Cele mai bune laptopuri in 2013 – Ghid Practic

Cum sa îmi cumpăr laptop, din multitudinea de laptopuri apărute în 2013UPDATE: Citește actualizarea articolului pentru 2014.

In ultimii ani am scris câte un articol pe an despre “cum sa îți cumperi cel mai bun laptop”, serie de articole care s-au dovedit de succes deoarece pot spune ca doar în ultimul an am ajutat peste 100 de persoane sa își aleagă un laptop care sa li se potrivească.

Din experiența dobândită am ajuns la concluzia ca atunci când îți iei un laptop trebuie sa urmărești câteva puncte:

 • bugetul tău
 • aplicațiile care dorești sa le folosești
 • configurația hardware / posibilitatea de extindere ulterioara
 • mărimea / greutatea laptopului
 • brandul

Bugetul

Prea putini dintre noi pot sa spună ca nu contează prețul. Si atunci bugetul pe care îl ai pentru un astfel de aparat este necesar sa îl stabilești dinainte, tine minte un laptop de obicei îl folosești în medie 2, 3 ani, iar pentru faptul ca este portabil (deci mai mic) prețul este mai care decât la un desktop clasic.

Un laptop nu are posibilitatea de a i se face upgrade decât la memorie și la capacitatea HDD-ului (capacitatea de stocare). Placa video, procesor, etc nu pot fi schimbate într-un laptop.

Aplicațiile pe care le folosești

Nu toți cei care își cumpără un laptop știu foarte multe despre partea tehnica, despre procesor, memorie, placa video etc. când e nevoie ca o componenta sa fie mai puternica și când nu. O soluție foarte utila de a stabili configurația care ar trebui sa o conțină un laptop este sa îți faci o lista de aplicații care le folosești zilnic sau care dorești sa le folosești pe viitor.

Pe internet se găsesc cerințele de sistem a fiecărui aplicații prin consultarea site-ului producătorului fiecărei aplicații, și se specifica procesorul, memorie, placa video, alți parametrii care trebuie sa le ai pentru a funcționa corect. Mai ia în calcul aspectul ca în 2 ani aplicațiile respective vor avea nevoie de o configurație și mai buna și atunci gândește-te sa mai adaugi câte ceva și pe pentru viitor.

ATENȚIE ! dacă nu va descurcați oricând puteți lasă un mesaj aici.

 

Configurația Hardware

 

Procesorul

Este unitatea de comanda principala, el coordonează sistemul și rulează aplicațiile de aceea procesorul este foarte important.

Contează la un procesor frecvența (se măsoare în GHz), cu cât este mai mare cu atât este mai bine. De asemenea contează numărul de nuclee. Procesoarele mai vechi aveau un singur nucleu de procesare, cele mai comune din ziua de astăzi sunt procesoarele cu 2 nuclee numite și dual – core (Dual Pentium, i3, i5), procesoarele de top vin cu 4 nuclee – Quad-Core (i7)

Ierarhia procesoarelor Intel: (de la cele mai slabe la cele mai puternice)

 • Intel Atom (netbook-uri) – browsing internet
 • Intel Dual Celeron (cele mai slabe procesoare de desktop – nu se recomanda)
 • Intel Dual Pentium (recomandate pentru calculatoarele ieftine pentru browsing internet, videochat, muzica, filme, sarcini de birou)
 • Intel i3 (clasa entry – mijloc, recomandate pentru internet, multimedia (muzica/filme), birou, jocuri mai nepretențioase)
 • Intel i5 (clasa mijloc – top) – recomandate pentru tot ce poate face un i3 dar și pentru jocuri din gama de mijloc spre înalte, proiectare CAD, grafica computerizata.
 • Intel i7 (clasa de top) – sunt procesoarele cele mai avansate de la Intel, sunt performante și recomandate pentru absolut orice gen de aplicație

Memorie

Fiecare gen de procesor sau aplicații are recomandata o cantitate minima de memorie:

Intel Atom – netbook-urile nefiind utilizate mai mult decât în surf pe net – (nu recomand alta utilizare) – 1 GB maxim 2 de memorie RAM este suficienta

Dual Celeron – Dual Pentium – Laptopuri de tip entry level au nevoie de un minim 2 GB RAM – valoarea recomandata ar fi de 3 GB pentru Celeron și 4 GB pentru Pentium

Intel i3 – Intel i5  – pentru laptopurile echipate cu astfel de procesoare uzual se găsește 4 GB RAM instalat care este suficient pentru majoritatea sarcinilor, este de recomandat 6 GB acolo unde este posibil.

Intel i7 – deși funcționează foarte bine cu 4 GB RAM (cantitatea de RAM este dictata de aplicațiile folosite) un utilizator care are nevoie de un procesor i7 se presupune ca dorește sa ruleze aplicații mai complexe (în general jocuri de top sau aplicații CAD), în acel caz se recomanda cantitatea minima sa fie 6 GB iar unde este posibil 8 sau mai multi GB RAM.

Placa Video

Un alt aspect important este placa video. Majoritatea laptopurilor vin cu placi video integrate, sunt placi video care sunt suficiente pentru cei mai multi dintre noi fie ca avem sarcini de birou, ne uitam la un film în HD, fie ca stam pe net și chiar ne jucam jocuri mai vechi.

Dacă în schimb dorim (chiar și din când în când) sa jucam un joc mai actual (2010 ->), sa folosim o aplicație CAD, sa utilizam aplicații grafice, etc atunci o placa video dedicata este neapărat necesara.

Avem de-a face cu 2 mari branduri:

 • ATI
 • nVidia

Amândouă brandurile sunt la fel de performante (deși cei mai multi producători de jocuri recomanda nVidia). Placa video este ea în sine un microcomputer care are un procesor numit GPU (numele plăcii de obicei este  numele GPU-ului) și este cel care trebuie sa suporte aplicațiile. Plăcile video dedicate vin cu memoria RAM proprie și uzual este de 1 GB suficienta pentru aproape toate tipurile de utilizări, recomandata la 2 GB mai ales în cazul în care doriți sa folosiți laptopul pentru jocuri mai pretențioase.

Atunci când aveți de ales intre o placa video sau alta cautați punctajele scoase de plăcile video la diverse aplicații de tip Benchmark sau comparați FPS-ul scos pentru același joc sau … întrebați aici.

ATENȚIE ! Placa video dintr-un laptop nu poate fi schimbata sau upgradata în nici un fel.

Spațiul de stocare (HDD, SSD, SSH)

Un alt factor important în configurație este mărimea și viteza Harddisk-ului. Mărimea variază intre 320 și 1 TB (exista în modelele mai scumpe și capacități mai mari). Cantitatea de memorie se va alege în funcție de ce anume doriți sa stocați pe el. Pentru cei care vor sa salvezi filme și muzica este de preferat un HDD de cel putin 500 GB .

Viteza lui dictează viteza cu care va porni un program sau viteza cu care veți copia cantități mari de date de pe o partiție pe alta.

In general laptopurile vin cu viteza de 5400 rpm (rotații pe minut), viteza care este suficienta pentru majoritatea dintre noi. Pentru cei care rulează foarte des aplicații mari (2 GB sau mai mare – jocuri) este de preferat un HDD cu viteza de 7200 rpm (din păcate sunt mai rare laptopurile cu astfel de HDD-uri)

Soluțiile mai noi sunt SSD-urile și SSH-urile.

SSD-ul este un HDD realizat doar din memorii flash (un fel de stick de peste 100 GB), sunt cele mai rapide soluții dar sunt foarte scumpe și au capacitați mici de obicei 128 GB are un preț de 600 RON.

Pentru cei care doresc atât un SSD dar și o capacitate mare de stocare producătorii vin cu SSD – uri hibride numite SSH. SSH-ul este format dintr-un HDD normal dar care are inclus în el un SSD intre 24 și 64 GB. Astfel datele mai putin utilizate sunt ținute pe HDD-ul normal iar cele accesate mai des cum ar fi sistemul de operare pe SSD.

Mărimea / Greutatea Laptopului

Este data în general de mărimea ecranului și a formatului lui. Uzual un laptop are o dimensiune a ecranului de 15.4 – 15.6 inch și o greutate de 2.5 Kg. Laptopurile mai mici sunt mai ușoare dar sunt nerecomandate persoanelor care petrec mult timp privind ecranul (deoarece duc la probleme cu vederea).

Laptopurile mai mari cele de 17 inch sau mai mari sunt deja grele (peste 3.5 Kg) și ajung sa nu mai fie prea ușor portabile devenind “desktop replacement”.

Ca și mărime laptopurile pot fi:

 • Netbook-uri – intre 10 inch și 12 inch
 • Notebook-uri / Laptop-ul clasic – 13 – 17 inch
 • Ultrabook-uri – laptopuri intre 13 – 15 inch foarte subțiri (jumătate din înălțimea normala a unui laptop), pana în 2 Kg. – De obicei nu au inclus DVD-RW, unele din ele au touchscreen .
 • Desktop Replacement – laptopuri intre 15 inch (gen cele Alienware) normal 17 inch sau mai mare – Sunt laptopuri grele intre 3.5 și 6 Kg.

Brandul

Brandul este important atât din punctul de vedere al calității laptopului cât și al design-ului.

Cele mai uzuale branduri sunt Asus, Dell, HP, Toshiba, Lenovo, Sony-Vaio, Samsung, Acer. Asus și Dell sunt laptopurile cu numărul cel mai mic de intervenții în service deci sunt cele mai recomandate, calitatea și fiabilitatea este destul de mare.

HP, Toshiba, Sony, Samsung sunt laptopuri din zona de mijloc.

Din numeroasele discuții pe forumuri și din topuri Acer este brandul care are preturile cele mai bune pentru configurațiile de mijloc dar și brandul cu cea mai mare șansă de a ajunge în service. De asemenea (depinde și de model) sunt foarte multi utilizatori de Acer care se plâng ca laptopurile lor se încing foarte tare vara, sau ca fiabilitatea și materialele din care sunt construite nu sunt calitative.

Alienware este un laptop destinat gaming-ului și a celor care fac renderizari la nivel înalt – este scump și de obicei este un desktop replacement.

Apple deși este o marca foarte buna l-am lăsat la urma. Apple vine întotdeauna cu un design deosebit, materialele constructive sunt de calitate foarte mare. Nu are configurații de top, cele mai bune configurații ale lor sunt undeva la mijlocul celorlalți producători (Asus, Dell, Lenovo) și au preturi foarte mari.

 

Mituri legate de Laptopuri:

– Laptopurile pentru copii sunt mai ieftine.

Gresit – copii în general joaca jocuri, jocurile sunt cele mai pretențioase aplicații

– Placa video se poate schimba in laptopuri

Greșit – placa video integrata este inclusa în pastila procesorului, placa video dedicata este integrata pe placa de baza a laptopului, în oricare varianta nu exista conectori pentru a adaugă o placa video.

– Pot adaugă memorie suplimentara

Corect – de obicei laptopurile pot upgradate cu mai multa memorie, consultați totuși manualul.

– Se poate schimba HDD-ul unui laptop

Corect – se poate înlocui cu un alt HDD / SSD sau SSH . Atenție formatul unui HDD pentru laptop este de 2.5 inch mai mic decât cel de desktop 3.5 inch.

Recomandări:

– Dacă va gândiți sa cumpărați un laptop de tip netbook uitați-va și la o tableta.

– Laptopuri cu procesoare Dual Celeron – chiar dacă bugetul este limitat încercați achiziționarea unui laptop cu Dual Pentium diferența este de obicei de 100-200 RON iar performanta este simțitor mai mare

– Dacă doriți sa folosiți laptopul doar pentru jocuri înainte de a îl cumpăra aruncați ochii și peste ofertele la consolele de jocuri – consolele nu au nevoie de upgrade, și puteți juca pe ele un număr mult mai mare de jocuri de ultima ora decât pe laptopuri, prețul unei console de obicei este intre 1000 și 1500 RON mult mai mic.

 

Dacă aveți probleme în alegerea celui mai potrivit laptop prin intermediul comentariilor sau prin un email la recomandari @ blog.nisi.ro va pot oferi asistenta în cumpărarea lui. Nu costa nimic iar răspunsul de obicei vine în câteva ore pana în 48 ore .

Magazine recomandate: eMagevoMagMarketOnlineKoyosAzertyPCFun

Pentru cei care cumpăra de la PCGarage și vor o reducere de 1% folosiți codul următor “XETDNGQI” (fără ghilimele). Pentru a folosi codul înainte de a trimite comanda în Cosul de cumpărături va trebui sa introduceți codul de mai sus.

375 Comments

 1. multumesc mult mihai,cred ca este o alegere buna.ea mi-a zis ca are vrea un dell dar i-am explicat ca acum su t mai bune asus-urile si lenovo-urile….cred ca daca ar exist ceva mai bun in suma de maxim 2300 lei nu ar ezita…deci daca este ceva mai bun imi poti recomanda?totusi cred ca desi are placa integrata nu o va afecta la aceste lucruri.iti multumesc din suflet si daca imi poti recomanda ceva mai bun…astept un raspuns

 2. Buna ziua,
  Vreau sa achiitionez un laptop in viitorul apropiat care sa inlocuiasca pc ul de birou pe care l am.
  Nu sunt fac jocuri dar daca as vrea s ama joc un joc bun as vrea sa o pot face fara probleme.
  Vreau ceva care sa nu necesite sa fie schimbat macar 3 ani, sunt fan muzica si filme si fotografie prin urmare ma intereseaza sa am spatiu de stocare.
  in general filmele le vad pe tv motiv pt care nu stiu daca este neaparat necesar sa fie de 17 inch sau mai mult.
  Ma intereseaza ca bateria s atina macar 2=3 ore in cazul in care nu sunt langa o sursa de curent, sa nu mi faca zgomot mai mare decat puterea difuzozoarelor si sa nu dea caldura ca un calorifer.
  ascultand muzica destul de mult as prefera sa aibe o calitate a sunetului buna.
  in principiu vreau ceva bun petru un om care sta pe net, se joaca, prelucreaza poze,mai joaca un joc.
  Nu sunt atat de priceput iar un sfat primit mi-ar fi de mare folos.
  Va multumesc

 3. buna mihai,sora mea mi-a cerut ajutorul intrebandu-ma ce laptop de pana in 2000 lei sa isi cumpere.nu il va folosi decat pentru internet si jocuri de gen zuma…imi poti recomanda ceva?

  1. Autor

   @Georgeta,

   Ce zici de HP-ul asta HP 650 cu procesor Intel® CoreTM i3-2328M 2.20GHz, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics, are un procesor bun, memoria este mai mult decat suficienta pentru internet si jocuri gen zuma, spatiul de stocare este mare 500 GB (suficient pentru zeci de filme si mii de mp3-uri), autonimia este chiar buna 5 ore la o folosire normala si vad ca este si echipat cu webcam si microfon asa ca nu mai trebuie sa legi o gramada de alte chestii de el. Nu are windows preinstalat asa ca va trebui cineva sa il instaleze.

 4. Multumesc de sfaturi.Mai este ceva,totusi : 1-link-ul cu dell-ul propus cred ca nu e bun(dau clic pe el si nu se deschide nimic); 2-nu inteleg de ce spui ca e mai buna placa video la dell ,care este de 1 gb,decat cea de la asus,care e de 2 gb(daca nu conteaza doar asta, as dori sa ma lamuresti,ca se pare ca mai am multe de invatat :) )

  1. Autor

   @nyk,

   Ulte link-ul actualizat http://bit.ly/1076RYN. Legat de placa video, trebuie sa intelegi ca o placa video este defapt un computer in miniatura, el are memorie RAM si procesor in cazul placilor video procesorul se numeste GPU si are functii specifice procesarii grafice. Memoria ajuta pana intr-un punct, in cazult acesta desi are 2 GB ram GT540m nu are un procesor grafic (GPU) suficient de rapid ca si 7670M (ca analogie un i5 cu 2GB RAM o sa fie intotdeauna mai tare decat un Celeron cu 4GB RAM). Daca vrei sa aflii mai multe despre cele 2 placi video iti recomand site-ul NotebookCheck.net acolo gasesti benchmark-uri facute pentru aproape tot ce tine de laptopurile de pe piata.

 5. As vrea sa achizitionez un laptop care sa aiba durata de viata mare . M-am uitat pe net la un Lenovo i3 cu placa video dedicata , dar am citit pe anumite forumuri ca ar fii problematice si garantia lor este de doar 1 an . Suma disponibila ar fii intre 1800-2300 ron. L-as folosi pt internet , filme hd si ceva jocuri. Daca m-ai ajuta cu ceva marca sau chiar vreun exemplar ti-as fii recunoscator .

 6. Deci,intr-un laptop se pot schimba doar hdd si memoria(am inteles bine?).Daca se strica placa video, cum se poate remedia problema?Iar in legatura cu bateria:cum imi dau seama de autonomie,cat timp tine?
  Multumesc inca o data pt raspuns(uri).

  1. Autor

   @nyc, da ai inteles ok hdd-ul, RAM-ul, si unitatea optica cam asta se poate schimba restul e tot montat pe placa de baza fara conectori fara posibilitatea de a se schimba. Daca se strica ceva se inlocuieste toata placa de baza.

   Bateria se deosebeste ca putere dupa numarul de celule, 4 celule sunt cele mai slabe un laptop normal tine cam 3 ore pe o astfel de baterie, un ultrabook tine cam 4, 5 ore.
   cele mai uzuale sunt cele de 6 elemente si tin cam 4 ore 4 si jumatate la o folosire normala. Daca vrei in schimb sa folosesti o aplicatie care se foloseste de placa video dedicata (jocuri, proiectare 3d, etc) atunci pe baterie poate rezista 2 ore. Depinde ce anume faci cu el.

  1. Autor

   @nyc,
   Laptopul care mi l-ai aratat initial este bun si ai dovada prin faptul ca prietenul tau e multumit. Din pacate este tehnologie de cam acum 1 an si dupa cum vezi nu mai exista pe stoc. Din cele aratate de tine atentie la procesor toate sunt i7 dar cele cu U la sfarsit sunt destinate ultrabook-urilor si sunt extrem de slabe. Din lista de mai sus singurul care este ok este Asus K55VD-SX438D dar are o placa video destul de modesta, daca vrei sa il folosesti pentru jocuri nu este ok daca nu este perfect.

   Cat despre Dell, eu detin acum unul si sunt la al doilea laptop sub acest brand. Personal sunt multumit de el cu mici exceptii care sunt de ordin calitate material dar nu fiabilitate / performanta.

   In 3000 RON poti sa gasesti pentru dell urmatorul model:
   Dell Inspiron 15R (5520), Intel Core i7-3612QM Ivy Bridge, 1TB HDD, 6GB DDR3, AMD Radeon HD 7670M 1GB

   Procesorul e ultima generatie, placa video superioara Asusului de dinainte si are si 2 GB RAM in plus.

 7. buna ziua.doresc sa imicumpar un laptop cu o placa video nvidiaforce si un proccesor pternic(2,9-3,1) pentru jocuri mai noi.ce marca imi recomandati?bugetul undeva intre 2200 si 2900.multumesc.

  1. Autor

   @eugen d,

   Sa sti ca fregventa este importanta dar nu atat cat numarul de nuclee in procesor sau memoria cache mai mare, inainte cand era un singur nucleu fregventa mare era egal cu puterea mai mare.

   Mai jos ti-am ales 2 modele potrivite pentru gaming.

   Lenovo G580 cu procesor Intel® CoreTM i7-3520M 2.90GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GT 630M 2GB

   Dell Inspiron 7520 cu procesor Intel® CoreTM i5-3210M 2.50GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, AMD Radeon HD 7730M 2GB

 8. Salut Mihai. Am si eu o dilema la cumpararea unui laptop.. si dupa ce m-am tot uitat am ajuns la dilema
  1.
  http://www.evomag.ro/PORTABILE-Laptop-uri/ASUS-Laptop-ASUS-X75VC-TY009D-Intel-Pentium-2020M-17.3HD-4GB-500GB-nVidia-GeForce-GT-720M2GB-USB-3.0-HDMI-98415.html
  si
  2. http://www.domo.ro/Computere/Laptop-uri/Notebook_-_Laptop/Acer/Notebook_Acer_Aspire_V3-731-B9804G50Maii
  Varianta a 2-a ma incanta cu disigneul si webcamul mai mare… Prima cu performantele
  Vreau sa stiu daca este o diferenta semnificativa care sa faca sa paleasca disigneul sau brendul … (sau orice altceva ce mi-ar putea scapa)

  1. Autor

   @Silviu,

   Buna, m-am uitat peste cele 2 laptopuri, e adevarat ca Acer-ul are un design foarte frumos, nu stiu cum sunt calitatea materialelor cand sunt vazute de aproape dar din experienta mea cand esti pe segmentul entry level design-ul nu ar trebuie sa fie prioritat fata de configuratie.

   Acer este recunoscut ca un brand ieftin si cu probleme (temperatura mare, placi de baza proaste, trimiteri in service dese)
   Asus este o marca robusta si foarte de incredere, iar configuratia de mai sus este categoric mai buna eu ti-as sugera sa ramai pe varianta Asus chiar daca design-ul este doar unul obisnuit.

   O varianta cu procesor mai bun decat Asus-ul tau dar cu design mai modern ar fi:
   Laptop ASUS X55VD-SX037D (Intel Core i3-2328M, 15.6″, 4GB, 500GB, nVidia GeForce 610M@1GB, USB 3.0, HDMI)
   Din pacate placa video este mai slaba decat GT 720M .

 9. multumesc mult mihai.iti raman datoare

 10. multumesc mult,imi poti recomanda niste memorii pt dell inspiron 1525?

  1. Autor

   @Georgeta, pot sa iti recomand memoriile dar sfatul meu este sa mergi cu el la o firma care ofera si service, pentru ca in functie de ce placa de mem ai acum in el poti sa iti adaugi doar sa sa trebuiasca cumparata o placa de RAM mai mare. Asta se vede pe loc imediat ce il deschizi.

 11. salut,as vrea o masina cu 4 roti…scuze ma amuzat comentariul de mai jos,am un laptop dell inspiron 1525 ,are 2 la ram…crezi ca as avea cum sa il fac mai bun?

  1. Autor

   @Georgeta, singurul lucru ce poti sa upgradezi este memoria RAM, de la 2 poti sa pui 4 in 2 placute de cate 2 GB fiecare.

 12. salut Mihai.Doresc sa cumpar un laptop in special pentru redare muzica pe care il voi conecta la un amplificator si boxe. filme vreau sa transmita prin cablu hdmi la un lcd de pe internet. laptopul sa fie fiabil. suma alocata, pana 2500 lei.va rog un sfat.multumesc

  1. Autor

   @narcis,

   Iti propun urmatorul laptop: ASUS X75VD-TY001D (Intel Core i5-3210M, 17.3″HD+, 4GB, 500GB, nVidia GeForce 610M@1GB, USB 3.0, HDMI)

   Ecranul este de 17 inch HD+ daca vrei sa vizionezi filme direct pe el este foarte bun. Are si iesire HDMI poti oricand sa conectezi un TV. Legat de redarea de muzica, daca vrei inalta calitate sa sti ca laptopurile nu sunt destinate in special sa redea calitate foarte mare prin statii ci doar prin boxele lui. Am vazut la unii DJ, ca folosesc o placa de sunet externa care o leaga la statie si nu folosesc placa integrata. Nu pot sa te ajut mai mult aici.

 13. Salut. Am invatat multe despre calculatoare si laptopuri din articolul asta explicit. Am o curiozitate defapt doua: 1. Care is sansele sa apara un laptop cu procesor mai bun decat i7 in maxim un an si sa aiba pretul total al laptopului pana in 3000 de lei si 2. nu am gasit nici pe google, ce sunt aplicatiile CAD de care ai amintit de mai multe ori?

  1. Autor

   @Jocuri de copii, progresul merge foarte repede, sansa sa apara un procesor mai puternic decat cel mai bun de astazi (vezi ca i7 sunt de mai multe tipuri exista i7 mai slab decat un i5 – cele pt notebook-uri) este foarte mare, mai bine spun e o certitudine. Cat despre pret aici nu pot sa iti garantez ca va fi pana in 3000 tot laptopul, mai mult ca sigur ca nu va fi.

   Aplicatiile CAD aplicatii de grafica vectoriala specializate pe proiectare de la arhitectura, pana la masini si componente. Sincer sa fiu ma mir ca nu ai gasit ce inseamna CAD, primul link daca cauti CAD in google iti spune direct din titlu cam tot. Poate ar trebui sa mai lasi “Jocurile de copii” si sa cauti ceva mai serios :P

 14. Ciao Mihai,

  Pana la urma am mai asteptat sa apara oferta saptamanii la emag si uite ca am reusit sa imi cumpar acest Laptop Asus K56CM-XX039D cu procesor Intel® CoreTM i7-3517U 1.90GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GT 635M 2GB, Free DOS, Black de aici

  http://www.emag.ro/notebook-asus-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-3517u-1-90ghz-ivy-bridge-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-635m-2gb-free-dos-black-k56cm-xx039d/pd/EH1RKBBBM/?ref=nl&zone=box_11&unit=0.5&id=1052

  Am ajuns sa platesc doar 2700 lei si e i7 iar placa video 635M ,youhoooo ,fain nu? ciao

  1. Autor

   @Liviu, salutare. Ma bucur ca in sfarsit ai reusit sa iei ceva ce iti place. Daca mai ai timp as fi curios sa aflu de la prima mana ce parere ti-a facut laptopul. Sunt curios in principal procesorul cum se comporta si cat tine bateria.

 15. Buna, vreau sa cumpar un laptop, dar nu prea stiu pe care o sa iau dintre 2 modele.
  1.http://www.cel.ro/laptop-notebook/laptop-asus-x55vd_sx089d-dual-core-b980-500gb-4gb-gf610m-1gb-l/ are un processor destul de bun si placa de video dedicat sau

  http://www.cel.ro/laptop-notebook/laptop-asus-k56ca_xx108d-dual-core-987u-500gb-4gb-l/ foarte imi place, carcasa din aluminu,slim, design nota 10, tastatura mi se pare mai buna ca la X55vd unde la mijloc flambeaza, numai processorul ma sperie putin pentru ca destul de mic (pentium dual core 987)

  in mare mare parte a-si folosi pentru net,muzica, dj-ing cu controller Traktor S2 si pentru filmele HD ori Full HD conectat la un tv lcd.Am avut situatia neplacuta cu 1 probook

  http://www.cel.ro/laptop-notebook/laptop-hp-probook-4540s-dual-core-b840-320gb_7200rpm-4gb-hdmi-l/
  cand am conectat la tv lcd prin hdmi sa ma uit filmele HD, cateodata a avut putine sacadare, deranjator pentru mine,am si vandut.Ma tem daca a-si lua pe Asus K56ca, poate ca s-ar intampla tot situatia aia cu sacadare .
  Deci dintre astea 2 modele Asus de mai sus care ar fi mai buna alegere pentru mine?
  Multumesc pentru raspuns!!!

  1. Autor

   @ioan, inainte de toate toate cele 3 desi au mici diferente pe total puterea de procesare este aproximativ aceeasi la toate cele 3. Daca nu ti-a facut o impresie buna probook-ul (si din ce vad eu procesorul ar fi cea mai mare problema) ti-as recomanda sa maresti putin bugetul pana pe la vreo 2000 RON daca e posibil. La 2000 RON poti deja sa mergi pe un i3 cu placa video dedicata si esti cu mult superior oricarei configuratii de sugerate de tine. Stiu ca e posibil sa fie putin cam mare bugetul dar poti sa te gandesti ca , cu un i3 poti sa fi mult mai linistit pe 2, 3 ani decat cu un dual celeron sau un dual pentium. Daca iei iei acum un laptop care iti face probleme peste 1 an sau 2 sigur o sa il schimbi iarasi.

 16. buna,sunt in cautarea unui laptop si nu sunt hotarat ce anume sa iau,in runda finala este un HP Pavilion g6-2302sq cu procesor Intel® CoreTM i3-3120M 2.50GHz, Ivy Bridge, 6GB, 750GB, AMD Radeon HD 7670M 1GB si un Dell Inspiron 7520 cu procesor Intel® CoreTM i5-3210M 2.50GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, AMD Radeon HD 7730M 2GB,o parere a ta care ar fi,specific ca imi trebuie doar pentru acasa,ma intereseaza sa lucreze repede si sa fie destul de rezistent si calitativ,am un laptop hp compaq 515 de care sunt foarte multumit,are 4 ani si nu am avut probleme mari cu el….ce imi recomanzi..multumesc

  1. Autor

   @geo doinel,

   buna, din configuratiile care mi le-ai spus Dell Inspiron 7520 are procesorul mai puternic si este cu un nivel mai sus decat i3, de asemenea placa video Radeon HD 7730M 2GB este mai buna decat HD 7670M 1GB, (mai recenta, mai multa memorie dedicata). Recomandarea mea este Dell deoarece procesorul si placa video sunt componente care nu le poti schimba intr-un laptop. HDD-ul si memoria se pot upgrada daca ti se par prea mici. In felul acesta poti sa contezi pe el o perioada mai mare de timp.

 17. Ciao Mihai,

  Am fost ieri la Showroomul emag din Timisoara de unde am cumparat un
  http://www.emag.ro/laptop-hp-pavilion-sleekbook-15-b003sq-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-3317u-1-70ghz-ivy-bridge-8gb-1tb-nvidia-geforce-gt-630m-2gb-free-dos-black-c6t30ea/pd/E8FYNBBBM/?ref=list_p2_l6

  Laptop HP Pavilion Sleekbook 15-b003sq cu procesor Intel® CoreTM i5-3317U 1.70GHz, Ivy Bridge, 8GB, 1TB, nVidia GeForce GT 630M 2GB, Free DOS, Black (mi-a placut placa video ca e f buna,dar nu prea mi-au placut tastele mici si plasticul asa) si cand am ajuns acasa am vazut un pixel mort pe ecran,asa ca azi,duminica,am mers din nou la ei si l-am returnat primind cei 2800 lei inapoi. Ma bucur ca s-a intamplat faza cu pixelul,ptr ca nu prea imi placea designul,parca a fost scris sa am noroc :P Acum m-am uitat la taste,carcasa si am gasit la ei un

  http://www.emag.ro/laptop-sony-vaio-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i3-3110m-2-40ghz-ivy-bridge-4gb-500gb-amd-radeon-hd-7670m-1gb-microsoft-windows-8-black-sve14a2m1eb-ee9/pd/EJ6XKBBBM/?ref=hp_rec_1

  Laptop Sony VAIO SVE14A2M1EB.EE9 cu procesor Intel® CoreTM i3-3110M 2.40GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, AMD Radeon HD 7670M 1GB, Microsoft Windows 8, Black,are taste iluminate la 3400 lei. Doar ca acesta e mai scump cu 6 milioane si nici placa video nu e ca la Hp-ul mentionat mai sus; ma consoleaza doar ca e sony vaio,are windows8 preinstalat si cred ca ma va tine f mult timp,plus ca imi plac tastele cum se simt. O optiune la care ma gandesc e si acest

  http://www.emag.ro/laptop-asus-k56cm-xx011d-cu-procesor-intel-coretm-i5-3317u-1-70ghz-ivy-bridge-8gb-500gb-nvidia-geforce-gt-635m-2gb-freedos-black-k56cm-xx011d-8gb/pd/ERTMNBBBM/?ref=list_p4_l6

  Laptop Asus K56CM-XX011D cu procesor Intel® CoreTM i5-3317U 1.70GHz, Ivy Bridge, 8GB, 500GB, nVidia GeForce GT 635M 2GB, FreeDOS, Black K56CM-XX011D_8GB care are carcasa din aluminiu,feeling fain la atingere si butoane cum ziceam ca mi-ar place sa am,plus ca are placa video tot nVidia de 2gb ca si hp-ul luat ieri. Iti scriu acest mesaj pentru ca sunt nedumerit: Vreau Sony Vaio,dar nush daca merita. Care e parerea ta,care e cea mai buna alegere atunci cand doresc calitate,fiabilitate in timp,seriozitate?! Multumesc anticipat si clipe frumoase in continuare.

  1. Autor

   @Liviu,

   Sa sti ca ca la eMag ai 30 de zile in care poti sa te razgandesti. Nu e nevoie sa fie vreo defectiune. Acum revenind la cele 2 sugestii ale tale te-as sfatui sa mergi pe Asus. Modelul indicat de tine Asus K56CM-XX011D este un ultrabook cu o configuratie foarte buna si are si ecranul la dimensiunea normala 15.6 inch (fata de 14 la Sony Vaio) la aceeasi greutate.
   Faptul ca are carcasa din aluminiu constituie un avantaj pe partea de racire iar procesorul este i5. In acest caz i5-3317U fata de i3-3110M in benchmark-uri este doar cu 1-5% procente mai bun desi are o fregventa de doar 1.70.

   Placa video este iarasi cu vreo 10-12% mai buna. Sugestia mea este sa mergi pe Asus, faptul ca are windows 8 nu cred ca e un avantaj mai ales ca nici unul din ele nu are ecran cu touchscreen.

 18. Salut Mihai,

  Am gasit la Media Galaxy, oferta de mai jos.
  Te rog sa-mi faci un comment asupra acestui notebook. Aplicatiile la care intentionez sa-l folosesc : text, calcul tabelar, aplicatii CAD.
  In cazul in care ai sugestii referitoare la alte marci de produs, in aceeasi configuratie si la acelasi buget, te rog sa mi le trimiti.
  As aprecia un email (personal).

  http://www.mediagalaxy.ro/laptop-lenovo-essential-g580-intel-core-i7-3632qm-2-2ghz-15-6-8gb-500gb-nvidia-geforce-610m-free-dos

  1. Autor

   @Daniel,

   Text si calcul tabelar se poate face cu aproximativ orice laptop asa ca nu am sa intru in detalii. Ai mentionat insa ca lucrezi si cu aplicatii de tipul CAD. Procesorul si memoria sunt suficiente si nu trebuie sa iti faci probleme. Singura componenta care putea sa fie mai performanta la acest sistem ar fi placa video. Nu ai mentionat ce suita de aplicatii CAD folosesti asa ca am ales Autocad (din cate stiu este pachetul cel mai folosit) si am verificat placa video.

   Din cerintele lor de sistem placa video se incadreaza cu succes, din forumuri alti utilizatori de aplicatii CAD au spus ca aceeasi placa nu este cea mai recomandata pentru proiecte mari. Acum tu sti cel mai bine cat de compleze sunt proiectele pe care lucrezi in functie de asta poti sa incerci o configuratie cu placa video mai mare. Vezi pe email ti-am facut si cateva sugestii.

  1. Autor

   @Andrei, Aspire E1-571G-33114G50Mnks are o placa video mai buna decat Lenovo B590 dar atentie Acer este una dintre cele mai “ne OK” Branduri, te sfatuiesc sa cauti forumuri in care se vb despre laptopurile Acer sa vezi ca sunt o gramada de nemultumiti.

 19. Edit:
  Laptop HP Pavilion g6-2303sq, Intel Core i5-3230M 2.6GHz, 15.6″, 6GB, 750GB, AMD Radeon HD 7670M Pret 2800

  Laptop HP Pavilion g6-2011sq Intel Core i5 3210M 2.5GHz, 15,6″, 6GB, 1TB, AMD Radeon HD 7670M Pret 2600

  Sunt ceva diferente una cu + una cu – si invers.

  Niciuna nu are Ivy bridge ci HD BrightView

  g6-2303sq si g6-2011sq e o diferenta?

  Ceva detalii despre placa video? o comparatie asta si de la nVidia.

  Laptopul vreau sa-l folosesc mai mult pentru jocuri, cele aparute pana in ziua de azi nu e nevoie ca setariile sa fie la High. Deci placa video merge? Duce sau crapa?

  Mai vreau sa-mi cumpar si suport pt laptop cooler: sa fie cu 2 ventilatore sau 1?

  Multumesc.

  1. Autor

   @Adrian, diferentele intre cele 2 modele ar fi procesorul care este o idee mai bun la HP Pavilion g6-2303sq fata de HP Pavilion g6-2011sq si diferenta la capacitatea de stocare a HDD-ului. Ai grija ca faci o confuzie intre Ivy bridge si HD BrightView. Ivy bridge este o serie de procesoare facute de intel, amandoua procesoarele de din laptopurile tale sunt din seria Ivy bridge, le poti recunoaste din faptul ca au 3-ul acela din codul procesorului (i5-3xxxM). HD BrightView se refera la tipul de display, adica este rezolutie HD si se poate vedea rezonabil in lumina din exterior.

   Placa video este un entry spre medium si esti ok cu jocurile de pana in 2012 daca nu mergi la setari maxime, poti vedea mai multe despre ea aici. (vezi in partea de jos a paginii mai multe benchmark-uri realizate pe jocuri)

   Cat depre suport cooler sfatul meu este dupa ce iti achizitionezi laptopul sa mergi in cautarea unui stand care sa aiba ventialtorul chiar in partea unde sunt gaurile de aerisire de pe spatele laptopului, altfel nu optii prea mult daca sufla pe partea plina a carcasei. Acum daca sunt 2 ventilatoare ar fi mai bine dar cel mai ok este sa fie modelul care are un ventilator foarte mare pe toata suprafata laptopului asa sti sigur ca prinzi si gurile de aerisire.

 20. Salut, de asta ce zici? Laptop HP Pavilion g6-2011sq Intel Core i5 3210M 2.5GHz, 15,6″, 6GB, 1TB, AMD Radeon HD 7670M

  Ceva detalii despre placa vdeo ? Cam ce jocuri duce?

 21. Mulțumesc frumos. Voi merge pe varianta ta.

 22. Te rog frumos să mă ajuți ca să-mi cumpăr un leptop, mai mult pentru birotică și jocuri de până în 2012. stau și mă gândesc între 4 configurații, care dintre ele crezi că-mi va folosi mai mult? Vreau să spun pe el windows 7.
  Afișez aici configurațiile, sunt de pe PC garage:

  1. Asus 15.6” X55VD-SX037D Core i3 2328M 2.2GHz 4GB 500 GB GeForce 610M 1GB Black;

  2. Asus 15.6” K53TK-SX012D A Series Quad-Core A6-3420M 1.5GHz 4GB 500GB Radeon HD 7470M 512MB;

  3. Acer 15.6” Aspire E1-571G-33114G50Mnks Ivy Bridge i3 3110M 2.4GHz 4GB 500GB Nvidia GT 620M 1GB Linux Black

  4. HP 15.6” Pavilion G6-2301sq Pentium Dual-Core 2020M 2.4GHz 6GB 750GB Radeon HD 7670M 1GB Black.
  Aștept părerea ta.
  Mulțumesc.

  1. Autor

   @Gabriel,

   Per total configuratia cea mai puternica ar fi Acer (3.) pentru ca are o placa video mai puternica ca restul si porcesorul i3 este de ultima generatie intel (dar situat ca entry level). Din pacate Acer are reputatia de a se incalzi prea mult si de a da prea multe rateuri si eu nu prea recomand brandul acesta decat daca nu exista alternativa.

   Asus-urile de la 1 si 2 sunt foarte similare intre ele si sunt foarte aproape de Acer, Procesorul A6-3420M fiind cu doar vreo 10% mai slab decat i3 2328M. Placile video sunt aproximativ similare din benchmark-uri GeForce 610M 1GB are doar 3 procente mai mult decat HD 7470M.

   Concluzie eu as merge pe primul asus (1.) Asus X55VD-SX037D dar daca pretul de la 1 este cu mult mai mare decat cel de la 2 si 2 este aproximativ la fel de bun.

   Inteleg din decrierea ta ca vrei sa te si joci jocuri de pana in 2012, ce pot sa iti zic ca cu oricare configuratie de mai sus mai mult decat medium setings nu poti sa poti sa joci noile titluri.

 23. Salut.. Ma gandesc sa achizitionez un laptop pana in 2000lei. Va fi folosit pt navigare internet, aplicatii, rar filme, jocuri. Ce imi poti recomanda?
  stima

 24. va multumesc de sfaturi laptopul inca nu l’am luat ..o sa tin cont de sfaturi ,foarte bune de altfel

 25. Vreau sa stiu daca la un laptop se poate schimba procesorul fara sa schimbi placa de baza.Merci anticipat

  1. Autor

   @Busoi Razvan, poti schimba doar cu un procesor identic, procesoarele ce se gasesc in comert sunt destinate pentru desktop-uri si au fizic alta forma si specificatii fata de cele din laptopuri. Singura modalitate de a schimba este sa extragi un procesor din un altul care este stricat, sub nici o forma nu poti face upgrate. Cat despre placa de baza cea din laptop este defapt laptopul. Sansele sunt 0 sa poti lua o alta placa de baza deoarece nu va incapea in carcasa. Placile din laptopuri sunt proiectate fiecare special pentru carcasa in care va sta.

  1. Autor

   @ovidiu, configuratia este bunicica atentie totusi la procesor, procesoarele cu U la sfarsit in cod sunt destinate pentru ultrabook-uri deci consuma mai putin si sunt mai slabe decat cele destinate laptopurilor normale, cel pe care il ai tu este similar cu un i3 din generatia precedenta. In rest totul este OK in configuratie. Ca si exemplu in i5 3210M (printre cele mai comune i5-uri din laptopuri) scoate un punctaj mediu in 3DMark 06 CPU de 3506.9, pe cand i5-3317U scoate doar 2913, diferenta este destul de semnificativa. Spuneai ca ai nevoie de “programare creare de aplicatii,java,android,si grafice ,editare foto video”. Programare java e ok, android e ok pana o sa pornesti emulatorul acolo crede-ma o sa simti procesorul (la mine imi ridica fregventa cu aproape 1 GHZ si se aude cum pleaca mai puternic coolerul), editare foro video, la foto e suficient dar video acolo o sa folosesti iarasi procesorul din plin desi ai placa video dedicata.

 26. Salut Mihai. Da mi voie sa spun ca mi s a parut foarte pertinent si la obiect articolul tau. E clar ca am de a face cu un om competent si pregatit profesional. Iti propun un articol care sant convins ca nu face doar apanajul meu ci si al celorlalti pasionati de tehnologie avansata si gaming in general. Ma intereseaza directia in care se indreapta procesoarele de mare putere la ce se lucreaza in ce priveste noile placi video. Asteptam o tehnologie cu totul revolutionara sau doar modele noi ale celor care exista deja?? Pe internet sant foarte multe zvonuri. Fa mi placerea si sintetizeaza cat mai detaliat cu putinta aceste informatii intr un articol despre tehnologia gaming si trendul 2013.

  1. Autor

   @Mihai B, ideea ta de articol pare foarte interesanta, si cum am putin timp am sa fac ceva cercetari, pana atunci recent am citit despre GeForce GRID, o solutie prin care poti juca jocuri foarte performante fara sa ai si hardware-ul necesar, procesariile se fac undeva in cloud si tu primesti imaginea video, si astfel ai putea sa joci cu o tableta fara pretentii un joc destinat in principiu pentru computerele de gaming.

  1. Autor

   @gabi,

   Da configuratia de la Asus G75VX-T4066H este jos palaria daca poti sa faci efortul financiar atunci mergi pe el. Apropo am vazut acelasi model aici cu vreo 100 de RON mai ieftin, daca il au pe stoc inca il scoti putin mai ieftin.

 27. salutare,cer si eu o sugestie ptr.un laptop de gaming , ce zici de un laptop Sony VAIO 17.3” SVE1712S1EB sau un alt laptop la un buget maxim 5000—5500 ron , mersi frumos

 28. salut..as vrea si eu niste sfaturi pentru achizitionarea unui laptop, de preferat hp ,cu procesor i5,placa video dedicata, HDD cel putin 500GB..cu un buget da pana in 2500 ron, imi trebuie pentru programare creare de aplicatii,java,android,si grafice ,editare foto video .

 29. Buna :)! Ce laptop mi-ai recomanda pana in suma de 2500 lei? Mai mult m-ar interesa sa execute comenzile rapid dar sa nu fie nici sarac la placa video

  1. Autor

   @Evil,
   imi place de tine vrei comenzi rapide. Ce comenzi vrei tu sa ruleze rapid? Banuiesc ca te referi la aplicatii (comenzile sunt alea afiseaza un folder, sau citeste un fisier). Daca imi spui ce gen de aplicatii folosesti tu (poate ceva exemple concrete) am sa incerc sa iti fac o sugestie altfel e ca si cand mi-ai spune ca vrei o masina cu 4 roti.

 30. Buna.Mi-am cumparat un laptop acer aspire V3 531 sistemul de operare e linux.Am instalat driverul de sunet de pe cd dar nu merge.Am incercat sa instalez si celelalte drivere dar imi apare,, This computer does not meet the minimum requirement for installing the software”.Ce trebuie sa fac, sa instalez alt sistem de operare?

  1. Autor

   @Ana, daca laptopul avea deja linux preinstalat atunci nu mai ai nevoie sa instalezi tu alte chestii peste. De obicei daca ai un CD cu driveri sunt pentru windows. Ai reinstalat windowsul? ai pus driverul de versiunea de SO pe care o ai acolo instalata? Si inca o chestie, chiar si aceeasi model de laptop vine in variante diferite in functie de cum e comandat de la producator, ei iti pun mai multe variante de driveri pentru toate tipurile de placi posibile in acel sistem.

 31. Salut,

  In masura in care ai timp te rog ajuta-ma cu o recomandare pt un laptop In 90% din timp il voi folosi pt: browsing, pachet-ul office, filme; deci categoria buget-entry ar fi suficient (as vrea sa se incadreze pana in 1500 lei)

  Aspectele cele mai importante ar fi:
  1. durata de viata a acumulatorulului: dat fiind faptul ca nu toate trenurile au priza, iar mare parte il folosesc in deplasari se sunt intre 4-7 ore.
  2. dimensiuni: ma gandeam la ecran de 15″ pt ca sunt cele mai comune, plus ca pt acasa mi-am luat un monitor de 23″ si dupa aia am realizat ca mai bine luam 22 sau 24 :) deci n-as prea mai incerca 13/14″
  3. greutatea (intr-un InterRegio cu vagon compartimentat conteaza ce tii in brate… si ca greutate si ca dimensiuni.

  Mi-au atras atentia http://www.emag.ro/laptop-lenovo-b570-cu-procesor-intel-174-celeron-174-dual-core-b830-1-80ghz-4gb-500gb-intel-174-hd-graphics-freedos-black-59-352278/pd/EKHGKBBBM/
  cum adica tastatura layout UK? Parca Lenovo nu erau recunoscuti pt durata acumulatorului…

  http://www.emag.ro/laptop-hp-compaq-presario-cq58-201sq-cu-procesor-intel-174-celeron-174-dual-core-small-sup-tm-sup-small-b830-1-80ghz-4gb-500gb-intel-174-hd-graphics-freedos-c6j14ea/pd/EF14KBBBM/
  Care ar fi durata medie folosinta energie acumulator?

  http://www.emag.ro/laptop-acer-aspire-e1-531-b8302g32mnks-cu-procesor-intel-174-celeron-174-dual-core-b830-1-80ghz-2gb-320gb-intel-174-hd-graphics-linux-black-nx-m12ex-097/pd/EKQ9KBBBM/
  Am citit ca nu ai o parere prea buna de Acer

  Daca mai poti recomada alte modele si oferi alte sfaturi voi fi recunoscator.

  Multumesc!

  1. Autor

   @alex,
   M-am uitat peste cele 3 sugestii ale tale si sunt ok totusi pana in 1500 ron cred ca poti sa iei ceva cu procesor mai puternic asa ca iti recomand 2 alte modele. Cat despre baterie daca ti wireless-ul inchis poti ajunge pana la 5 ore poate mai mult, cu el deschis mai mult de 4 ore jumate nu cred ca printe nici un laptop de genul asta.

   Laptop Lenovo G570 cu procesor Intel® Pentium® Dual-Core B950 2.10GHz, 4GB, 320GB, Intel® HD Graphics

   sau

   HP Compaq Presario CQ57-407SQ cu procesor Intel® Pentium® B960 2.20GHz, 2GB, 500GB, Intel® HD Graphics

   Ca si brand eu as merge pe HP dar are doar 2 GB RAM cu posibilitatea de a se extinde pana in 4 GB. Ca si performanta fara a mai adauga nimic la el ar fi Lenovo, atat ca are spatiu de stocare putin mai mic.

 32. Buna. Vreau sa cumpar un Dell dar la cele mai multe conf apare sist de op. Ubuntu Edition version 11.10. Eu sunt obisnuita cu xp si 7. Se schimba usor sau exista posibilitatea sa apara erori/probleme?

  1. Autor

   @mary, pentru cine a mai instalat vreodata windows-ul se schimba foarte usor, laptopurile respective se vand cu ubuntu ca sistem de operare doarece costul unei licente de windows ar ridica pretul cu 400 de RON aproximativ/laptop, si nu toata lumea are nevoie de o licenta.

 33. Ce parere ai despre dell inspiration 7520?i7 ivy bridge 6gb ram amd hd 7730.Poate fi folosit la editare video multumesc + ca e singura marca de laptop cu 3 ani garantie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *