Aquaman 2018 – scurt review dupa premiera

In seara trecuta (18 dec.) am avut iarasi placerea sa fiu invitat  in sala Cinema City Shopping City Timisoara la premiera filmului Aquaman. 

Aquaman daca mai trebuie sa mentionez este un personaj supererou din universul DC Comics. Filmul cu un buget de peste 160 mil dolari aduna multe nume cunoscute si o gramada de efecte speciale foarte realiste.

Personajul principal #Aquaman este intruchipat de actorul Jason Momoa si este la a treia aparitie in unul din filmele DC comics dupa Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) si Justice League (2017). 

Alti actori cunoscuti adusi in productie sunt Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph LundgrenNicole Kidman. Fiecare din ei intruchipeaza un personaj nou in universul DC Comics, dar cu potential de a reveni pe ecrane, deoarece sfarsitul filmului lasa subtil mesajul ca povestea nu sa terminat inca.

Fara sa dau spoilere, filmul incepe cu povestea de dragoste dintre regina Atlantidei si un paznic al unui far, poveste care rezulta cu micutz-ul Aquaman. 

Apoi dupa ce trec anii lupta pentru putere din Atlantida lanseaza momentul de intriga ce atrage dupa sine povestea filmului (ce … credeati ca doar la noi se bat politicienii pe ciolan?) Lupta politica  va implica atacarea de catre Atlanti a oamenilor de la suprafata, iar acest lucru este cel care trebuie sa il previna Aquaman

Pentru a intelege mai bine povestea, filmul prezinta scurt povestea Atlantidei apoi il vedem pe Aquaman in “calatoria sa initiatica” care are ca rezultat transformarea lui intr-un lider si oprirea razboiului dintre oamenii marilor si a celor de pe uscat, inainte de a incepe. 

Filmul este plin de efecte speciale, replici care iti aduc zambetul pe buze, lupte subacvatice, si un univers mult avansat fata de timpurile noastre cu accente pe armele si uniformele militare asemanatoare celei din Grecia antica dar cu raze laser si plasma. Si o serie de “nave” submarin.

Scenariul are unele inconsistente, nu am sa intru in detalii deoarece pentru multa lume probabil vor fi imperceptibile. Dar pot totusi sa mentionez ca puterile lui Aquaman erau cuva exagerate in unele momente apoi mult reduse in altele. Inconsistenta facand sa se inteleaga ca scenaristii nu prea au dat atentie la detaliile povestii.

Un lucru interesant este ca filmul a fost filmat in proportie de 90% cu camere care folosesc tehnologia IMAX ceea ce inseamna ca salile IMAX 3D sunt cele mai potrivite pentru a surprinde cel mai bine actiunea filmului

Pentru cei care sunt pasionati de supereroi si bineinteles fanii DC Comics dar si celor care vor sa se delecteze acum de sarbatori cu un film 3D va invit la #CinemaCity la filmul Aquaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *