Am fost la Alpen Grillen – restaurant cu specific Bavarez in Timisoara

Ciolan cu varza calita - la restaurantul Alpen Grillen

Alpen Grillen este un nou restaurant cu specific Bavarez deschis în Timișoara. Eu nu am fost în zona Bavaria niciodată asa ca nu pot sa spun ca am venit special pentru vreun preparat anume dar am văzut câteva din preparatele lor de pe pagina de Facebook și am zis sa îl încerc.

Am fost împreună cu viitoarea mea soție Roxana și am comandat fiecare ce ne-a atras din meniu. Eu un ciolan cu varza călită (800 g de carne, cui ii pasa cât o fi fost varza), ăsta l-am văzut în poza și arata bine asa ca am venit chitit pe el, și ea un cartof (uriaș) copt cu ceva crema de brânză făcută “in house” asortata cu o salata cu creveți.

Cartof copt cu crema de branza

Eu am mâncat (a se citi ros la colan) pana m-am saturat și nu am reușit sa îl termin asa ca am luat la pachet. Pe lângă ciolan și preparatul din cartof copt am mai comandat o apa minerala, un capucino și un cidru. Mâncarea a fost excelenta.

Surpriza a fost la final, nota de plata arata 51 de RON. Ultima data când am fost la o pizzerie am dat ușor peste 50 de lei. Aici am fost la restaurant am mâncat am luat și la pachet și a fost tot mai ieftin. Am rămas impresionat în mod plăcut.

Pentru ca mi-a plăcut m-am decis sa scriu pe blog despre experiență chiar acolo în timp ce mâncam. Asa ca am pus câteva întrebări. Se pare ca restaurantul Alpen Grillen este o afacere de familie, iar Cătălin (patronul dar și sufletul bucătăriei) s-a instruit în ale bucătăriei nemțești chiar în Bavaria (de acolo și specificul). Si nu la școli speciale de unde ieși cu mofturi și fitze ci chiar în bucătăriile unor restaurante.

Pozele postate sunt făcute exact cu meniurile comandate, le-am trimis și proprietarilor și au fost adăugate pe pagina lor de Facebook mai repede decât am reușit eu sa ma adun cât sa scriu articolul.

Si cu asta gata review-ul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *