WordPress – Mobile AppWidget, un plugin pentru promovarea aplicatiilor pentru mobile

Orice program, pagina de web sau chiar articol ar trebui sa vina din necesitatea de a rezolva o problema. De ceva timp eu am avut o problema la care nu am reușit sa găsesc o soluție simpla.

Deși am dezvoltat mai multe aplicații mobile înafara de a scrie articole pe acest blog nu le-am promovat în nici un fel. Asa ca am cautat o soluție de a publica pe blogurile mele o reclama în zona din dreapta (sidebar) iar template-ul reclamei sa poată fi refolosit.

Din păcate nu am găsit un astfel de plugin asa ca am început eu sa scriu unul.

Asa sa născut pluginul pentru WordPress: Mobile AppWidget.

Cu acest plugin se pot adăuga aplicații de Android, iOS sau Windows Phone, mai mult dacă exista aceeași aplicație pe 2 sau pe toate din cele 3 platforme se poate defini o singura aplicație cu link-uri de descărcare pentru toate versiunile disponibile.

Mobile AppWidget - Adaugare aplicatie noua Mobile AppWidget - Apps listing

Am evitat în a forța un blogger în a adăuga linkuri doar spre App store-urile oficiale cum ar fi App Store pentru iOS sau Google Play pentru Android tocmai pentru a da libertatea de a descarca o aplicație de oriunde sau doar a afișa url-ul unei pagini de prezentare (Landing Page)

Odată aplicațiile adăugate ele vor fi grupate în campanii.

Campaniile sunt create în pagina “Campaigns” și pot cuprinde o serie de setări cum ar fi data de început a unei campanii, data de sfârșit sau posibilitatea de a nu fi limitata de timp.

De asemenea o campanie poate avea un număr total de click-uri sau de view-uri, inclusiv un număr de view-uri sau click-uri pe zi pentru a distribui pe toată perioada un număr aproximativ egal de apariții.

In momentul în care una din condiții se atinge campania se va opri și widgetul nu va mai arata nimic ca și când nu ar fi pus nici unul.

Mobile AppWidget - Adaugare aplicatie noua Mobile AppWidget - Apps listing

Odată ce exista o campania creata ea poate fi afișată pe site din secțiunea Appearance ->Widgets alegând widgetul “Mobile AppWidget” iar din dropdown campania dorita.

Pluginul este gratuit și poate fi descarcat din repository-ul oficial WordPress.net vezi link-ul următor: http://wordpress.org/plugins/mobile-appwidget/

Pluginul este încă în development și la versiunile următoare doresc sa aduc următoarele îmbunătățiri:

  • adăugare template-uri multiple
  • adăugare start / stop campanie
  • adăugare statistici detaliate

Daca mai aveți sugestii adăugați-le ca și comentariu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.