The Fate of the Furious, sau … Furious 8, o continuare în stilul James Bond

Poster Furious 8 - furios si iute Aseară am fost la avanpremiera Furious 8, (tradus la Cinema City ca și Furios și Iute 8), și am văzut un film de acțiune mai mult în stilul unui James Bond combinat cu mașini puternice, multa acțiune, putina ficțiune și nume cunoscute atât în rolurile principale pozitive cât și în rol negativ.

In momentul în care scriu aceste rânduri Filmul Furious 8, este deja un succes, trecând de încasări de peste 600 milioane dolari, doar în primul weekend în State făcând 100 milioane.

Dar … sa vorbesc puțin despre acțiunea din film. Stai liniștit nu dau spoliere mai mult decât oferă și trailerul filmului pe care poți sa îl vezi mai jos.

Dom (Vin Diesel) este șantajat de hackeritza Cipher (Charlize Theron) – care … mai mult manipulează și coordonează un grup de hackeri și mercenari. De aici pleacă toată acțiunea filmului.

Avem un film cu un Dom negativ. De partea cealaltă avem Letty și vechea echipa, Deckard (Jason Statham) care acum este un personaj de treaba, Kurt Russell care joaca rolul Mr. Nobody și Dwayne Johnson care îl joaca pe Hobbs.

Ce sa va așteptați?

Bombe EMP, arme atomice, un submarin (dap, acțiunea se îngroașă), un Dodge Charger (condus de Dom) care nu doar e antiglont, eu un fel de tanc la cum trece cu el prin ziduri, și … bineînțeles o grămadă de alte mașini scumpe.

In timpul filmului ma gândeam, seria a început cu Dom și echipa lui care transformau niște rable în mașini de 10 secunde, furau DVD playere din camioane și făceau curse ilegale.

Acum sunt un fel de “secret agents” care se bat cu teroriști, nu se urca decât în mașini de sute de mii de dolari și … nu au nici o problema când vine vorba de a își face rost de orice echipament au nevoie.

Bineînțeles ca sunt si câteva efecte de ficțiune prezente, iar dacă ai vreo treaba cu tehnica sigur le vei observa. Eu am sa amintesc vreo 2, 3 din ele. O mașină când merge în marșarier nu prinde mai mult decât ai prinde cu viteza 1, asa ca curse nu vei face cu spatele (la începutul filmului). Mașina chiar dacă e echipata cu pilot automat sau cu parcare automata, nu o sa îți poată fi hackuita sa plece singura sa se plimbe prin oraș. Si … submarinele chiar nu sunt legate la net sa le poți comanda remote fără oameni de parca ar fi drone.

In concluzie filmul merita văzut. Fie ești fan al seriei, fie îți plac filmele de acțiune, cu o distribuție de excepție, un scenariu bine pus la punct și răsturnări de situație care … dau emoții, nu faci o alegere proasta.

Avanpremiera la Furious 8, am văzut-o la Cinema City in sala IMAX a noului Mall din Timișoara de la Timișoara Shopping City. Filmul nu este 3D dar faptul ca este văzut în format IMAX care asigura o calitate ridicata pe un ecran mare, experienta este incredibila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *