Cum am trecut peste 2020

Anul 2020 a fost un an interesant, tragic, obositor, diferit si cu toate astea am petrecut mai mult timp cu familia mea, am gasit timp-ul necesar sa ma ocup de o gramada de probleme amanate, mi-am gasit noi hobby-uri, mi-am petrecut mai mult timp cu cainele meu (nu am un copil asa ca …), nu ma mai pierdut timpul in trafic, am invatat o gramada de lucruri, am mancat mai sanatos, am gatit mai mult, am comandat online mai mult, am invatat sa plantez de la zero si sa am grija de un gazon (daca ti se pare usor te invit sa incerci si tu :D)

Lucrez ca inginer software, si zi de zi in ultimii ani am scris soft pentru telefoane mobile. Luna martie, luna cand a inceput lockdown-ul m-a prins lucrand la o mica firma romaneasca lucrand la o aplicatie de parcare. Imediat dupa lockdown la cateva saptamani, o buna parte din colegii mei au fost disponibilizati. Iar lucru in echipa a ajuns ceva de domeniu trecutului. (Cand se intampla asa ceva te simti bucuros ca nu ai fost tu si iaurea ca tu ai ramas si ei au plecat)

Am descoperit insa ca lucrand de acasa ai cateva avantaje. Nu mai pierzi timpul in trafic, poti sa dormi mai mult dimineata, iar cand ai terminat ziua de munca esti deja acasa. Pauzele in care pierdeai timul la o cafea le foloseai sa mai faci ceva prin casa. Eu am norocul sa stau intr-o casa cu curte asa ca m-am folosit de zilele senine si timpul placut sa lucrez in aer liber (e … diferit de a sta inchis intr-un birou, pe un scaun toata ziua). Iar chestia asta nici nu era de conceput acum 1 an si jumatate.

Incepand cu lockdown-ul mi-am descoperit o noua pasiune. Am construit o imprimanta 3D. Nu am asamblat-o dintr-o cutie, ideea e sa imi folosesc cunostintele sa o proiectez si sa o construiesc singur. Majoritatea pieselor le-am comandat online de pe Aliexpress . O alta parte de la magazine online locale. (iar daca vrei sa incerci si tu, se gasesc imprimante foarte bune pe la 1000 de RON – scrie-mi daca ai nevoie de ajutor)

Odata construita am inceput sa printez o gramada de chestii iar pentru ca imi plac filmele a printat mai multe personaje si alte machete.

Poti sa urmaresti mai multe despre acest subiect pe canalul meu dedicat de pe Instagram

Hobby3DPrinting

Ce mi s-a parut cel mai greu este ca vacantele s-au cam … terminat. Nu prea ai unde sa calatoresti fara sa te gandesti ca poate esti unul din statistici si o patesti. Asa ca zilele de concediu mi le-am petrecut ori acasa ori in locuri mai izolate mergand cu masina in locul avionului.

Firma la care lucrez nu a mai angajat oameni desi nu au mai fost pierderi iar sarciniile au inceput incet, incet sa te ingroape. Problema nu a fost doar la mine ci si la ceilalti care au ramas, iar stresul acumulat a dus la irascibilitate. Dar … ce sa faci dai cu biciu pe caii care trag (parca asa era vorba)

Dar … spre sfarsitul anului am reusit sa imi iau cateva zile de concediu. Iar inainte sa plec am primit o oferta de la o alta firma. Oferta pe care am acceptat-o, iar de la 1 Februaria am sa am sansa sa lucrez cu un fost coleg, la un nou proiect interesant.

Astazi mi-am dat seama ca mai tot timpul nu am monede de 50 de bani pentru carucioarele de la supermarketuri. Asa ca m-am gandit ce ar fi sa 3D printez cateva token-uri. (utila imprimanta la casa omului, iar daca vrei sa vezi alte printuri mai interesante sau mai complicate vezi profilul de instagram @Hobby3DPrinting)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *