Am fost la avanpremiera filmului “Mortal Engines” (Mașinării infernale)

Poster Mașinării infernaleTocmai vin de la de la avanpremiera filmului Mortal Engines (sau cum e tradus în romana la cinema “Mașinării infernale”).  Chiar de la vizionarea trailerului pe care l-am inclus și în articol am fost atras de ideea scenariului deoarece am o atracție către stilul #SteamPunk (vezi wiki

Pe scurt fără sa dau prea multe informații despre acțiune, filmul este un SF plasat la sute de ani în viitor după ce lumea a fost distrusa aproape complet într-un război în urma folosirii de de arme “quantice”. (scenariul făcând probabil analogie cu pericolul în care am fost expuși în timpul războiului rece din cauza armelor atomice).

Interesanta este viziunea scenariștilor prin care evoluția civilizației sa făcut prin prin construirea unor mașini gigantice. Un fel de platforme peste care s-au construit așezări umane și chiar orașe în toată regula, devenind astfel orașe mobile.

Cele mai mari capturau orașe mai mici și le distrugeau pentru piese, materiale etc.

Londra era un astfel de oraș masiv care distrugea totul în cale, devorând la propriu orice mic orășel ii ieșea în cale. Tehnologia era blocata la motoare termice enorme, fără nimic modern cum poate te-ai fi așteptat de la un SF. Singura utilizare a curentului electric era pentru iluminat. Smartphone-urile se puteau vedea doar în muzeu.

Acțiunea se axează atât pe supraviețuirea eroilor principali cât și pe lupta lor continua pentru a stopa orașul mobil Londra în goana lui după putere.

Regizorul Christian Rivers cunoscut pentru munca sa la King Kong, Hobitul si Stapanul Inelelor reușește sa facă un film de excepție (cu un scor de 7.5 pe IMDB), cu actori practic putin cunoscuți, dar cu un scenariu bine pus la punct, cu detalii vizuale coerente și de calitate, cu efecte speciale surprinse foarte bine în 3D

Filmul Masinarii Infernale am avut plăcerea de a îl vedea în format #IMAX #3D la #CinemaCity în cadrul Shopping City Timişoara. Va invit și pe voi sa îl vedeți în 3D și va las în compania trailerului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *