Noul serial Star Trek Discovery, păreri după episodul 3

Poster Star Trek DiscoveryStar Trek a revenit cu un nou serial după mai bine de … 12 ani când s-a terminat Star Trek Enterprise. Comunitatea de Trek-eri e foarte mare, și eu sunt unul din fani. Nu neparat genul care sa dețină costume și sa meargă la convenții, dar am văzut cu plăcere toate serialele și filmele de pana acum. Preferatele mele sunt TNG, Voyager și Enterprise.

Dar sa revin la Star Trek Discovery. Am văzut primele 2 episoade în seara când au fost și puse pe Netflix, dar … nu am știut ce sa transmit pe blog. Primele 2 episoade au fost lansate în aceeași zi și trebuiau sa deschidă apetitul fanilor pentru un nou serial.

Perioada abordata este cea a războiului dintre Federație și Klingonieni, perioada care nu a mai abordat-o nici un film sau serial din franciza. Totuși nava Discovery cea care da titlul serialului nici măcar nu apare, se lasă așteptată pana în episodul 3. 

Ideea lor de a folosi o nava de care nimeni nu a auzit pentru ceva deep space research care sa ajute în război e interesanta. Totuși, un nou tip de motor bazat pe spori … hmm mi se pare putin cam aiurea. Celelalte seriale chiar aveau teorii interesante, care unele chiar sunt luate în seama de oameni de știință adevărați, Iar acum ce au găsit e motorul cu spori …

Genericul seamănă mai mult cu cel din Westworld, decât un generic de film Star Trek. Pana acum serialele aveau un generic foarte inspirational, care te ducea cu gândul la aventura, explorare, progres. Cel din Discovery, este … plin de desene tehnice a navei, a pistoalelor fazer și o melodie care poate te duce putin cu gândul la Star Trek.

Ce atrage atenția este noua înfățișare a Klingonienilor. Pentru un film din seria Star Trek, modul cum sunt înfățișați e foarte diferit, și mi se pare exagerat. Mai mult arata caracteristici care nu respecta linia “istorica” a francizei.

Klingonienii sunt foarte axați pe tradiție în toate filmele, dar în perioada din Discovery Klingonienii au o armura diferita, un mod diferit de a își decora interiorul navelor, acum sunt foarte luminoase și fastuoase în comparație cu stilul spartan și întunecat ce eram obișnuiți.

Chiar și Federația e diferita, personajele sunt în contradicție una cu alta, suspicioase ceea ce contravine cumva cu atmosfera normala din franciza.

In concluzie serialul nu este rău dar nu este ceea ce știm și ne-am obișnuit când vine vorba de Star Trek. Poate e o actualizare, o aducere a subiectului în timpurile noastre, poate e un serial gândit pentru societatea de acum, nu cea de acum 50-20 de ani.

Cert e ca unii din fanii înfocați nu or sa accepte și nu or sa considere acest serial din serie asa cum nu considera ca filmele artistice din timeline-ul Kelvin nu sunt în concordanta cu subiectul Star Trek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *