GLASS (2019) review

Tocmai am fost la avampremiera filmului #GLASS si pentru ca am inca proaspat in minte actiunea filmului scriu repede cateva cuvinte asa cum … obisnuiesc de fiecare data.

Filmul este atat scris cat si produs de catre M. Night Shyamalan , cunoscut ca si producator de filme cu tenta supranaturala. GLASS este un spinoff care incearca sa reuneasca 2 filme a lui Shyamalan sub o noua tema cea a supereroului – Indestructibilul (Unbreakable) si Split .

Cand am intrat in sala de cinema nu stiam prea mult despre film, iar imediat ce am iesit primul lucru care l-am cautat este daca acest film apartine DC sau Marvel. Iar ce am aflat este ca nu este o poveste a nici unora.

Ca sa intelegeti mai bine actiunea din GLASS recomandarea mea este sa va uitati prima data la Unbreakable (2000), un film in care personajul
David Dunn (Bruce Willis) isi da seama ca este indestructibil dupa ce este singura persoana care ramane in viata si mai mult este fara nici o zgarietura dintr-un accident de tren.

Celalalt film la care trebuie sa va uitati este Split (2016), un horror/thriller in care actorul James McAvoy interpreteaza rolul unui om cu 23 de personalitati care rapeste mai multe tinere. Fetele trebuie sa scape inainte de a iesi la suprafata o a 24 personalitate care il transforma intr-un fel de om/animal cu puteri impresionante.

Va intrebati probabil de ce am amintit de cele 2 filme?

Pentru ca in GLASS personajul David Dunn interpretat de acelasi Bruce Willis, Elijah/ Mr Glass interpretat de Samuel L. Jackson (tot din Unbreakable) si James McAvoy cu al sau personaj cu 24 de personalitati din Split se reunesc intr-un film in care sunt vazuti ca si super eroi / super villains

Titlul filmului este dat de catre aliasul lui Elijah, Mr Glass. cel care pune lucrurile in miscare atunci cand provoaca accidentul de tren in urma cu 19 ani din Unbreakable, iar acum in GLASS doreste ca toata lumea sa stie ca printre noi traiesc si persoane cu puteri mult supra omenesti.

Desi titlul il indica pe Mr Glass ca si subiect principal parerea mea este ca lupta dintre cei doi Bruce Willis si James McAvoy a fost mai pregnanta, iar rolul cel mai complex l-a avut pe departe James McAvoy.

James McAvoy reuseste sa interpreteze cu succes si foarte convingator personalitatile sale.

Actiunea filmului incepe cu rapirea unor fete la fel ca in Split, David Dunn (Bruce Willis) este supereroul care patruleaza straziile si incearca sa salveze fetele rapite. 

In urma unei confruntari politia intervine iar cei doi Bruce Willis si James McAvoy sunt prinsi si trimisi la o casa de nebuni sub tratamentul unei doctorite care incearca sa ii convinga ca sunt bolnavi nu supereroi (sau … ).

Mr Glass (Samuel L. Jackson) inchis de 19 ani in acelasi sanatoriu reuseste sa puna in miscare evadarea celor 2 pentru a forta o infruntare demna de benzi desenate.

Filmul lasa loc pentru o continuare, iar cum in ultimii ani filmele cu super eroi au prins foarte bine la publicul tanar, nu m-ar mira sa vad o noua serie de filme cu super eroi care sa concureze cu filmele produse de DC si Marvel.

Va recomand sa vedeti acest film in format IMAX chiar daca nu este 3D. Eu am urmarit filmul la CinemaCity in sala IMAX din Shopping City Timisoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *