Dupa ani si ani, am actualizat si aplicatia Auto Rovinieta

Aplicatia Auto Rovinieta a fost prima mea aplicatie facuta pentru smartphone-urile cu Android, aplicatia de unde am plecat, aplicatia cu care am invatat si unde am dat de primele batai de cap cu limbajul Java.

Dar … nu cred ca va intereseaza genul asta de datalii.

Ultimul update l-am facut in 2016, si acest lucru sa vazut. Aplicatie nu prea mai functiona pe noile telefoane, avea un user interface UI invechit si se bloca tot mai des. Din aceasta cauza am ramas cu 3 stele de la 4 si jumatate cat aveam in vremurile bune si doar 750 de utilizatori din cei peste 3000

Asa ca dupa anul nou am decis ca poate ar fi nevoie de un mic “facelift”. Asa cam am incercat sa imbunatatesc interfata (multe ramasite inca exista dar sper ca in luniile viitoare daca mai gasesc timp sa mai fac modificari), am reparat cat mai multe buguri si crash-uri (probleme si blocari) aparute pe parcurs, am imbunatatit sectiunea de adaugare de cheltuieli, acum pot fi vazute pe categorii si chiar exportate in format PDF pentru cei care vor sa le scoata la imprimanta.

Am pastrat tema Light dar si pe cea Dark, mai ales ca de la ultimul Android este este ceva standard.

Verificarea valabilitatii Rovinietei si a ITP-ului a fost “imbunatatita” desi la suprafata arata acelasi formular urat. Problema majora este ca datele sunt furnizate de pagina CNADNR si respectiv RAROM, nu exista o conexiune directa la servere, iar cum site-urile lor merg de cele mai multe ori in “dunga” informatiile sunt de multe ori inaccesibile. Din fericire nu sunt eronate.

Pe viitor doresc sa transform aplicatia intr-un manager auto cat mai complet si pentru asta am nevoie de voi cei care o folositi sa veniti cu idei ce ar fi util de implementat. Daca e posibil si timpul liber o permite in mod sigur am sa adaug functionalitati noi fie de la voi fie venite din partea mea.

Aplicatia este disponibila pe Google Play, este gratuita, fara prea multe reclame si fara limitari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *