Cateva cuvinte despre filmul Arrival sau cum e tradus la noi Primul Contact

Am văzut filmul la cinema în Timișoara, eram în fata casei la cinema și ma tot gândeam cum se numește filmul. Îmi venea traducerea “Primul Contact” în minte dar imediat ma gândeam la “First Contact” din seria Star Trek sau de “Contact” cu Jodie Foster și nu mi se părea ok dar pana la urma mi-am adus aminte de titlul original Arrival și am rezolvat problema.

Revenind la film este o producție care merita dacă sunteți pasionați de genul SF sau de fizica. Scorul pe IMDB este de  8.4 . Atenție nu e un film de acțiune, nu va așteptați la lupte, arme futuriste, nave spatiale care zboară de colo colo. Subiectul filmului este defapt cum poți sa aduci 2 culturi diferite și sa le faci sa coopereze.

Pe scurt acțiunea filmului se concentrează pe 2 personaje Louise Banks interpretata de Amy Adams și de Ian Donnelly interpretat de Jeremy Renner, unul lingvist celalalt fizician. Cele 2 personaje sunt puse în fata unei munci titanice de a traduce comunicațiile intre ocupanții celor 12 nave care s-au așezat în diverse puncte de pe glob și restul lumii.

Nu am sa intru în detalii dar ce trebuie sa spun este ca filmul se bazează pe o teorie oarecum controversata din fizica cuantica, prin care acțiunile noastre sunt influențate nu de evenimente din trecut cum ar părea normal pentru fiecare din noi ci de viitor. Daca v-am făcut curioși va recomand filmul Arrival sau Primul Contact și dacă sunteți dornici de putina fizica cuantica puteți sa cautați pe Google “influencing past by future events”

Era sa uit. Probabil numele celor 2 actori principali nu va spune prea multe dar ce spune-ți de Forest Whitaker? El interpretează personajul Colonel Weber cel care ii aduce împreună pe cei 2 actori.

Vizionare placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *