Android Oreo a fost anunțat + lista telefoanelor care vor primi update

Noua versiune Android 8 a primit oficial și un nume. O gramada de publicații și review-eri deja intuiau ca O vine de la Oreo (deja bine cunoscutul desert), astăzi avem și conformarea.

Google a făcut anunțul numelui într-un moment foarte interesant. Exact în timpul eclipsei de soare care a fost ieri și a fost vizibila în special de pe teritoriul american. Clipul de mai jos ilustrează foarte interesant cum privește Google noua varianta a sistemului de operare.

Android Oreo este deja suficient de matur și nu mai e nevoie de schimbări drastice de caracteristice vizuale sau sub “capota”. In schimb vine cu îmbunătățiri.

Câteva din îmbunătățiri, 2 la număr mai exact se refera la performanta bateriei prin limitarea GPS-ului (unul din marii consumatori de curent din aparat) și limitarea proceselor (aplicațiilor care rulează în spate fără o interfață). De multe ori folosim aplicații făcute de programatori care din cauza termenelor de execuție foarte scurte nu iau în considerare ca o anumita acțiune care funcționează în spate poate consuma multa memorie, abuzând astfel de sistem (aici vezi aplicațiile care consuma multa baterie). Google va limita în aceasta versiune astfel de aplicații pentru a îmbunătății consumul de curent.

O alta caracteristica interesanta îmbunătățirea “Wifi Settings” pentru o interfața mai intuitiva și pentru îmbunătățirea stabilității la conectare.

O opțiune interesanta este introducerea de “In-app Shortcut Pinning”, un fel de link-uri în interiorul aplicațiilor care iți vor da posibilitatea sa deschizi exact unde vrei. Totuși deși va fi disponibila acest lucru de la lansare fiecare dezvoltator de aplicații va trebui sa integreze acest lucru în aplicațiile lor pana sa ajungem noi sa îl și folosim.

Alte noi adăugiri sunt o paleta noua și mai diversa de emoticoane și icoane adaptive, picture in picture, ceva update-uri la notificări.

Exista și o opțiune care a fost introdusa pentru a ajuta update-urile sa apară foarte rapid în următoarele versiuni dar asta într-un articol viitor.

Daca tot am ajuns la update-uri, probabil te întrebi dacă telefonul tău va primi Android Oreo. Lista unor producători și telefoanele care vor primi update-ul la noul Android mai jos:

Google Pixel: Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel C, Nexus Player

Samsung: Galaxy S8, Note 8, Galaxy S8 Plus, Galaxy S7 Edge, Galaxy S7, Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A7, Galaxy A8, Galaxy C9 PRO, Galaxy J7 Max/Pro/Prime

Motorola: Moto G5 / Plus, Moto G4 / Plus, Moto Z /Z2 Play / Z Style, Z Force

LG: LG G6, LG G5, V30, V20, V10, LG Nexus 5x, LG Q8, LG Q6

Huawei: P10, P10 Lite, Hoor 9, P8 Lite, Y7 Prime, Nova 2, Honor 8 Pro, P10 Plus, Mate 9, Huawei Nexus 6P

Lenovo: Zuk Edge, P2, K6, K6 Note, K6 Power, Zuk 2, Zuk 2 Plus/Pro

HTC: HTC U11, U Play, U Ultra, Desire 10 Pro, Desire 10 Lifestyle, HTC 10 EVO, HTC 10\

SONY: XPeria XL Premium, L1, XZS, XA1, XZ, XA1 Ultra, XA, XA Ultra, X Performance, Z5 , Z5 Premium, Xperia X, Xperia X Compact

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *