Prezent vineri la HackTalks, mai 2019 în Timisoara

Vineri 17 mai am fost prezent la conferința HackTalks din Timișoara. Si … chiar dacă numele (#HackTalks) include cuvântul “Hack” nu era despre cum sa hack-uiesti aplicații, servere, servicii și altele ci un loc unde sa schimbi idei, concepte și noutăți despre IT.

Si ca la orice conferință de genul acesta pe lângă discuții un lucru plăcut este sa te întâlnești cu foști colegi. Am avut șansa ma ma întâlnesc cu 2 persoane din echipa în care făceam parte pe vremea când lucram la Frontier Silicon, chiar dacă acum fiecare reprezenta alta firma.

Dar sa revin la HackTalks, din tot calendarul de discuții (mama ce oficial suna), 2 au fost cel mai interesante.

Prima este o viziune despre viitorul parcărilor private prezentata de Claudiu Suma CEO SafeFleet / Piconet (Tpark), care se concretizează prin aplicația 2Park (vezi Google Play / AppStore) și în principiu este un fel de AirBnB pentru parcări.

A doua discuție care m-a impresionat a fost “Switching from outsourcing to product development”, prezentata de
Alin Mercheș cofondator al companiei Mobiversal o companie Românească care sa specializat pe dezvoltarea de aplicații pentru telefoanele mobile.

Ce mi-a plăcut, a fost modul în care a transformat Mobiversal într-o firma care realizează produse proprii (soft-uri) care se distribuie în special în străinătate și nu lucrează ca majoritatea prezente în Romania făcând soft la comanda pentru alții. Trebuie un pic de curaj, munca și de ce nu … noroc. Trebuie sa recunosc ca aceasta prezentare m-a inspirat.

PS. Si pentru ca unii au înțeles ca un astfel de eveniment este un loc perfect în care sa plictisești interlocutorii cu linii de cod pe tot parcursul prezentării as da o sugestie către … schimbarea discursurilor pentru ca sunt sigur ca altceva mai interesant EXISTA de prezentat ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *