surprindere. Si dacă nu a fost de ajuns a fost un film care mi-a rămas în cap cel puțin 2 zile.

Punctajul pe IMDB este de 7.2 . Asa ca dacă nu v-am convins eu sa încercați filmul poate o face punctajul. Sau … actorii, sau câteva scene mai fierbinți.

PS. Știați ca în Casablanca după ce soții petrec o “noapte” cu soția trebuie sa stea pe acoperiș?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *