Curatenea de primavara, transforma orasul in groapa de gunoi

Curatenea de primavara 2017 - TimisoaraIn fiecare an curațenea de primăvară, sau curațenea de toamna sunt perioade acceptate legal de a face mizerie la modul “nesimțit” în oraș.

De vreo doua săptămâni în fiecare dimineață în drum spre servici trec pe bulevardul Take Ionescu, una din arterele importante a orașului, și la tot pasul (în fata fiecărei scări de bloc), vad grămezi de gunoaie tot mai mari.

OK, e curațenea de primăvară, lumea arunca “chestii” (saltele, crengi, rame de geamuri, cutii de la diverse produse etc.) când se termina vine Retim-ul (societatea care se ocupa pe aici cu colectarea gunoiului) și le colectează.

Dar pana atunci străzile sunt pline de gunoaie, și orașul seamăna ca o groapa de gunoi.

Nu vreau sa dau sfaturi nimănui dar oare nu ar fi mai frumos sa se plaseze tomberoane mai mari speciale pentru asa ceva, și bineînțeles odată la 2, 3 zile ridicate sa nu dea pe afara?

Sa făcut tam tam cu Timișoara Capitala Europeana a Culturii în 2021 dar ce o sa zică străinii când or sa apară în oraș (stai deja vin o grămadă de străini fără nici o Capitala Europeana), și o sa vadă din loc în loc munți de gunoaie?

O sa ne considere niște țigani (stai ca nu e voie sa zic țigani), niște romi. O tara de romi mai ales ca România – Romi cine nu știe sensul cuvintelor (cum ar fi un străin) e indus ușor în eroare.

Exista foarte multi care arata pentru orice cu degetul către primar. Sunt conștient ca nu trebuie el sa facă tot de aia are în subordine o grămadă de departamente și alte forme de organizare. Sa își facă treaba funcționarii angajați pentru asta. Dar în cazul asta primarul ar putea sa ii tragă de urechi puțin și sa rezolve problema cu curățenia de primăvară / toamna.

Ieri pe la 17:30 ieșind de la servici am văzut și ce se întâmplă când ai gunoaie pe drum. Un reprezentant distins al etniei de care ziceam mai sus se chinuia cu o ranga sa smulgă motorul de la un frigider aruncat. Poza e în partea de jos al primului colaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *