A dat iarna peste #Timisoara la sfarsit de 2018

Timisoara

Asa ca sa ne bucuram de zapada inainte de #Craciun sau pentru ca sa aiba pe ce aluneca sania mosului cerul a dat in weekendul trecut zapada. Si … a fost zapada din belsug.

O sambata intreaga a nins cu fulgi mari, era ca in povesti. Cu acoperise acoperite de zapada alba, pomii au devenit albi, si parca si-au crescut frunze albe de zapada.

Dar magia a tinut pana cand am iesit in strada la curatat zapada. Si eu tot curatam , ea tot se aseza. Anul acesta in schimb nu mi s-a blocat poarta de troienele facute de catre plug. Desi stau pe o strada principala nu am vazut nici plugul nici troienele lasate de el. 

Se pare ca si anul acesta primaria a fost luata prin surprindere. Si chiar daca banii sunt putini, zapada multa, oameni care sa munceasca la dezapezit si mai putin decat banii, ma intreb oare cand va veni vremea cand strazile vor fi curatate? Iar zapada sa nu fie doar impinsa in masinile de pe margine ci chiar ridicata. 

Am vazut ca utilaje exista. Nu la noi dar nu sunt nici SF. Tarile mai avansate, alea in care nu exista dubii ca iarna aduce cu sine si zapada au masini care merg in spatele plugurilor si aduna zapada direct in camioane, fara o armata de oameni cu lopeti care lopateaza, iar dupa cateva zile se chinuie sa sparga chiata formata cu tarnacoape.

Ma intreb oamenii de pe strada din fotografia de mai sus nu isi platesc taxele de la ei nu a venit plugul nici macar odata? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *