Evenimentul HackTM 2015 se desfasoara in weekendul 06.11 – 08.11

HackTM 2015 - hackatlonSi Timisoara este un hub IT, chiar daca nu sunt atatea firme ca si in Bucuresti si Cluj incet, incet firme de renume apar pe piata locala oferind tot mai multe posturi de munca in domeniu. Politehnica si Universitatea de Vest dau si ele o mana de ajutor (chiar daca unele cursuri sunt degeaba si foarte multi din absolventi trebuie sa invete aproape de la inceput in primele luni de job ).

Totuși Timișoara și zona Banatului au o grămadă de minți suficient de sclipitoare și care încă nu au plecat din Romania (vezi evenimentele din aceasta perioada).

Dovada a ce am spus mai sus sunt evenimente de genul HackTM care se va desfășura în acest weekend (6 noiembrie – 8 noiembrie), un eveniment în care freelanceri, studenți, angajați în domeniu sau pasionați sunt invitați în echipe de pana la 5 oameni sa se înscrie la un eveniment de hacking.

Atenție HackTM si “hacking” nu presupune sa spargi rețele, calculatoare etc, etc. ci sa creezi software.

Exista cîteva categorii de proiecte acceptate: “City Projects“, “Automotive“, “eHealth“, “Game Development” și “Open

Mai exista o categorie numita “Junior Code League” – pentru elevii de liceu sau mai mici. Hei generațiile astea mai tinere ajung sa “te facă” cu toată experienta ta acumulata. (nu ca ma simt prea bătrîn :) )

Printre parteneri și sponsori vad:

iSoftBet – fosta firma la care am lucrat (firma care se ocupa cu realizarea infrastructurilor cazinourilor online, jocuri backoffice, sisteme de plați etc.)

Audials și Rapid Solutions – 2 startup-uri interesante

AudioNow – un startup care creează un software interesant pentru transmiterea posturilor de radio prin device-uri gen Smartphone – aici vreau sa o salut pe Maya Scripca fosta mea profa :) de info din liceu. (primul meu 3 la info ma îndreptat în direcția buna :) )

SafeFleet – cu ale ei sisteme de monitorizare a flotelor de mașini – vreau sa îl salut pe dl. Claudiu Suma, un om deosebit

In concluzie dacă vrei sa participi la Hackatlon repede înscrierea pe pagina HackTM 2015, vino cu laptopul și cana de cafea, mîncarea o primești de acolo iar evenimentul se tine la Haven (piscina nu e deschisa).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *