Cum iti faci un Harddisk Extern din vechiul tau laptop

Laptopurile sunt pe piață de ceva ani buni. Si după atâta vreme o mulțime de oameni au laptopuri vechi care nu le mai folosesc. Si … probabil sunt prea vechi pentru a fi vândute.

Asa ca dacă ești în situația aceasta ce mai poți face cu el?

O abordare ar fi sa îl folosești pe post de țintă, sa îl lovești cu tot ce îți vine în cap în timp ce îl filmezi și sa pui filmul pe Youtube, poate devii vedeta. (dacă mergi pe varianta asta nu uita sa pui la comentarii link-ul cu filmul tău, vreau și eu sa îl vad)

Dar … un alt mod mai util ar fi sa transformam harddisk-ul laptopului într-un harddisk extern conectabil pe USB. Un astfel de Harddisk extern se poate cumpăra din magazine cu preturi începând cu 200 de RON pentru 500 GB, iar acele HDD-uri externe sunt doar simple harddisk-uri de laptop asamblate în fabrica într-un rack extern.

Din fericire tot magazinele online au de vânzare astfel de rack-uri externe cu preturi începând cu 30 de RON, HDD-ul tu îl ai deja în vechiul laptop asa ca îți poți face un astfel de HDD extern cu 30-50 de RON.

Primul pas ar fi sa cumperi un astfel de Rack extern conectabil pe USB. Cele mai ieftine au USB 2.0 ceea ce înseamnă o viteza mai mica de transfer, cele mai scumpe au un conector USB 3.0 care este mai rapid.

Eu as merge pe USB 3.0, chiar și cele pe USB 2.0 sunt ok mai ales dacă vreți doar sa țineți arhiva de filme și seriale pe el .

Iar rack-uri găsiți eMag (rack extern) sau MarketOnline, evoMag, sau Cel.ro

La achiziție sa fiți atenți la dimensiune, harddisk-urile din laptopuri au o dimensiune de 2.5 inch pentru ele va trebuie un rack de 2.5 inch

Al doilea pas este extragerea harddisk-ului din laptopul vechi. In general pe partea din spate a laptopurilor exista o trapa sub care este plasat harddisk-ul, este suficient sa desfaceți acea trapa și sa îl scoateți de acolo.

Din nefericire alte modele de laptop gen Dell N5110 trebuie desfăcut complet, harddisk-ul se afla undeva sub tastatura. Spor la desfăcut laptopul.

Odată extras harddisk-ul treceți la pasul 3. Montarea în rack. Probabil ca multi din cei ce citesc nu vor avea probleme cu montarea HDD-ului în rack dar pentru cei care nu știu pot urma tutorialul de la link-ul următor: Cum montez un HardDisk de laptop intr-un Rack extern

Rack extern pentru harddisk-urile de laptopGata. HDD-ul dvs extern este terminat. Este suficient sa îl conectați la computer și va fi văzut ca și un stick de memorie obișnuit.

Ca sugestie va sfătuiesc îl formatați pentru a scăpa de fișierele ascunse, fișierele de system etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *