“Avengers: Endgame”, incheierea unui capitol

Avengers: Endgame posterTocmai am ajuns acasă după avanpremiera filmului Avengers: Endgame, continuare a lui Avengers: Infinity war și … poate o încheiere a unui capitol din universul Marvel.

Trebuie sa spun ca singurul lucru care îl știam despre noul Avengers era un titlu de știre citit în treacăt zilele trecute, cum ca Site-ul AMC Theaters a căzut din cauza fanilor Marver/Avengers care se “înghesuiau” online sa își rezerve un loc. Deci … știam ca filmul trebuie sa fie bun. Iar IMDB confirma cu un punctaj de 9.2

In Avengers: Endgame avem o reuniune de super eroi iar sfârșitul îi aduce pe toți pe ecran la propriu. Personajele principale Carol Danvers, Nebula, Tony Stark (Robert Downey Jr –  care a jucat personajul lui excepțional), Natasha Romanoff, Bruce Banner, Steve Rogers, Rocket, Thor, Pepper Potts și James Rhodes se reunesc pentru a continua acțiunea din Infinity War.

In filmul Infinity War, Thanos folosește “Infinity Stones” pentru a omora jumătate din ființele din univers. Endgame începe cu Nebula și Tony Stark pierduți aparent fără speranța în spațiul cosmic după ce nu reușesc sa îl învingă pe Thanos.

Timpul trece iar după 5 ani Ant-Man revine dintr-un experiment început dinainte de acțiunea din Infinity War. Aflând ce sa întâmplat reușește sa ajungă la sediul Avengers și le da o idee care ar putea salva situația.

Bineînțeles ca în orice SF care se respecta din ultima vreme atunci când ceva se întâmplă și nu mai exista o scăpare evidenta … apare o mașină a timpului în joc. Dar aici avem un twist. In loc sa schimbam trecutul, de ce nu am putea sa ne luam ce ne trebuie și sa reparam viitorul. Pare complicat?

Stark are de luat o decizie foarte importanta, Natasha Romanoff și Captain America ajung la decizii care le schimba radical viata sau …

Iar Thor are o mica problema cu greutatea, alcoolul și respectul de sine

Filmul este presărat cu fragmente comice, acțiunea începe putin cam greu, dar odată începută avem parte de comedie, acțiune efecte speciale dar și drama. Iar unii din eroi nu vor mai fi în următorul film. Sau … cine știe, universul Marvel este plin de surprize.

Un film care trezește atât bucurie cât și părere de rău. Iar sfârșitul este atât Happy End cât și o drama. Marvel a încheiat un capitol din aceasta poveste dar … viata merge înainte și unii eroi dispar pentru a face loc altora.

Ok nu va mai plictisesc, va las sa urmăriți trailerul. Dar nu înainte de a va sugera sa vedeți filmul în format 3D într-o sala de cinema IMAX. Eu am urmărit Avengers: Endgame la #CinemaCity în sala #IMAX de la Shopping City Timisoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *