Asa cum multe review-uri spuneau Galaxy Note tablet este realizat special pentru a inlatura odata pentru totdeauna suprematia iPad-ului . Aici taberele sunt impartite si cei care sunt cu adevarat fani ai Apple iPad vor gasi o gramada de comentat dar pentru cei care cauta cu adevarat performanta configratia hardware disponibila in Galaxy Note 10.1 este greu de egalat.

Tableta este echipata cu un procesor Exynos4412 tactat la 1.4Ghz si 2 GB RAM. Iar pe intelesul tuturor procesorul este un procesor Quad Core A9.

Memoria este suficienta pentru un laptop iar din experienta de programator nu cunosc aplicatii de Android rulate chiar mai multe in paralel care sa incarce memoria atat de mult incat sa fie o problema.

Display-ul este de 10.1 inch si o rezolutie de 1280 x 800 care este mai mica ca la iPad 3. Dar avand in vedere ca un laptop de 15.4 inch are o rezolutie putin mai mare decat tableta asta de 10.1 inch si nimeni nu se plange de calitatea imaginii o rezolutie mai mare dupa parerea mea este mai mult un moft decat o necesitate.

Era si un banc imadiat la lansarea lui iPad 3 care zicea ca imaginea se vede atat de clar incat realitatea pare pixelata. (sper ca intelegeti ironia)

Finisarea este foarte bine realizata, iar spatele tabletei este realizata cu o culoare gri mat special realizat sa nu adune amprente.

Capacitatea de stocare interna este de 16GB care este suficienta pentru cei mai multi dintre utilizatorii de tablete. Bateria este de 7000 mAh.

Alte dotari: A-GPS, Bluetooth 4.0, Wireless 802.11 n, 3G, Wi-Fi Channel Bonding, WIFI Direct, camera de 5 MP + 1.9 MP frontala

O facilitate care e specifica seriei Galaxy Note este si stylusul care este prezent si pe tableta, stylus care transforma gadgetul la fel ca si smartphone-ul intr-o veritabila foaie de desen, pentru a desena sau modifica imagini in voie de parca ar fi o foaie adevarata. De asemenea va fi disponibila si aplicatia Photoshop Touch.

Poate cel mai interesant feature cu care vine noua Tableta Galaxy Note este posibilitatea de a rula in paralel pe acelasi ecran 2 aplicatii, iar cand ma refer la “in paralel” zic ca ecranul este splitat in 2 si pe o zona este afisata o aplicatie iar pe o a doua cealalta aplicatie. Feature-ul aceste cred ca redefineste notiunea de multitasking pentru tablete si nu doar din punct de vedere bussiness ci si pentru utilizatorul obisnuit aceasta da mult mai multa productivitate decat optiunea de interscimbare a aplicatiilor.

Deocamdata tableta poate fi comandata doar cu precomanda la pretul de 2.700 RON, pret care mi se pare decent pentru toate featurele, hardware si software incluse in tableta.

Precomanda se poate face deocamdata doar la eMAg.