Nokia 3310 revine, dar … nu cu acelasi impact ca in trecut

Nokia 3310 vs Nokia 3310 varianta 2017In anul 2000 Nokia lansa un model de telefon mic cu design frumos, fara antena exterioara si durabil numit Nokia 3310. Acel telefon a fost unul ca sa vorbesc în termeni preferați de ziariști de specialitate “iconic” pentru brandul Nokia.

17 ani mai tarziu, anul 2017, brandul Nokia acum sub alt deținător HMD (brand finlandez), relansează Nokia 3310 varianta 2017. Daca va uitați pe imagini forma este similara, mai subțirel în schimb, și mai ușor, cu ecran color și în plus camera foto.

Recunosc ca atunci cand am auzit de el nostalgia m-a prins la gandul vechiului meu 3310. Tin minte ca am strans luni intregi bani cand eram prin liceu, bani din cei de buzunar, si mi-am luat si eu unul cu 430 de RON. Eram super incantat. Cate ore am pierdut jucându-mă Snake (sau mai pe românește “rama”) pe tel.

Dar revenind la noul Nokia 3310, vad un telefon ieftin, 49 Euro, butoane, fara touchscreen, fara sistem de operare, fara WiFi (măcar are Bluetooth), cu o camera foto de 2MP și cu o baterie care tine tot cam cat smartphone-ul meu actual.

Entuziasm-ul mi sa cam risipit sa zic drept. Este ok ca un telefon in caz de urgenta, dar … cam atât.

Desi noul detinator al Nokia vroia sa atraga atentia asupra brandului, sincer nu cred ca a reușit decât pentru început. Marele interes care sa starnit in jurul lui 3310 varianta 2017 a fost din cauza celui vechi. Cel nou nu aduce nimic nou, nimic interesant, si imprumuta ce e prost din smartphone-uri (bateria slaba).

Cred ca mai repede ar fi dat lovitura daca puneau in fabricatie exact vechile 3310, macar acolo aveai baterie o săptămână.

Totusi cand imi va pica in mana am sa ii mai dau o sansa, si daca ma va impresiona ceva la el, am sa mai revin si cu un review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *