Durere, inconștientă si eroi

Doliu national

O tragedie la care ramai fără cuvinte!

Am urmărit terifiat informații despre tragedia din clubul Colectiv. O tragedie care a pornit din inconștientă și nepăsare și lăcomie.

O tragedie care putea fi evitata dacă cei care au amenajat clubul ar fi prevazut mai mult uși, o tragedie care putea fi evitata dacă ar fi fost prevazut un sistem de stingere a incendiului (din păcate nu ar fi arătat foarte cool). Daca cei care au aprins artificiile acelea ar fi gândit direcția în care se îndreaptă scânteile și dacă materialele pe care ajung acele scântei nu sunt inflamabile.

Vinovați sunt multi, orice s-ar întâmpla de azi înainte nu ii va învia din morți pe acei tineri și nici  nu ii va vindeca pe cei care sunt acum în spitale. Dar poate pe viitor ar putea sa prevină astfel de incidente. Un control mai strict pentru materialele pirotehnice ar fi cazul. Nu degeaba astfel de manifestări ar trebui făcute doar de personal calificat.

Am văzut pe Facebook o grămadă de reacții, unii au dat vina pe diavol alții pe Halloween sau pe muzica cantata. E adevarat planetele s-au aliniat tragedia sa întâmplat dar nu din cauza unor personaje malefice sau a magiei. Din cauza INCONȘTIENTEI.

Un singur lucru s-a întâmplat bun în toată aceasta tragedie. A transformat din oamenii obișnuiți eroi. Pompieri, medici și tineri de la fata locului au făcut tot ce au putut omenește sa ajute.

Câțiva tineri (nu am sa încerc sa dau nume) după ce au ieșit și au fost în siguranță, au reintrat în focul din acel iad pentru a scoate și pe alții, persoane pe care posibil nici nu le-au cunoscut. Si tragic unii din acei eroi nu s-au mai întors.

Dumnezeu sa ii odihnească pe cei decedați, Dumnezeu sa ii ajute pe cei care se zbat intre viata și moarte!

In fata clădirii Operei din Timișoara exista acum câteva zeci de lumânări aprinse. Daca vrei sa aprinzi și tu o lumânare acum este momentul. Sunt sigur ca în fiecare oraș exista un astfel de loc. Haide-ți sa ne amintim pentru ca pe viitor amintirea acestei tragedii sa ne facă sa prevenim astfel de nenorociri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.