iPhone 5 dezamagire, entuziasm … mai mult dezamagire

12 Septembrie ziua in care iPhone5 a fost prezentat oficial, in acelasi stil caracteristic Steve Jobs, cu vorbitori imbracati lejer care sa nu sperie americanul de rand si nici pe ceilalti de pe Mapamond. Interesant 12 septembrie vine la 11 ani si o zi dupa atentatele de la 11 septembrie. Probabil Apple ar fi vrut mai repede sa isi prezinte telefonul dar ar fi fost umbrit de … comemorarea unui eveniment care a socat intreaga omenire.

Dupa introducerea pompoasa pe care m-am speriat si eu dupa ce am debitat-o vreau sa pun cateva citate (traduse) din 2 mari publicatii, publicatii care au un cuvant de spus cand vine vorba de stirile care ei le prezinta: Wired si The Telegraph.

Wired:

“iPhone 5 este cel mai bun delefon din lume. Are hardware de ultimă generaţie, procesor A6 şi un ecran uimitor de 4 inci. Noul sistem de operare, iOS 6, e excelent, iar carcasa subţire, alcătuită exclusiv din sticlă şi aluminiu, este un triumf al designului industrial. Nu e nimic în neregulă cu telefonul, ba chiar excelează la toate capitolele. Cu toate astea, este în acelaşi timp absolut plictisitor”

Socant?
Dap si eu am fost cand am citit randurile de mai sus. Nu sunt fan cat de putin al Apple dar recunosc ca ei au imbinat perfect tehnologia altora cu design-ul lor impecabil realizand produse care au prins nu doar pentru americanul de rand ci si pentru multi iubitori ai iMarului din intreaga lume.

The Telegraph isi incepe articolul cu titlul Apple iPhone 5: style, but no surprises.

Chiar asa nimeni nu lauda noul iPhone?
E mai mare are acum 4 inch si asa cum s-a accentuat in prezentare se poate tine in mana. Ce au uitat sa accentueze e ca desi ecranul e mai mare rezolutia a ramas tot pe acolo iar calitatea imaginii cu care se laudau pe The New iPad (iPad 3) care facea lumea sa para pixelata in comparatie cu imaginea de pe iPad nu prea a contat.

Si e mai usor cu 20%. Sa fim seriosi acum telefoanele cele mai grele au 150 de grame cam cat o tableta de ciocolata si jumatate, usor nu mai inseamna nimic daca scadea de la jumate de kilogram la 100 de grame atunci era un feature asa e un moft si singurii care chiar isi vor da seama de diferenta sunt poate copilasii de 2, 3 ani care nu se mai chinuie sa il ridice.

Grosimea se pare ca e un factor important la producatorii de smartphone-uri si fiecare se intrec prin a il face cat mai subtire. Nici Apple nu se lasa la capitolul asta si il subtiaza pana la 7,6 mm wow nu?
E nu e asa mare diferenta, HTC One S care a aparut de ceva vreme nu este neaparat un terminal de tot poate mai mult middle cel putin in lumea Android grosimea lui este de 7.8 mm iar compania Chineza Huawei (probabil aveti vreun modem de la ei) a scos prin ianuarie 2012 un terminal pot zice comparabil cu HTC-ul de mai sus la 6,68 mm.

Memoria de 1 Gb RAM nu mai sperie pe nimeni dar e cat de cat standard de vreun an incoace.

Camera foto este un mic upgrade a ce exista deja pe iPhone 4S aduce in plus o grosime mai mica prin folosirea unor lentile de safir si atentie sa nu cadeti posibilitatea de poze panoramice.

Wow aici chiar m-a dat gata. Drept e ca inainte cand aveam HTC Hero (aparut prin 2009) ca sa fac o poza panoramica a trebuit sa inlocuiesc softul camerei cu una luata de pe Google Play.

Trebuie sa recunosc ca linia design-ului este frumoasa, clasica, eleganta simpla. Iar combinatia dintre aluminiu si sticla este un semn de calitate.

La conectivitate se lauda cu LTE (reteaua 4G), super fain avem transfer dar … cum in Romania 4G-ul va fi realitate deabia prin 2014 probabil ca fanii pot linistiti sa astepte iPhone 6.

siri vine cu imbunatatiri si din ce am auzit acum stie si rezultatul la meciuri dar Romana inca nu a invatat si daca nu vorbesti din intemplate o engleza curata as sugera sa nu te lauzi cu chestia asta pe la prieteni pana nu faci ceva exercitii de pronuntie. Nu de alta dar titele s-ar putea transforma in rasete si mistouri.

Si marea realizare buna pt profiturile companiei este schimbarea conectorului cu unul mai mic astfel toate accesoriile vor trebui schimbate si bineinteles recumparate de la Apple. Sa nu para prea naspa au scos si un adaptor de la conectorul nou la cel vechi dar la 29 de dolari in state (la noi probabil dublu) probabil ca nu merita decat sa nu iti mai folosesti vechile docuri.

So … in conculzie iPhone 5 un update grozav probabil ar fi fost cu adevarat grozav si apreciat daca venea in locul iPhone 4S in formatul de acuma acum, parca … nu mai inseamna mult. Sincer sa fiu se vede ca Steve Jobs nu mai e printre noi, nu cred ca ar fi scapat ocazia de a implementa un mic feature care sa nu existe la altii.

1 Comment

  1. iphone 5 nu a fost inovator , am ramas destul de dezamagit .. “Apple Iphone 5 , style but no surprises” . What ?! In fine , e trist :) .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *