“Salut” ziua in care democratia nu mai are nici o legatura cu Romania

Astazi am auzit ceva foarte tulburator. La stiri era prezentat cum ca Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au facut cercetari in peste 20 de localitati din judetul Olt (pana aici nimic deosebit) . Partea incredibila este ca acei procurori mergeau din usa in usa cu lista celor care au votat si intrebau : daca ai votat si cu cine.

Nu sunt nici avocat nici jurist dar din cate stiu eu dreptul de vot este garantat de constitutie si dreptul de a tine secret votul tau este iarasi garantat de lege. Tocmai de aceea spun ca astazi este ziua cand democratia nu mai are nici o legatura cu Romania pentru ca cei care ar trebui sa se ocupe de coruptie merg si incalca flagrant legea din usa in usa fara nici o jena.

Sunt curios ce se va intampla totusi cu ultimul referendum, judecatorii Curtii Constitutionale presupunand ca sunt foarte cinstiti au o mare problema acolo.

Pe de o parte numarul de votanti care au fost la alegeri a fost putin mai mic decat 50% + 1, pe de alta parte totalul celor care au votat impotriva lui Traian Basescu au fost suficienti de multi ca votul sa fie in defavaoarea lui chiar daca ai aduce diferenta dintre 50% + 1 si totalul celor care au votat si sa ii pui cu vot pentru Basescu.

Si colac peste pupaza nimeni nu mai neaga faptul ca totalul celor care sunt scrisi pe liste este gresit deoarece exista multe duplicate (persoane care si-au schimbat numele si apar cu ambele nume) sau cei decedati.

Toata chestia asta arata clar cat de bine sunt facute legile pe la noi, adica sunt facuta fara a se lua in calcul toate aspectele unei probleme. Si bineinteles marile puteri nu sunt deschise la schimbari si vin fiecare sa isi incoarde muschii cu idei si discursuri despre statul de drept despre democratie , bla, bla, bla.

Eu lucrez ca software developer si aici una din sarcinile unui programator este sa tina seama de toate variantele care se pot intampla cu aplicatia lui. Totusi programatorii nu sunt nici ei Dumnezei si nu gasesc toate variantele la momentul realizarii unui soft, dar exista un departament numit QA care are sarcina de a gasi greselile.

Poate asa ceva ar trebui sa se intample si cu legile noastre, dupa ce sunt facute un grup de QA ar trebui si sa inventeze diverse situatii pentru a vedea daca legea acopera toate aspectele sau … e incompleta.

Gata cu visele doar nu suntem in democratie si … cine stie cine mai citeste .

PS daca mai e nevoie de o explicatie “salutul” din titlu este ironic .

1 Comment

  1. Absolut corect! Nu as mai avea nimic de adaugat. Bravo, Nisi! Aplaud din nou verticalitatea gindirii si atitudinii. Voi, tinerii care ginditi astfel, ar trebui sa restabiliti democratia in Romania! Deocamdata, in Piata Universitatii, au iesit in majoritate doar pensionari…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *