Cele mai bune laptopuri in 2013 – Ghid Practic

Cum sa îmi cumpăr laptop, din multitudinea de laptopuri apărute în 2013UPDATE: Citește actualizarea articolului pentru 2014.

In ultimii ani am scris câte un articol pe an despre “cum sa îți cumperi cel mai bun laptop”, serie de articole care s-au dovedit de succes deoarece pot spune ca doar în ultimul an am ajutat peste 100 de persoane sa își aleagă un laptop care sa li se potrivească.

Din experiența dobândită am ajuns la concluzia ca atunci când îți iei un laptop trebuie sa urmărești câteva puncte:

 • bugetul tău
 • aplicațiile care dorești sa le folosești
 • configurația hardware / posibilitatea de extindere ulterioara
 • mărimea / greutatea laptopului
 • brandul

Bugetul

Prea putini dintre noi pot sa spună ca nu contează prețul. Si atunci bugetul pe care îl ai pentru un astfel de aparat este necesar sa îl stabilești dinainte, tine minte un laptop de obicei îl folosești în medie 2, 3 ani, iar pentru faptul ca este portabil (deci mai mic) prețul este mai care decât la un desktop clasic.

Un laptop nu are posibilitatea de a i se face upgrade decât la memorie și la capacitatea HDD-ului (capacitatea de stocare). Placa video, procesor, etc nu pot fi schimbate într-un laptop.

Aplicațiile pe care le folosești

Nu toți cei care își cumpără un laptop știu foarte multe despre partea tehnica, despre procesor, memorie, placa video etc. când e nevoie ca o componenta sa fie mai puternica și când nu. O soluție foarte utila de a stabili configurația care ar trebui sa o conțină un laptop este sa îți faci o lista de aplicații care le folosești zilnic sau care dorești sa le folosești pe viitor.

Pe internet se găsesc cerințele de sistem a fiecărui aplicații prin consultarea site-ului producătorului fiecărei aplicații, și se specifica procesorul, memorie, placa video, alți parametrii care trebuie sa le ai pentru a funcționa corect. Mai ia în calcul aspectul ca în 2 ani aplicațiile respective vor avea nevoie de o configurație și mai buna și atunci gândește-te sa mai adaugi câte ceva și pe pentru viitor.

ATENȚIE ! dacă nu va descurcați oricând puteți lasă un mesaj aici.

 

Configurația Hardware

 

Procesorul

Este unitatea de comanda principala, el coordonează sistemul și rulează aplicațiile de aceea procesorul este foarte important.

Contează la un procesor frecvența (se măsoare în GHz), cu cât este mai mare cu atât este mai bine. De asemenea contează numărul de nuclee. Procesoarele mai vechi aveau un singur nucleu de procesare, cele mai comune din ziua de astăzi sunt procesoarele cu 2 nuclee numite și dual – core (Dual Pentium, i3, i5), procesoarele de top vin cu 4 nuclee – Quad-Core (i7)

Ierarhia procesoarelor Intel: (de la cele mai slabe la cele mai puternice)

 • Intel Atom (netbook-uri) – browsing internet
 • Intel Dual Celeron (cele mai slabe procesoare de desktop – nu se recomanda)
 • Intel Dual Pentium (recomandate pentru calculatoarele ieftine pentru browsing internet, videochat, muzica, filme, sarcini de birou)
 • Intel i3 (clasa entry – mijloc, recomandate pentru internet, multimedia (muzica/filme), birou, jocuri mai nepretențioase)
 • Intel i5 (clasa mijloc – top) – recomandate pentru tot ce poate face un i3 dar și pentru jocuri din gama de mijloc spre înalte, proiectare CAD, grafica computerizata.
 • Intel i7 (clasa de top) – sunt procesoarele cele mai avansate de la Intel, sunt performante și recomandate pentru absolut orice gen de aplicație

Memorie

Fiecare gen de procesor sau aplicații are recomandata o cantitate minima de memorie:

Intel Atom – netbook-urile nefiind utilizate mai mult decât în surf pe net – (nu recomand alta utilizare) – 1 GB maxim 2 de memorie RAM este suficienta

Dual Celeron – Dual Pentium – Laptopuri de tip entry level au nevoie de un minim 2 GB RAM – valoarea recomandata ar fi de 3 GB pentru Celeron și 4 GB pentru Pentium

Intel i3 – Intel i5  – pentru laptopurile echipate cu astfel de procesoare uzual se găsește 4 GB RAM instalat care este suficient pentru majoritatea sarcinilor, este de recomandat 6 GB acolo unde este posibil.

Intel i7 – deși funcționează foarte bine cu 4 GB RAM (cantitatea de RAM este dictata de aplicațiile folosite) un utilizator care are nevoie de un procesor i7 se presupune ca dorește sa ruleze aplicații mai complexe (în general jocuri de top sau aplicații CAD), în acel caz se recomanda cantitatea minima sa fie 6 GB iar unde este posibil 8 sau mai multi GB RAM.

Placa Video

Un alt aspect important este placa video. Majoritatea laptopurilor vin cu placi video integrate, sunt placi video care sunt suficiente pentru cei mai multi dintre noi fie ca avem sarcini de birou, ne uitam la un film în HD, fie ca stam pe net și chiar ne jucam jocuri mai vechi.

Dacă în schimb dorim (chiar și din când în când) sa jucam un joc mai actual (2010 ->), sa folosim o aplicație CAD, sa utilizam aplicații grafice, etc atunci o placa video dedicata este neapărat necesara.

Avem de-a face cu 2 mari branduri:

 • ATI
 • nVidia

Amândouă brandurile sunt la fel de performante (deși cei mai multi producători de jocuri recomanda nVidia). Placa video este ea în sine un microcomputer care are un procesor numit GPU (numele plăcii de obicei este  numele GPU-ului) și este cel care trebuie sa suporte aplicațiile. Plăcile video dedicate vin cu memoria RAM proprie și uzual este de 1 GB suficienta pentru aproape toate tipurile de utilizări, recomandata la 2 GB mai ales în cazul în care doriți sa folosiți laptopul pentru jocuri mai pretențioase.

Atunci când aveți de ales intre o placa video sau alta cautați punctajele scoase de plăcile video la diverse aplicații de tip Benchmark sau comparați FPS-ul scos pentru același joc sau … întrebați aici.

ATENȚIE ! Placa video dintr-un laptop nu poate fi schimbata sau upgradata în nici un fel.

Spațiul de stocare (HDD, SSD, SSH)

Un alt factor important în configurație este mărimea și viteza Harddisk-ului. Mărimea variază intre 320 și 1 TB (exista în modelele mai scumpe și capacități mai mari). Cantitatea de memorie se va alege în funcție de ce anume doriți sa stocați pe el. Pentru cei care vor sa salvezi filme și muzica este de preferat un HDD de cel putin 500 GB .

Viteza lui dictează viteza cu care va porni un program sau viteza cu care veți copia cantități mari de date de pe o partiție pe alta.

In general laptopurile vin cu viteza de 5400 rpm (rotații pe minut), viteza care este suficienta pentru majoritatea dintre noi. Pentru cei care rulează foarte des aplicații mari (2 GB sau mai mare – jocuri) este de preferat un HDD cu viteza de 7200 rpm (din păcate sunt mai rare laptopurile cu astfel de HDD-uri)

Soluțiile mai noi sunt SSD-urile și SSH-urile.

SSD-ul este un HDD realizat doar din memorii flash (un fel de stick de peste 100 GB), sunt cele mai rapide soluții dar sunt foarte scumpe și au capacitați mici de obicei 128 GB are un preț de 600 RON.

Pentru cei care doresc atât un SSD dar și o capacitate mare de stocare producătorii vin cu SSD – uri hibride numite SSH. SSH-ul este format dintr-un HDD normal dar care are inclus în el un SSD intre 24 și 64 GB. Astfel datele mai putin utilizate sunt ținute pe HDD-ul normal iar cele accesate mai des cum ar fi sistemul de operare pe SSD.

Mărimea / Greutatea Laptopului

Este data în general de mărimea ecranului și a formatului lui. Uzual un laptop are o dimensiune a ecranului de 15.4 – 15.6 inch și o greutate de 2.5 Kg. Laptopurile mai mici sunt mai ușoare dar sunt nerecomandate persoanelor care petrec mult timp privind ecranul (deoarece duc la probleme cu vederea).

Laptopurile mai mari cele de 17 inch sau mai mari sunt deja grele (peste 3.5 Kg) și ajung sa nu mai fie prea ușor portabile devenind “desktop replacement”.

Ca și mărime laptopurile pot fi:

 • Netbook-uri – intre 10 inch și 12 inch
 • Notebook-uri / Laptop-ul clasic – 13 – 17 inch
 • Ultrabook-uri – laptopuri intre 13 – 15 inch foarte subțiri (jumătate din înălțimea normala a unui laptop), pana în 2 Kg. – De obicei nu au inclus DVD-RW, unele din ele au touchscreen .
 • Desktop Replacement – laptopuri intre 15 inch (gen cele Alienware) normal 17 inch sau mai mare – Sunt laptopuri grele intre 3.5 și 6 Kg.

Brandul

Brandul este important atât din punctul de vedere al calității laptopului cât și al design-ului.

Cele mai uzuale branduri sunt Asus, Dell, HP, Toshiba, Lenovo, Sony-Vaio, Samsung, Acer. Asus și Dell sunt laptopurile cu numărul cel mai mic de intervenții în service deci sunt cele mai recomandate, calitatea și fiabilitatea este destul de mare.

HP, Toshiba, Sony, Samsung sunt laptopuri din zona de mijloc.

Din numeroasele discuții pe forumuri și din topuri Acer este brandul care are preturile cele mai bune pentru configurațiile de mijloc dar și brandul cu cea mai mare șansă de a ajunge în service. De asemenea (depinde și de model) sunt foarte multi utilizatori de Acer care se plâng ca laptopurile lor se încing foarte tare vara, sau ca fiabilitatea și materialele din care sunt construite nu sunt calitative.

Alienware este un laptop destinat gaming-ului și a celor care fac renderizari la nivel înalt – este scump și de obicei este un desktop replacement.

Apple deși este o marca foarte buna l-am lăsat la urma. Apple vine întotdeauna cu un design deosebit, materialele constructive sunt de calitate foarte mare. Nu are configurații de top, cele mai bune configurații ale lor sunt undeva la mijlocul celorlalți producători (Asus, Dell, Lenovo) și au preturi foarte mari.

 

Mituri legate de Laptopuri:

– Laptopurile pentru copii sunt mai ieftine.

Gresit – copii în general joaca jocuri, jocurile sunt cele mai pretențioase aplicații

– Placa video se poate schimba in laptopuri

Greșit – placa video integrata este inclusa în pastila procesorului, placa video dedicata este integrata pe placa de baza a laptopului, în oricare varianta nu exista conectori pentru a adaugă o placa video.

– Pot adaugă memorie suplimentara

Corect – de obicei laptopurile pot upgradate cu mai multa memorie, consultați totuși manualul.

– Se poate schimba HDD-ul unui laptop

Corect – se poate înlocui cu un alt HDD / SSD sau SSH . Atenție formatul unui HDD pentru laptop este de 2.5 inch mai mic decât cel de desktop 3.5 inch.

Recomandări:

– Dacă va gândiți sa cumpărați un laptop de tip netbook uitați-va și la o tableta.

– Laptopuri cu procesoare Dual Celeron – chiar dacă bugetul este limitat încercați achiziționarea unui laptop cu Dual Pentium diferența este de obicei de 100-200 RON iar performanta este simțitor mai mare

– Dacă doriți sa folosiți laptopul doar pentru jocuri înainte de a îl cumpăra aruncați ochii și peste ofertele la consolele de jocuri – consolele nu au nevoie de upgrade, și puteți juca pe ele un număr mult mai mare de jocuri de ultima ora decât pe laptopuri, prețul unei console de obicei este intre 1000 și 1500 RON mult mai mic.

 

Dacă aveți probleme în alegerea celui mai potrivit laptop prin intermediul comentariilor sau prin un email la recomandari @ blog.nisi.ro va pot oferi asistenta în cumpărarea lui. Nu costa nimic iar răspunsul de obicei vine în câteva ore pana în 48 ore .

Magazine recomandate: eMagevoMagMarketOnlineKoyosAzertyPCFun

Pentru cei care cumpăra de la PCGarage și vor o reducere de 1% folosiți codul următor “XETDNGQI” (fără ghilimele). Pentru a folosi codul înainte de a trimite comanda în Cosul de cumpărături va trebui sa introduceți codul de mai sus.

375 Comments

 1. Laptopurile de mai jos sunt foarte bune dar as vrea sa merg pe o recomandare de a dumneavoastra.Laptopul nu as vrea sa depaseasca 5000 Lei iar daca se poate gasi ceva mai potrivit pentru gaming decat cele enumerate as ramane indatorat.Daca nu,o sa ma rezum la unul dintre acelea ca doar tot laptopuri de gaming sunt!
  Multumesc frumos!

 2. Buna ziua!Ce configuratie credeti ca ar trebui sa aiba un laptop pentru a merge la cerinte maxime orice joc si in special ce placa video?
  Multumesc!

  1. Autor

   @Daniel,

   Trebuie sa intelegi ca atunci cand pleci sa iti cumperi un laptop nu e ca la un desktop unde mergi cu lista de componente si il asamblezi cum vrei, aici vin deja asamblate mai mult decat adaugat memorie si un HDD mai rapid nu ai cum sa schimbi in el. Trebuie sa te uiti la branduri, brandurile repsective ce anume au in oferta, pretul pe care poti sa iti permiti.

   In mare pentru gaming ti-ar trebui un procesor i7 cu 6 mb cache level 3, o placa video din seria GTX ca si GTX660 ar fi super, un hdd SSD, si cel putin 8 GB RAM. Mai jos sagesti scris raspunsul meu pentru @Eduard, el a gasit cateva laptopuri foarte bune pentru gaming (nu sunt chiar cele mai performante dar sunt laptopuri gaming), poti sa revi cu un alt comentariu in care sa imi spui un buget pe care il ai, dar trebuie sa te gandesti ca un laptop gaming incepe de la 4000 RON si nu este neaparat unul pe care sa “mearga la cerinte maxime orice joc”

 3. Salut!
  As dori sa imi iau un laptop strict pentru cele mai bune jocuri pe care sa le rulez la cerinte maxime si vreau sa fac alegerea corecat.Mam uitat pe mai multe site-uri si am facut o lista cu cateva dintre laptopurile potrivite.As vrea sa imi spuneti care e cel mai bun pentru jocuri si daca se poate sa le aranjati intr-o ordine de la cel mai bun la cel mai splab dintre cele mentionate:

  http://www.emag.ro/laptop-toshiba-satellite-p855-339-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-3630qm-2-40ghz-ivy-bridge-8gb-1tb-nvidia-geforce-gt-640m-microsoft-windows-8-precious-silver-pspkfe-02w00fg5/pd/EJTVKBBBM/

  http://www.altex.ro/laptop-lenovo-ideapad-y580-intel-core-i7-3610qm-2-3ghz-15-6-8gb-hdd-1tb-ssd-32gb-nvidia-geforce-gtx-660m-windows-7-hp

  http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/asus/173-n76vz-v2g-t1176d-fhd-ivy-bridge-i7-3630qm-24ghz-8gb-750gb-geforce-gt-650m-2gb-black/

  http://www.evomag.ro/PORTABILE-Laptop-uri/Lenovo-Laptop-Lenovo-ThinkPad-Edge-E530-Intel-Core-i7-3632QM-15.6-8GB-1TB-nVidia-GeForce-GT-635M2GB-USB-3.0-HDMI-95851.html

  http://www.evomag.ro/PORTABILE-Laptop-uri/Lenovo-Laptop-Lenovo-ThinkPad-Edge-E430-Intel-Core-i7-3632QM-14-8GB-1TB-nVidia-GeForce-GT-635M2GB-USB-3.0-HDMI-Win8-Pro-64-98120.html

  Orice propunere de a dumneavoastra cu privire la un alt laptop care sa nu depaseasca cu mult suma de 4000 Lei e bine venita sai as mai vrea sa stiu dece laptopurile Acer sunt foarte bune si foarte ieftine?Sa ma feresc de ele?
  Multumesc foarte frumos!

  1. Autor

   @Eduard,
   Incep cu “Despre Acer”, laptopurile Acer au configuratii bune (procesor, memorie, placa video) dar au probleme cu temperatura placa de baza si ajung foarte des in service, intr-un top de anul trecut erau printre primele locuri la revenirea in service cu probleme.

   Pentru un laptop din gama Gaming care ajunge de 4000 sau depaseste personal nu cred ca Acer este o alegere foarte reusita.
   Dintre laptopurile alese de tine :

   LENOVO IdeaPad Y580 – are cea mai buna configuratie pe total, placa video este cea mai buna, hdd-ul desi are 5400 rpm are 32 gb SSD iar la gaming este binevenit, ecranul este fullHD

   Urmatorul ar fi Asus N76VZ-V2G-T1176D, ecranul este de 17 inch full HD, placa video este mai slaba putin cu vreo 10%, hdd-ul este de 7200 Rpm ceea ce e bun dar era ok sa aiba cei 32 GB SSD de la Lenovo de mai sus.

   Celelalte enumerate de tine sunt foarte bune si ele dar placa video nu va fi capabila sa proceseze la cerinte maxime cam 50% din jocurile actuale.

 4. Multumesc.
  Placa video dedicată entry level de la Lenovo-ul de mai sus,merită diferenţa de 150 Ron faţă de aceasta unde primesc şi o geantă?

  1. Autor

   @Nicu, asa cum iti ziceam in celalalt comentariu Toshiba Satellite P855-339 este un laptop foarte bun, Acer-ul de mai sus are o placa video mai buna dar avand in vedere ca Acer de obicei se incalzeste foarte tare in mod normal si tu vrei laptopul pentru gaming care presupune ca o sa fie hot cam tot timpul, plus ca Acer este unul din branduri pe primul loc la reintoarcerea in service cu probleme, eu nu as opta pentru el. Oricare alt brand (Asus, Dell, HP) cu configuratia acer-ului ar fi fost ok dar la Acer sunt putin sceptic.

   Ultima decizie este pana la urma a ta.

 5. Bună.Aşi dori o părere mai mult despre brand şi fiabilitate.

  http://www.marketonline.ro/laptop/laptop-lenovo-essential-b580-intel-core-i5-3210m-ivy-bridge-500gb-hdd-4096mb-ddr3-nvidia-geforce-610m-1gb-freedos-negru

  http://www.oktal.ro/laptop/dell-inspiron+3521+ivy+bridge+i5-3337u+4gb+750gb+ubuntu-o93650.html?utm_source=price-ro

  ştiu că lenovo e mai bun pe partea video
  dar nu mă interesează jocurile.
  mă intereseză care e mai fiabil,mai rezistent şi fără probleme.

  1. Autor

   @Ernest,

   Din punct de vedere a brandului eu as merge pe Dell nu am avut niciodata probleme cu brandul acesta si in prezent laptopul meu este un Dell.
   Nici Lenovo nu este un brand prost sau cu probleme iar in ultimul timp am observat o gramada de configuratii bune facute de Lenovo.

   Din punctul de vedere al placii video Dell are una integrata care este suficienta pentru marea majoritate a utilizatorilor si mai mult decat suficienta pentru cei care nu joaca jocuri sau nu lucreaza cu aplicatii de grafica. Lenovo cum ai spus si tu are o placa video dedicata dar nu este ceva foarte speciala este un entry level.

   Pe partea de procesor amandoua merg pe procesoare i5 dar Dell foloseste un i5 destinat ultrabook-urilor si din aceasta cauza este mai slab decat i5-ul din Lenovo care este destinat unui laptop normal.

   Adunând toate datele de mai sus eu as alege Lenovo Essential B580 din cele 2 laptopuri.

 6. Slut!Ce parere aveti despre laptopul http://www.emag.ro/laptop-toshiba-satellite-p855-339-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-3630qm-2-40ghz-ivy-bridge-8gb-1tb-nvidia-geforce-gt-640m-microsoft-windows-8-precious-silver-pspkfe-02w00fg5/pd/EJTVKBBBM/?ref=list_p1_l1 in privinta jocurilor.Il vreau strict pentru jocuri si vreau sa stiu daca e o alegere buna deoarece nu este tocmai foarte ieftin.
  Vreau daca se poate mai multe detalii despre placa video,deoarece nu se spune ce capacitate are si despre baterie.
  Multumesc anticipat!

  1. Autor

   @Nicu,

   configuratia de la Toshiba Satellite P855-339 este foarte buna, o alegere excelenta pentru gaming.

   Placa video este una dintre cele mai bune si conform site-ului FutureMark poti sa joci cam 97% din jocurile existente cu ea. Din pacate nu toate la setarile maxime, jocuri ca si Dishonored, Borderlands 2, Darksiders II, Diablo III nu pot fi jucate pe setarile maxime.
   Singura componenta care nu prea e ok intr-un sistem ca acesta este HDD-ul cu 5400 rotatii, era ok unul cu 7200 rotatii sau chiar un SSD, viteza hdd-ului ajuta foarte mult cand un program foarte mare se incarca in memorie, in jocuri un HDD rapid face ca incarcarea unui nivel nou de joc sa se faca foarte repede.

 7. ms pt raspuns,pt o tablet pana in 700 de ron ce sa aleg?

  1. Autor

   @ilie,

   Daca eu as vrea sa imi cumpar mie o tableta in bugetul de 700 RON, as merge pe un brand mai putin cunoscut, sa nu cumpar brandul si sa profit de componente. La o prima vadere am tinut cont de o rezolutie HD a ecranului, posibilitatea de a adauga un card, procesor dual core si memorie de 1 GB RAM, am gasit 2 modele:

   Vonino SpeedStar S HDMI cu procesor Dual-Core A9 1.60GHz , 7”, Display IPS-PRO HD, 16GB, Wi-Fi, BlueTooth, Android 4.1 Jelly Bean

   si al doilea model

   Allview Alldro 2 Speed DUO SuperSlim cu procesor Cortex A9 Dual-Core 1.50GHz, 8″, 1GB DDR3, 8GB, Wi-Fi, Android 4.1 Jelly Bean

   Prima (Vonino) e 7 inch dar rezolutia este mare pentru dimensiunea ecranului (1280 x 800) fata de AllDro care are 8 inch la o rezolutie mai mica (1024 x 768). Daca nu ti neaparat sa vezi filme in FullHD direct pe ecranul tabletei, AllDro este si el ok, pana in HD merg amandoua, display-ul este capacitiv in multipunct , fiecare are iesire HDMI in caz ca vrei sa o legi de un TV cu ecran mare, Android-ul este aprox ultima versiune, diferentele cu 4.2 sunt nesemnificative.

   Nu au nici una 3G inclus dar se poate adauga un stick usb ce il primesti de la orice retea.

   Sincer sa fiu Vonino nu l-am vazut la prima mana specificatiile sunt foarte bune. AllDro l-am folosit putin si mi-a facut o parere buna.

 8. Salut!
  Ma gandesc sa imi iau un laptop mai mult pentru gameing si nu stiu sigur ce sa aleg…
  http://www.emag.ro/laptop-hp-pavilion-g6-2305sq-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-3632qm-2-20ghz-ivy-bridge-8gb-1tb-amd-radeon-hd-7670m-2gb-free-dos-sparkling-black-d4y49ea/pd/E610NBBBM/?ref=list_p1_l1
  sau
  http://www.emag.ro/laptop-hp-probook-4540s-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-3632qm-2-20ghz-ivy-bridge-8gb-750gb-amd-radeon-7650m-2gb-linux-h5v03es/pd/EG5QNBBBM/?ref=list_p1_l2
  Laptopurile sunt foarte bune dar am observat ca amandoua au placa video AMD si din cate stiu NVIDIA sunt mai potrivite pentru jocuri.
  Orice parere e bine primita si orice recomandare a unui laptop mai potrivit pentru aceasta categorie,dar sa nu depaseasca 4000 RON!
  Multumesc anticipat

  1. Autor

   @Pavel,

   Buna ziua. Este adevarat ca producatorii de jocuri optimizeaza foarte multe jocuri pentru nVidia, dar sa nu intelegi ca placile ATI nu pot juca jocurile respective, singura cerinta este sa fie suficient de performante ca sa suporte cerintele maxime ale jocurilor.

   M-am uitat peste cele 2 configuratii, amandoua dunt bune pana la placa video, 7670m este cu aproximativ 10% mai buna decat 7650m deci dintre cele 2 laptopuri as merge pe HP Pavilion g6-2305sq.

   Dar, placile astea sunt entry level cand vine vorba de gaming. Daca era pentru jocuri ocazionale erau ok, puteai sa joci cam 80% din jocurile de pe piata dar probabil ca doar vreo 40% pe setari maxime. Vad ca tu dispui de un buget destul de mare, iar asta este ok .

   Iti propun:
   Laptop Dell Inspiron 7520 cu procesor Intel® CoreTM i7-3612QM 2.10GHz, Ivy Bridge, 6GB, 750GB, AMD Radeon HD 7730M 2GB

   Placa video este cu 40% mai puternica decat 7670M iar foarte important hdd-ul are 7200 rotatii nu 5400 ca in celelalte cazuri, viteza de rotatie a hdd-ului, imbunatateste viteza de incarcare a unei aplicatii

 9. salut,super blog ,felicitari,acum nelamurirea mea ,vreau sa imi cumpar tableta ,laptop ,ultrabook,nici eu nu mai stiu ,la tableta cred ca o sa renunt pana la urma, raman intre laptop si ultrabook ,buget am destul dar nu as da mai mult de 2500 ,as vrea sa tina mult bateria si sa nu se incalzeasca sa fie usor si sa aiba un design placut cat de cat performant(un i3 cred) ,nu vreau sa il schimb peste 1 an …te rog help:) ,stima

  1. Autor

   @ilie,
   performanta trebuie aleasa in functie de ce anume doresti sa faci cu el, nu ai precizat nimic despre activitatile pentru care ai nevoie de laptop. In functie de asta se aleg componentele. Daca nu esti gamer sa ai nevoie de ultimile componente aparute in mod sigur nu vei fi nevoit sa achizitionezi altul peste un an. Ca beterie din practica iti zic ca mai mult de 4 ore jumate poate 5 nu vei gasi nici un laptop sa reziste pe baterie (depinde si de activitati) o aplicatie care foloseste intensiv placa video poate termina bateria si intr-o ora, vizionatul unui film sau statul pe net nu consuma atat de mult.

   2 sugestii :
   ASUS K55VD-SX660D (Intel Core i5-3230M, 15.6″, 4GB, 750GB, nVidia GeForce 610M@2GB, USB 3.0, HDMI)

   sau

   Laptop Dell Inspiron 3521 (Intel Core i5-3337U, 15.6″, 4GB, 1TB, AMD Radeon HD 8730M@2GB, USB 3.0, HDMI, Ubuntu

 10. Salut.Inca nu am achizitionat niciun laptop,din mai multe motive( nu are rost sa le expun aici ;) ).Am mai citit ce s-a scris pe la tine si am observat ceva care pare ok,ca si configuratie.Ce spui de
  http://www.oktal.ro/laptop/toshiba-satellite+p855-11r+ivy+bridge+i5-3210m+6gb+750gb+nvidia+gt+630m+2gb+blu-ray+windows+7+home+premium+precious+silver-o80976.html fata de
  http://www.marketonline.ro/laptop/laptop-dell-inspiron-15r-5520-intel-core-i7-3612qm-ivy-bridge-1tb-hdd-6gb-ddr3-amd-radeon-hd-7670m-1gb-argintiu (asta am vazut ca nu mai este disponibil,dar intrebam ca si comparatie) sau daca ai si alte variante aparute intre timp pentru o suma intre 2500-3000.Multumesc.

  1. Autor

   @nyk,

   Ceau, nu te-am mai auzit de mult. intre cele 2 laptopuri
   procesorul este o clasa mai jos la toshiba (nu ar fi o problema prea mare asta) dar i5 are 3 mb cache pe cand i7 din dell are 4 mb. Diferenta de putere e sesizabila. Hdd-urile au aceeasi viteza de rotatie nu aduc nici un +la performanta, display-urile sunt amandoua HD, ca RAM amandoua au 6 GB, placa video este aproximativ identica ca performanta, 7670m fiind in teste cu 2-3 procente mai buna daar diferenta este insesizabila in practica. Eu nu as opta pentru Toshiba decat in ultima instanta.
   Dell Inspiron 5520 il gasesti cu 3200 RON dar am gasit si altceva ce as vrea sa te uiti peste :
   Laptop ASUS K55VJ-SX096D (Intel Core i7-3630QM, 15.6″, 4GB, 750GB, nVidia GeForce GT 635M@2GB, USB 3.0, HDMI)
   La ASUS singura hiba ar fi ca are doar 4 GB RAM, dar se pot extinde, in rest e super si procesorul i7 are 6 mb cache, chiar mai bun ca si in Dell 5520, si placa video este si ea mai buna ca chipset si in plus are 2 gb ram dedicat.

   sau

   HP Pavilion G6-2240sq (Intel Core i7-3632QM, 15.6″, 6GB, 750GB, AMD Radeon HD 7670M@2GB, USB 3.0, HDMI, Negru)

   Procesorul este aproximativ identic, are deja 6 GB RAM, placa video este tot un 7670m mai slaba putin decat 635m dar are 2 RAM, deci mult mai buna ca si cea din Dell

 11. salut
  am un buget de 1500 ron
  ce laptop imi potzi recomanda
  il folosesc doar pentru internet si filme
  multumesc

  1. Autor

   @Vlad
   Buna, bugetul tau este foarte limitat dar nu este un capat de lume daca nu te astepti decat ce ai zis mai sus sa faca adica internet, filme, muzica. uite 3 variante pentru tine:

   Lenovo IdeaPad B570e (Intel Pentium B970, 15.6″, 4GB, 500GB, Intel HD Graphics, HDMI)

   Fujitsu LifeBook A512 (Intel Pentium B960, 15.6″, 4GB, 500GB, Intel HD Graphics, HDMI)

   Acer Aspire E1-531-B9604G50Mnks (Intel Pentium B960, 15.6″, 4GB, 500GB, Intel HD Graphics, HDMI, Linux, Negru)

   toate cele 3 sunt similare, primul fiind putin mai puternic pe ansamblu

 12. Salut!
  Te-as ruga sa-mi spui o parere despre Ultrabook LENOVO i7-3517.
  Folosesc pentru mailuri, editare documente, filme, etc, mai putin jocuri. Se merita o asemenea achizitie (pretul la care l-as putea cumpara este de 3 400 lei)?
  Daca nu, ce-mi recomanzi?
  Iti multumesc anticipat?

  1. Autor

   @Horatiu,

   Mi-ai spus un brand si un procesor, nu pot sa iti zic nimic despre laptopul pe care l-ai vazut tu fara un link, conteaza foarte mult sa stiu si celelalte componente si modelul de Lenovo. Poate pe total sa merite 3400 RON sau sa merite 2500, depinde de ce mai are in componenta. Daca revii cu un link pot sa te ajut mai mult.

 13. Salut. As vrea sa-mi spui si mie un laptop ff bun pentru un viitor student la arhitectura(proiectare CAD etc). Bugetul meu este unul in jurul sumei de 4000 lei. Astept un raspuns :)

  1. Autor

   @andi,

   In principiu tu ai nevoie de un sistem asemanator cu unul de gaming, adica placa video si procesor cat mai puternic. Bugetul tau este suficient pentru un astfel de laptop.

   Laptop Toshiba P855-33C cu procesor Intel® CoreTM i7-3630QM 2.40GHz, Ivy Bridge, 6GB, 750GB, nVidia GeForce GT 640M 2GB
   – laptpul are unul dintre cele mai puternice procesoare de pe piata, are memorie suficienta cu posibilitate de a fi extinsa, hdd-ul este suficient de incapator din pacate nu este unul dintre cele mai rapide dar este in principiu ok. Placa video este una dintre cele mai bune pentru segmentul de grafica. Cu configuratia de mai sus nu vei avea probleme in nici un program de gen CAD

 14. Salut.
  Doresc sa achizitionez un laptop (pt. jocuri)pt. fiul meu din gama ASSUS sau THOSIBA (am inteles ca sunt cele mai fiabile). Pt. mine idealul ar fi un laptop cu procesor i5,placa video 2GB.(dedicata),RAM 4 GB , dar dispun de un buget de 2300 lei .Aici intervine enigma. Am vazut pe oferte ca la pretentiile mele pretul ajunge undeva la 2500-2700 lei si nu stiu la ce as putea renunta din configuratie ca sa nu fie afectate prea tare performantele , in conditiile in care una din cele 3 componente ar putea fi mai usor de upgradat sau inlocuit in viitor .Daca nu iti ocupa prea mult timp poate imi poti da si citeva configuratii.
  Iti multumesc anticipat.

  1. Autor

   @Anghel,
   e adevarat un laptop care sa aiba toti parametrii specificati de tine este undeva de la 2500 in sus. Asus, Dell, Toshiba, HP sunt marci bune. Din pacate inafara de memoria RAM si Harddisk-ul nu prea se poate upgrada nimic in un laptop, nu ai libertatea unui desktop.

   Ce am gasit:
   O varianta de configuratie foarte buna ar fi urmatorul Acer, DAR Acer de obicei e un brand care mai face probleme, daca era unul din brandurile de mai sus cu configuratia asta ti-as fi spus sa il iei fara sa mai stai pe ganduri. Laptopul de mai jos este si Acer si nu am gasit nimic de el pe internet. Nu pot sa iti zic ca este o configuratie buna dar nu pot sa garantez ca nu are probleme de constructie sau se incalzeste foarte tare (Acer are problemele astea)

   Acer Aspire E1-571G-53234G50Mnks (Intel Core i5-3230M, 15.6″, 4GB, 500GB, nVidia GeForce 710M@2GB, HDMI, Linux)

   O configuratie in care nu ai o placa video asa de puternica este:
   Laptop Lenovo B590 (Intel Core i5-3210M, 15.6″, 4GB, 500GB, nVidia GeForce 610M@1GB, USB 3.0, HDMI, FPR)

   Este un entry level poti sa joci majoritatea jocurilor de 2012 dar pe setari medii cel mult.

   Imi pare rau ca nu am reusit sa fac mai multe pentru tine. Daca totusi poti sa maresti bugetul cu inca 200 de RON urmatoarea configuratie este exact ce cauti:
   ASUS K55VM-SX113D, Intel Core i5-3210M [Ivy Bridge], 750GB HDD, 4096MB DDR3, nVidia GeForce GT 630M 2GB

 15. Buna,
  vreau si eu sa imi cumpar un laptop cu pretul pana in 2000 lei. Imi puteti da un sfat, o configuratie? va multumesc

 16. Buna seara!
  Am un laptop (ASUS K53SV-SX905D) cumparat de la Flanco pe care momentan il am la garantie si ideea e ca au trecut 10 zile lucratoare de cand l-am trimis si nu am primit nici un raspuns.
  Asadar, maine o sa ma duc la ei si o sa cer sa-mi dea alt laptop la banii pe care i-am dat pe el (adica 3400RON) sau ceva mai bun si o sa dau o diferenta de 100 sau 200RON (maxim).
  M-am tot uitat pe site-ul lor si am gasit cateva laptop-uri ceva mai interesante si sincer nu stiu ce sa aleg.. As vrea ceva pe nVidia si daca se poate mai bun decat ce am avut eu, dar…

  – Laptop Acer V3-571G NX.M7DEX.003 (asta ar fi cel mai bun, daca ma iau dupa ce stie sa faca, dar.. e Acer.)
  – Laptop Asus K56CM-XX197D
  – Laptop Dell Inspiron 5520
  – Laptop Dell Inspirion 5220
  – Laptop HP Pavilion g6-2305sq
  – Laptop Toshiba L855-159
  Ce imi recomandati?

  Multumesc anticipat,
  Alin G.

  1. Autor

   @Aling G.
   Asa cum am spus de mai multe ori modele de laptop vin in mai multe configuratii care unele pot fi ok altele pot fi foarte slabe. Nu pot sa te ajut cu lista respectiva pentru ca pot exista diferente prea mari decat variantele pe care le vezi tu.

   Cu cealalta problema as fi curios daca accepta sa iti dea altul cu tot cu diferenta de pret. Daca e in garantie si e trecut de 10 zile legal nu sunt obligati sa iti schimbe nimic sau sa preia inapoi. eMag are politica de 30 de zile dar la ei e afisata. La ceilalti doar 10 zile cat se specifica in lege.

 17. salut, multumesc pt acest blog
  doresc si eu sa-mi iau un laptop bun si ieftin….
  mai degraba bun decat ieftin deh
  Au niste oferte la toshiba cei de la oktal…
  http://www.oktal.ro/laptop/toshiba-satellite+p855-11r+ivy+bridge+i5-3210m+6gb+750gb+nvidia+gt+630m+2gb+blu-ray+windows+7+home+premium+precious+silver-o80976.html
  imi place ca are si windows instalat oricum imi trebuie o licenta
  Oare e mult mai putin fiabil toshiba decat asus sau dell?!
  nu stiu prea multe despre toshiba..
  As putea sa astept un pic poate gasesc o promotie la asus…la dell exista deja, dar fara SO preinstalat…si in aceiasi bani (deci e cam mult pt bugetul meu)
  P.s.nu stiu cat va mai fi oferta asta la oktal…oare e un pret bun pt toshiba asta?

  1. Autor

   @ema, laptopul pare foarte ok, si vad ca e la o reducere foarte mare. Probabil ca e final de stoc pt ca in alte magazine nu l-am mai vazut. Asus si Dell sunt barci consacrate dar nici Toshiba nu e o marca cu probleme. Depinde acum pt ce il folosesti dar e greu de crezut ca, configuratia gasita de tine nu ar putea sa te multumeasca.

 18. salut domnule mihai.va mai adresez o intrebare.sora mea sia luat acel laptop sony vaio de care miati spus…el are win 8 preinstalat.mai trebuie instalate driverele?sau doar niste programe gen flash player?

  1. Autor

   @georgeta, daca este deja preinstalat nu mai trebuie instalate drivere, restul aplicatiilor ca si flash player se instaleaza daca sunt nevoie de ele.

 19. Salutare. Nu iti imaginezi, Domnule Nisipeanu, cat ma bucur ca exista blogul asta si ca esti dispus sa ajuti lumea.
  Vreau si eu un laptop. Nu as da mai mult de 3000 RON (dar nu e nimic batut in cuie).
  Pentru ce il vreau: scris, web, filme, jocuri.
  Mi-as dori un laptop dintr-un material mai rezistent decat clasicul plastic (nu stiu daca in banii astia pot lua altceva).

  Multumesc anticipat,
  Cristian.

  1. Autor

   @cristian, un laptop care sa fie si pentru jocuri si din materiale bune e greu de casit in 3000 RON dar as avea vreo 3 sugestii pentru tine:

   HP Pavilion G6-2240sq cu procesor Intel® CoreTM i7-3632QM 2.20GHz, Ivy Bridge, 6GB, 750GB, AMD Radeon HD 7670M 2GB

   Lenovo G580 cu procesor Intel® CoreTM i7-3520M 2.90GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GT 630M 2GB

   Si daca vrei sa treci peste 3000

   Dell Inspiron 7520 cu procesor Intel® CoreTM i7-3612QM 2.10GHz, Ivy Bridge, 6GB, 750GB, AMD Radeon HD 7730M 2GB

   Inafara de ultimul Dell care e din aluminiu celelalte sunt din plastic. Dar … eu as zice sa nu faci rabat la configuratie pentru putin aluminu, rezistenta e data de structura interna care e metalica si la cele din plastic si la cele din aluminiu.

 20. Buna,
  as dori sa imi cumpar si eu un laptop si as avea nevoie de ceva sfaturi. Am un buget de 2500 max 3000 lei. Folosesc laptoul pentru internet, filme, skype, mai rar autocad. Ce imi recomanzi? Multumesc de ajutor. Ioana

  1. Autor

   @Dan, configuratia e una ok pentru un calculator pentru internet si ceva jocuri, dar sincer eu nu as cumpara Acer

 21. Laptop LENOVO ThinkPad Edge E530, Intel Core i3-3110M 2.4GHz, 15.6″, 4GB, 500GB, Intel HD Graphics, Free Dos
  Laptop SAMSUNG NP300E5X-S02RO, Intel Core i3-3110M 2.4GHz, 15.6″, 4GB, 750GB, NVIDIA GeForce GT620M, Free DOS

  1. Autor

   @nick nelson,

   Amandoua sunt identice mai putin placa video care e dedicata si destul de performanta la Samsung.

 22. LENOVO ThinkPad Edge E530 sau SAMSUNG EP 300E5X-S02RO raport calitate pret?

  1. Autor

   @nick nelson, atat ThinkPad Edge E530 cat si SAMSUNG EP 300E5X-S02RO vin in mai multe configuratii, daca imi trimiti link-uri catre exact configuratia pe care ai gasit-o tu pot sa incerc sa ti le compar.

  1. Autor

   @Cezar, Imi pare rau sa te dezamagesc dar mai mult decat scrie in descriere nu stiu nici eu despre el, nu mi-a cazut in mana mouse-ul ala, si nici unul cu touch, pot sa iti spun in schimb ca functioneaza pe 2.4 GHz nu vei observa sacadari, iar mouse-urile fara fir tin destul de mult cu un rand de baterii. Acolo scrie 3 luni, hai sa zicem si 2 luni daca ar tine eu zic ca e ok. Cat despre faptul ca are doar touch s-ar putea sa fie ciudat sa nu ai un feedback atunci cand apesi tastele, dar asta e ceva ce te inveti.

 23. Buna!Am un laptop Toshiba satellite c660-1CD cu procesor Intel Pentium 2. 13GHz, 3058mb RAM si placa ATi mobility radeon HD 5000 series 1gb mem. Ce credeti despre el? e bun?

  1. Autor

   @Costel,
   nu stiu exact ce te astepti sa iti spun. Un calculator si orice alt lucru e bun atat timp cat merge asa cum iti doresti. Tu deja il ai, daca esti multumit de el inseamna ca e bun. Daca nu atunci nu e bun. Sunt sigur ca o sa vina x si y care o sa iti zica ca daca nu ai procesorul x sau nu stiu cata memorie sau placa video nu stiu de care nu e bun. E gresit. Atat timp cat iti satisface nevoia e bun si daca nu are nu stiu ce configuratie.

   E adevarat, e o configuratie mai veche, e normal ca sa mearga mai greu sau sa nu aiba unele componente care le gasesti intr-un laptop nou dar cum am zis daca tu simti ca ai nevoie de unul mai bun atunci nu mai e bun.

 24. Salut! incerc de cateva zile sa-mi achizitionez un laptop si nu stiu ce sa decid. am renuntat de curand la un netbook Acer Aspire 722 care mi s-a parut mult prea incet. nu am un buget foarte mare; undeva pana la 2300 ron. vreau un laptop pentru acasa: navigare rapida pe internet, vizionare filme HD `(720p, chiar si 1080p) si sa suporte diferite jocuri cu cerinte decente(ex: fifa 2011). ce mi-ai recomanda? multumesc anticipat!

  1. Autor

   @Cristi, in 2300 RON nu poti sa gasesti prea multe dar pot sa iti recomand
   Lenovo G580AR cu procesor Intel® CoreTM i5-3210M 2.50GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, nVidia GeForce 610M 1GB, FreeDOS

   Este foarte echilibrat, configuratie buna, o versiune mai veche a aceluiasi procesor am eu si sunt foarte multumit de el. Placa video nu este una dintre cele mai grozave dar este ok pentru Fifa 2011, e posibil pe setari maxime sa mai vezi o sacadare din cand in cand dar pe setari medii nu vei avea probleme. Suporta filme HD si FullHD, iar pentru navigare rapida pe net doar viteza pe care o ai la abonament poate sa te incetineasca.

  1. Autor

   @Andrei,

   Configuratia Acer Aspire V3-571G-73638G75 Maii este mult mai buna din cauza placii video. Pe de alta parte Acer cel putin cu modelele ieftine si medii nu prea isi dau silinta sa le faca fiabile si au probleme cu incalzirea. Imi e greu sa recomand un acer mai ales la 3000 RON.

   HP Pavilion g6-2305sq este foarte aproape ca si configuratie dar placa video scoate un punctaj de doar 1078 in 3DMark 11 fata de GT 730M care are un punctaj de 1858.

   Pot sa iti fac o sugestie: Laptop Dell Inspiron 15R 7520 (Intel Core i7-3612QM, 15.6″, 6GB, 1TB, AMD Radeon HD 7730M@2GB, USB 3.0, HDMI, Ubuntu)

   Dell e una din marcile foarte apreciate, Configuratia este foarte buna, undeva intre Acer si HP-ul sugerat de tine. De asemenea pretul este intre cele 2. Placa video nu este nici ea mai tare ca si GT 730M dar in 3DMark 11 scoate un punctaj de 1478 ceea ce o situeaza in zona gaming.

   Ai intrebat in ce consta produsele resigilate. La eMag poti returna un produs in 30 de zile produsele alea se vand ca resigilate deci poti sa zici ca e la mana a doua, mai exista produsele care sunt expuse in showroom-urile eMag, si alea se reambaleaza si se vand ca resigilate.

 25. Salut!
  Mi-as dori sa achizionez un netbook pana in 1000 RON, utilizabil pentru navigare web, muzica si vizualizare de filme (fara pretentii de HD). Jocuri nu joc. Mi-a atras atentia acesta:

  http://www.emag.ro/netbook-packard-bell-dots-c-262g32nkk-cu-procesor-intel-174-atom-small-sup-tm-sup-small-n2600-1-60ghz-2gb-320gb-linpus-lite-for-meego-black-nu-bxqeu-004/pd/EC5NNBBBM/?emag_click_id=75371281c793c7b35fd0183856fc5515&ref=afs&gclid=CPOX2sj8qbYCFYgXzQodNXkAFg#Ancora_Rate

  Dupa parerea ta, are vreun minus pentru ceea ce imi doresc eu?
  Multumesc mult!

  1. Autor

   @Dorian,

   Buna, netbook-ul este gandit pentru internet asa ca poti linistit sa navighezi sa asculti muzica si sa vezi un film. Sa nu te astepti la extraordinar de mult de la el deoarece procesorul este extrem de slab, procesoarele atom au fost gandite initial pentru si nu pt laptpuri. Daca te uiti la filme mult s-ar putea ca ecranul de 10 inchi sa nu fie cel mai potrivit pentru ochi. Dar pe total Packard Bell DOTS-C-262G32nkk este capabil de tot ce vrei tu sa faci.

 26. poti sa imi recomanzi unul dintre
  http://www.cel.ro/laptop-notebook/laptop-toshiba-satellite-c855_2fg-i5_3230m-750gb-4gb-white-l/
  sau
  http://www.cel.ro/laptop-notebook/laptop-toshiba-satellite-l850d_139-a6_4400m-500gb-4gb-hd7610m-wi-l/
  sau
  http://www.cel.ro/laptop-notebook/laptop-asus-k55vd_sx343d-i5_3210m-750gb-4gb-gf610m-2gb-white-l/
  vreau in special pentru programe si sa mearga si ceva jocuri pe el cat de cat … daca poti sa imi recomanzi unul? as vrea in special intre pretul de 2200-2800lei, ?

  1. Autor

   @MARTAU,
   buna, am aruncat un ochi peste cele 3 variante vazute de tine. Si ca sa intruneasca toate conditiile singurul ar fi Toshiba Satellite L850D-139, pentru placa video mai puternica. Primul nu are decat una integrata, iar ultimul are una destul de slaba.

   Despre Toshiba ca si Brand nu am auzit lucruri rele dar nu am auzit nici ceva care sa il scoata in evidenta. Mai jos iti fac o alta propunere care este putin mai scumpa dar inca e in bugetul tau.

   HP Pavilion G6-2240sq cu procesor Intel® CoreTM i7-3632QM 2.20GHz, Ivy Bridge, 6GB, 750GB, AMD Radeon HD 7670M 2GB

   Procesorul i7-3632QM are un punctaj dublu in testele facute fata de A6-4400M (Cel din Toshiba), i7 este unul din cele mai puternice intel-uri. Memoria RAM este mai mare cu 2 GB decat la oricare din cele 3. Placa video este undeva cu 40% mai puternica decat HD7610 si are dublu memorie redicata, si spatiul de stocare este si el mai mare cu 250 GB.

   Cu o configuratie ca cea de mai sus pot sa iti garantez ca nu vei avea probleme cu aplicatiile la ora actuala sau chiar cu jocurile.

 27. Multumesc.Chiar la modelul asta ma gandeam si eu.Din cate am citit,am aflat ca acest model are un material destul de bun si sta destul de bine si la capitolul incalzire.Dar totus nu vreau sa risc pentru ca o sa il folosesc destul de mult la jocuri.
  In concluzie,ce cooler netbook,nu foarte scump,nu prea galagios si destul de bun mi-ai recomanda de pe http://www.emag.ro/standuri-coolere-notebook.

  1. Autor

   @Liviu, deocamdata nu as vrea sa iti recomand un cooler sugestia mea este dupa ce il achizitionezi sa cauti un cooler care sa aiba venitlatorul chiar in dreptul gurii de aerisire sutuata pe spatele laptopului pentru a avea randament maxim. Am cautat eu o poza care sa arate partea din spate dar din pacate nu am gasit una. Cel mai ok este sa mergi in 2 pasi sau sa iei direct unul cu 2 ventilatoare gen asta sau unul cu un ventilator foarte mare ca si asta.

  1. Autor

   @Georgeta, Nu e un laptop rau este perfect pentru internet dar la pretul acela gasesti unul cu procesor i3 care este mai performant si parerea mea ca mai bine sa am ceva mai puternic dar cu un design mai naspa decat unul fain si scump dar cu performante mai reduse. Parerea mea de baiat. :)

 28. strict pentru mail,internet si mess.,ce-mi recomandati?Am 54 de ani,am calculator din 1998 si vreau ceva bun si ieftin

  1. Autor

   @ EPURE NICU, aveti un buget disponibil pentru un laptop? Este foarte important deoarece preturile si calitatea variaza mult.

  1. Autor

   @Liviu,
   Dintre cele 2 modele ca si configuratie per total Acer Aspire V3-571G-73638G75 Maii este cel mai bun. Atat la placa video cat si memoria care este dubla. Procesorul desi are o fregventa mai mica 2.2 fata de 2.9 are mai multa memorie cache si asta ii da o putere mai mare de procesare.

   Concluzie ca si configuratie Acer ar fi cel ok, dar inainte de a il achizitiona te-as sfatui sa intrii pe forumuri si sa cauti exact posesorii acestui model doarece Acer este recunoscut prin a face configuratii “bune” si ieftine si laptopurile lor ajung sa se incalzeasca sau sa nu functioneze asa cum ar trebui. Acum Acer Aspire V3-571G-73638G75 Maii nu este unul ieftin si aici situatia ar putea sa se schimbe.

   Daca era o alta marca cu aceeasi configuratie ti-as fi recomandat fara probleme sa o iei.

 29. Multumesc mult.
  Despre laptopul DELL ce parere ai?As vrea sa cumpar ASSUS-ul ,dar deja depasesc cu mult bugetul,asa ca o sa ma rezum la DELLhttp://www.oktal.ro/laptop/dell-inspiron+7520+special+edition+full+hd+ivy+bridge+i7-3612qm+8gb+1tb+++32gb+ssd+amd+radeon+hd+7730m+2gb+windows+7+home+premium+stealth+black+anodized+aluminum-o89125.html.
  Ms mult.

  1. Autor

   @Cosmin, tu m-ai intrebat care e cel mai bun dintre cele 2 pe care le-ai gasit. Si Dell e foarte bun nu am ce sa ii reprosez doar ca din cele 2 Asus-ul era mai performant.

  1. Autor

   @Cosmin,
   mesajul tau sa pierdut prin sectiunea spam (probabil bagat automat de la link-uri), bine ca l-am vazut totusi.

   Dintre cele 2 laptopuri Asus N56VZ-S4264D este fara discutie “the one”. Procesor mai puternic, placa video mai puternica. Singurul atu a lui Dell este cei 32 GB SSD care in practica ajuta enorm. Dar oricand poti sa ii inlocuiesti HDD-ul Asusului cu un SSD sau un hibrid.

 30. Salutare, incerc sa-mi cumpar un laptop care sa fie cat de cat rezistent, pentru ca nu-mi doresc sa merg la 3 luni cu el in service. Lenovo pare sa aiba caracteristici bune, dar colegii de la facultate se plangeau ca se strica des. Ce-mi recomandati? Eu dispun de un buget de 2000- 2700 lei si as dori i5 sau daca gasesc asa ceva, i7 cu frecventa de peste 2300. Va multumesc!

  1. Autor

   @Florin,

   E greu sa gasesti unul care sa nu se strice, Lenovo nu este cea mai proasta optiune dar nici cea mai grozava la capitolul resistenta si mers in service.

   uite ceva exemple :
   HP Pavilion G6-2240sq cu procesor Intel® CoreTM i7-3632QM 2.20GHz, Ivy Bridge, 6GB, 750GB, AMD Radeon HD 7670M 2GB
   Ai mentionat fregventa de 2200, sa sti ca diferenta de fregventa este insesizabila atunci cand ai un cache mare la procesor si 6 Mb este foarte bun, in general vei gasi 3Mb iar acolo se simte diferenta.

 31. Salut am o intrebare legata de topingul laptop: deoarece lucrez ca motion designer video editing si alte nume stufoase… doresc sa intreb care laptopuri pot sa-mi indeplineasca cerintele: spre exemplu folosesc un acer aspire 5738g, il am de aproape 5 ani si a imbatranit saracu nu mai face fata la toate programele care ruleaza in acelasi timp (adobe after effects, photoshop, moziila, chrome. maya, adobe ilustrator…) Ce ma intereseaza pe mine este un laptop care sa aiba procesorul destul de puternic sa-mi indeplineasca cerintele. Pana acum am gasit un laptop destul de bun (alienware m18x)ar mai fi si altele deoarece acesta e destul de scump

  1. Autor

   @Robert,

   Alienware-ul este cunoscut ca unul din cele mai bune dar nu neaparat este si cel mai bun, parerea mea este ca daca te-ai descurcat pana acum cu un acer aspire 5738g poti sa mergi pe un laptop high end dar care sa nu fie neaparat la pretul unul Alienware.

   Am dat un search pe eMag si am pus ceva filtre gen procesor i7, memorie peste 12 GB, ssd, placa video dedicata din segmentul high end si am gasit urmatoarea lista . Dupa cum vezi desi Alienware-ul este cel mai scump nu are o configuratie la fel de buna ca si Asus-urile din capul listei. Asus fiind o marca buna concurent direct a lui Dell (dell detine Alienware-ul) cred ca este o varianta destul de ok.

 32. si totusi este dubios faptul ca are garantie doar 1 an si 2 sau 3 ca la celelalte laptopuri…daca nu este altceva o sa ii spun sa o mai extinda cu un an

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *