Astazi in email am primit un mesaj cu subiectul “Facebook has sent you a notification“. Mai mult de plictiseala am dat click pe email crezand ca e ceva notificare de la Cityvile sau vreo poza unde am fost taguit?

Mesajul trimis continea asa cum se poate vedea si in poza “You have 1 lost message “.

Pentru ca lucrez ca programator stiu ca daca din ceva cauza un mesaj este pierdut dintr-un sistem de gen Facebook ori se recupereaza automat si nu vad de ce ti-ar mai trimite un mesaj ori nu se mai poate recupera si asta basta. (pe scurt nu ajuta cu nimic daca dai tu click pe vreun link iar asta de cele mai multe ori este o incercarea cuiva de a te hacui)

Am verificat fiecare link din mesaj (punand mouse-ul pe ele si vazand unde duce in status barul de la browser – ATENTIE nu dati click). Toate duceau spre alte domenii care nu aveau nici in clin nici in maneca cu Facebook.

Nu am avut la indemana un sistem protejat care sa imi permita sa verific exact ce se intampla daca intrii pe link-urile respective dar sfatul meu este sa nu dati click pentru ca cel mai sigur va treziti ori fara cont ori ca cineva posteaza diferite reclame cu identitatea voastra.