Gardienii Galaxiei vol2. cu mici (și plăcute) surprize

Gardienii GalaxieiSeara trecuta am fost la avanpremiera Gardienii Galaxiei vol.2 un film făcut de Marvel dar cu super eroi care se bazează pe tehnologie nu pe puteri supranaturale (cu mici excepții – nu dau spoliere)

Ma așteptam la o continuare clasica si sa fiu sincer eram curios de tema muzicala. Vol.1 îl am ca playlist pe Youtube. Iar pe parcursul filmului au apărut mici surprize. Daca în primul film melodiile dădeau tonul acțiunii aici mai mult completează acțiunea.

Cat despre distribuție, avem personajele din primul Guardians of the Galaxy (Star Lord, Gamora, Drax, Rocket, Yondu). Groot a … murit la sfârșitului primei parți dar a renăscut sub forma unui Baby Groot, vocea în schimb fiind tot a lui Vin Diesel.

Unul din personajele principale negative Ego (tatăl lui Peter – Star Lord) pe care îl vedem și în trailer e jucat de Kurt Russell. Din fericire are un rol mai de durata, nu doar câteva replici cum se obișnuiește în ultimul timp, cu actori mai cunoscuți aduși pentru câteva replici pentru a îmbunătății castul filmului.

Daca Kurt Russell a avut un rol mai complex în Gardienii Galaxiei vol. 2 nu același lucru putem spune despre Silvester Stalone (dap apare și în film) care interpretează pe Stakar Ogord (conducătorul Ravagers din care face parte și Yondu). #Stalone are câteva replici pe la mijlocul filmului și încă una la sfârșit.

Totuși o apariție plăcută.

Filmul lasă la sfârșit sa știm ca un alt “Villan” învăluit în mister va fi pe urmele lui Star Lord lăsând ușa deschisa pentru un vol.3

baby grootBaby Groot renaste ca un personaj drăguț și hazliu în inocenta lui. Iar singura replica pe care o știe “I am Groot” poate sa exprime o conversație întreagă.

Daca în primul film, Groot se sacrifica pentru restul Gardienilor și în vol. 2 avem o tragedie de final. Pe parcursul filmului Yondu devine un personaj pozitiv și se sacrifica pentru a îl salva pe Star Lord. Oare în vol. 3 va renaște și el ca un Baby Yondu ?

Filmul este plin de efecte speciale gândite pentru proiecțiile 3D presărat cu umor din loc în loc. Avem parte de personajele îndrăgite, reeditări ale unora care nu au fost atât de bine primite în celalalt film și câțiva actori mai cunoscuți.

Avanpremiera a fost văzută la #CinemaCity în sala #IMAX. Filmul este 3D iar efectele speciale combinate au fost extraordinare. Recomandarea mea este sa îl urmăriți în 3D și dacă se poate pe un ecran cat mai mare. Ceea ce nu e greu pentru ca de obicei salile IMAX sunt cele mari.

Vizionare plăcută și va las sa va delectați cu trailerul filmului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *